فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: شهرداری کرمان که نتوانست اجازۀ ساخت پل در سهراهی سیلو و چهارراه نیکزاد را از شورای شهر بگیرد، همچنان بر این خواستۀ خود پافشاری دارد.
در نشست عمومی شورا در روز یکم اردیبهشتماه امسال، شش عضو شورای شهر کرمان به درخواست شهرداری برای این پلسازیهای جدید، رای مخالف و ممتنع دادند.
دکتر محمد امینیزاده ـ رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان که رای ممتنع داده بود بهشدت از شهرداری انتقاد کرد که چرا برای انجام این پروژههای سنگین یک ورق مطالعۀ جامع وجود ندارد.
کمساری ـ نایب رئیس شورا بهعنوان یکی از موافقان این پروژهها اما در صفحۀ اینستاگرام خود مصوبات شورای ترافیک را به اطلاع عموم رساند که بگوید ادعای کسانی مثل امینیزاده درست نیست و پروژهها مصوبه دارد و همین، برای اجرای آن کفایت میکند.
دو هفته بعد از آن مناقشات، حالا امینیزاده دو نامۀ رسمی را در اینستاگرام خود منتشر کرده که نشان میدهد شهرداری کرمان تازه سوم اردیبهشتماه یعنی دو روز بعد از آنکه شورا به درخواست پلسازی جدید آنها نه گفته، به مشاور طرح جامع ترافیک شهر نامه نوشته و گفته دربارۀ این پروژهها نظر بدهد.
دکتر محمود صفارزاده ـ مدیر طرح جامع ترافیک هم 10 روز بعد به معاون شهردار نامه زده و گفته در سیلو پل بسازید! دربارۀ چهارراه نیکزاد در نامۀ مشاور طرح جامع چیزی نیامده است.
حالا امینیزاده یک پرسش را در برابر خبرنگاران حوزۀ شهر قرار داده است: آیا این پاسخ مشاور طرح جامع برای انجام دو پروژۀ 750 میلیاردی کافی است؟
امینیزاده خود پیش از این و در گفتوگو با فردایکرمان توضیحاتی داده که میتواند پاسخ قابلتاملی به این پرسش باشد: «مطالعات طرح جامع حملونقل و ترافیک شهر کرمان حداقل به یک سال زمان برای تعیین نتایج فنی و اولویتهای پروژهها نیاز دارد. آنچه که الان مطرح است در سطح مشاور است و هنوز در شورای عالی ترافیک مصوب و نهایی نشده است».
البته این هم مرسوم است که در حین انجام مطالعات، به ویژه زمانی که مطالعات طولانی میشود کارفرما از مشاور نظرخواهی بکند اما دربارۀ موضوع مهمی مثل ترافیک که نه در یک نقطه و یک تقاطع و یک خیابان بلکه در یک شبکۀ گسترده و پیچیده از معابر در جریان است، آن هم در شهری مثل کرمان که دیگر جا و توانی برای سعی و خطا و شوقآفرینی حین ربانچینی زیرگذرها و پلها ندارد، به نظر میرسد شهرداری باید با احتیاط بیشتری پیش برود و اجازه دهد مطالعات کاملتری برای اجرای هر پروژۀ کلانی از جمله سیلو صورت بگیرد.
و اما متن نامۀ محمدرضا یحییزاده ـ معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان به مشاور طرح جامع ترافیک که تاریخ سوم اردیبهشتماه را دارد. آنچه که در این گزارش از این نامهها نقل میشود به اتکای تصاویری است که امینیزاده در اینستاگرام خود منتشر کرده است.
در نامۀ یحییزاده خطاب به مشاور مطالعات پژوهشی جامع حملونقل و ترافیک شهر کرمان نوشته است: «با توجه به انجام مطالعات فاز اول تقاطعات سهراه سیلو و چهارراه نیکزاد مبنی بر لزوم غیرهمسطحسازی این تقاطعات، دستور فرمایید اصلاح هندسی این تقاطعات به صورت گزینههای 1 – غیرهمسطحسازی سهراه سیلو، عدم تغییر تقاطع نیکزاد، 2 ـ غیرهمسطحسازی چهارراه نیکزاد، عدم تغییر تقاطع سیلو، 3 ـ غیرهمسطحسازی دو تقاطع نیکزاد و سیلو بهطور همزمان و 4 ـ مسدودسازی میانۀ بزرگراه در محل تقاطع نیکزاد به همراه غیرهمسطحسازی تقاطع سهراه سیلو مورد بررسی قرار گیرد».
در ادامۀ این نامه آمده است: «لازم به ذکر است که نیاز میباشد طرح اصلاحی سهراهی سیلو بهصورت غیرهمسطح جنوب به غرب و با حفظ چراغ راهنمایی دوفازه و طرح چهارراه نیکزاد بهصورت تقاطع غیرهمسطح سه لوپه و چهار لوپه مطابق نقشههای پیوست مورد مدلسازی قرار گیرند. با در نظر گرفتن کلیۀ موارد نیاز است که مشاور محترم شش مورد اصلاح هندسی (دو مورد اصلاح هندسی نیکزاد و یک مورد اصلاح هندسی سهراهی سیلو) را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را در اسرعوقت به این معاونت جهت تصمیمگیری نهایی در خصوص وضعیت این تقاطعات ارائه کند».
صفارزاده مدیر پروژۀ مطالعات طرح جامع ترافیک کرمان به این نامۀ معاون شهردار کرمان در تاریخ 13 اردیبهشتماه اینگونه پاسخ داده است: «... در پاسخ به نامۀ مورخ 3 اردیبهشتماه 1404 با هدف بررسی وضعیت شبکۀ شهر کرمان در صورت احداث تقاطع غیرهمسطح جنوب به غرب سهراه سیلو با حفظ دو چراغ راهنمایی دو فازه، تغییرات موردنظر در پیکربندی شبکه در نرمافزار کلاننگر ویزوم، براساس اطلاعات مطالعات جامع حملونقل و ترافیک شهر کرمان اعمال شد».
وی در ادامه نوشته است: «با توجه به بررسیهای شاخصهای زمان سفر و سطح سرویس، احداث تقاطع غیرهمسطح نامبرده، موجب بهبود وضعیت ترافیکی شهر کرمان خواهد شد». وی ادامه داده است: «ضمنا با توجه به قرارگرفتن تقاطع مذکور در منتهیالیه کمربندی و همچنین نقش کلیدی آن در تخلیۀ ترافیک به سمت خارج از شهر در شرایط بحران این تقاطع یکی از اولویتهای غیرهمسطحسازی است. مقادیر شاخصهای ذکرشده به پیوست ارائه میگردد».
حال به نظر میرسد بیش از همیشه نیاز باشد کارشناسان و متخصصان مستقل از این دو سیستم، آنچه که در حال وقوع است را برای افکارعمومی تشریح و تحلیل کنند. / الف
نظر خود را بنویسید