فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان با بیان اینکه در صنعت برق امکان ذخیرهسازی وجود ندارد، گفت: «باید میزان تولید و مصرف برق در شبکه برابر باشد تا شبکه پایدار بماند و نیروگاههای ما در صورت افت بیش از اندازه و بیش از حد فرکانس از مدار خارج شده و کل شبکه فرو میپاشد».
حمیدرضا حبیبی در نشست تخصصی با موضوع ناترازی انرژی برق و پویش ۲۵ درجه افزود: «در صورتی که اقدامات ما در کنترل مصرف و اعمال خاموشیهای برنامهریزی شده برای کنترل فرکانس کافی نباشد، تجهیزات ایمنی شبکه، بار اضافی شبکه را بهصورت اضطراری قطع میکنند و بازگشت شبکه در صورت فروپاشی به حالت استاندارد حداقل یک هفته طول میکشد».
وی یادآور شد: «اخیرا در کشورهای اسپانیا و پرتغال با وجود اینکه گستردگی شبکه و شرایط خاص ما را نداشتند خاموشی اتفاق افتاد که بعد از ۴۸ ساعت فقط ۳۵ درصد از شبکۀ برق آنها به حالت عادی برگشت».
حبیبی ادامه داد: «خاموشیهای برنامهریزی شده شاید باعث نارضایتی و آزار مردم شود اما در جهت جلوگیری از فروپاشی شبکۀ برق کشور است البته قبول داریم چنین شرایطی نباید اتفاق میافتاد و ۲ طرف باید برای حل مشکل شبکه کمک کنیم».
وی گفت: «همۀ برنامههای خاموشی توسط شرکتهای توزیع برق تنظیم شده که در سایت «برق من» این شرکت موجود است البته گاهی به دلیل برخی مشکلات ناخواسته باعث اعمال خاموشی در شبکه میشویم که سعی داریم تا حد امکان اجتناب کنیم».
حبیبی با بیان اینکه تولید و مصرف برق در استان کرمان تقریبا متعادل و تراز است افزود: «حدود ۴۵ درصد مصرف انرژی برق استان در بخش صنعت، ۲۵ درصد بخش کشاورزی و مابقی در سایر بخشها مصرف میشود البته رشد مصرف برق در کرمان هم ۱۳.۵ درصد بوده که با توان منابع مالی کشور مغایرت دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «بیش از ۷۰ درصد مردم، الگوی مصرف برق را رعایت میکنند و متاسفانه ۳۰ درصد در بازههای بالای الگوی مصرف هستند».
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان تاکید کرد: «اصلاح قیمتها در دستور کار است البته کسانی که طبق الگو مصرف میکنند زیاد دچار افزایش قیمت برق نخواهند بود و در مصارف بالا، قیمتها تصاعدی افزایش پیدا میکند».
وی یادآور شد: «در بخش تولید هم به نیروگاههای تجدیدپذیر بهعنوان یکی از راهحلهای ناترازی برق توجه ویژهای شده است، چون زمستان گذشته نشان داد که نیروگاههای حرارتی به گاز نیاز دارند و تامین همزمان گاز مشکل است لذا نیروگاههای تجدیدپذیر بیشتر مورد توجه قرار گرفت».
انرژی خورشیدی مزیت استان کرمان
حبیبی افزود: «استان کرمان به دلیل شرایط خاص در نیروگاههای خورشیدی مزیت ویژهای دارد و ساخت نیروگاه توسط صنایع نیز در حال انجام است».
وی گفت: «در بخش کشاورزی نیز کشاورزانی که تامین برق خود را از طریق نیروگاه خورشیدی و تجدیدپذیر انجام دهند، به شرطی که ۸۰ درصد بار آنها از نیروگاه تجدیدپذیر تامین شود از محدودیتهای خاموشی معاف هستند».
مصرف بیبرنامه برق در بخش تجاری
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان بیان کرد: «در بخش تجاری با وجود برخی اقدامات از طرف اصناف هنوز این بخش بیبرنامه است و بیش از اندازه مصرف میکنند، همچنین در بخش اداری تمامی ادارات موظف شدند طی پنج سال، ۲۰ درصد از انرژی برق مصرفی خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تولید کنند».
وی گفت: «این اقدامات برای کاهش ناترازی انرژی در حال انجام است اما تا به نتیجه برسد، زمان میبرد و ۳۰ درصد مشترکان بد مصرف نیز باید مصرف خود را کاهش دهند».
حبیبی تاکید کرد: «۳۵ هزار مگاوات از مصرف برق در زمان پیک کشور مربوط به سیستمهای سرمایشی است و اگر بتوانیم ۱۰ هزار مگاوات از این عدد را کاهش دهیم مشکلی در تامین بار نخواهیم داشت».
پویش ۲۵ درجه برای آسایش مردم است
وی با اشاره به اجرای پویش ۲۵ درجه برای کاهش ناترازی انرژی گفت: «این اقدام هم باعث کاهش هدررفت انرژی از ساختمان به فضای بیرون میشود و هم عدد مناسب آسایش مردم است و برای انتخاب این عدد مطالعه شده است».
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان اضافه کرد: «مجموعهای از عوامل باعث شکل گرفتن ناترازی انرژی در کشور شده است و در حال حاضر جنبههای مصرف و تولید در حوزۀ برق با یکدیگر تراز نیستند».
وی اظهار کرد: «ناترازی را نه با افزایش یکجانبۀ تولید میتوان حل کرد و نه با حذف مصرف از طریق مشکل خاموشی رفع شود، هم باید تولید افزایش پیدا کند و هم مصرف کنترل شود».
حبیبی با بیان اینکه در حال حاضر کشور ۹۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق دارد افزود: «بیش از ۸۴ درصد از این ظرفیت توسط نیروگاههای حرارتی، ۱۲ هزار مگاوات توسط نیروگاههای برق آبی، یکهزار مگاوات توسط نیروگاه هستهای بوشهر و حدود یکهزار و ۵۰۰ مگاوات توسط نیروگاههای تجدیدپذیر تولید میشود».
پایین بودن ظرفیت تولید نیروگاههای حرارتی
وی گفت: «مصرف برق در زمان پیک بار در کشور حدود ۸۰ هزار مگاوات است و نیروگاههای برق توان ۶۵ هزار مگاوات بار تولید برق در زمان بار را دارند و این تفاوت با ظرفیت تولید برق در این است که درخصوص نیروگاههای حرارتی آمار تولید واقعی با تولید اسمی متفاوت است، به طور مثال در تابستان که افزایش دما و کاهش فشار را داریم میزان تولید برق توسط نیروگاههای حرارتی کاهش پیدا میکند».
مدیرعامل شرکت برق منطقهای کرمان ادامه داد: «البته گرمای زودرس در فروردین امسال، در کنار تعمیرات و بازرسیهای سالانۀ نیروگاهها و تعویض سوخت نیروگاه اتمی بوشهر و خشکسالی و خالی بودن سدها برای تولید برق، باعث برخی خاموشیها شده است».
نظر خود را بنویسید