فردای کرمان – گروه فرهنگ و هنر: طی مراسمی با حضور سیدمرتضی حسینی معاون فرهنگی شهرداری کرمان از برگزیدگان و همراهان عکاسی در ورکشاپ دومین جشنواره ملی نان با اهدای تندیس و لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد. دومین جشنواره ملی نان در هفته آخر مهرماه سال گذشته برگزارشد و ورکشاپ عکاسی آن را محمد اسلامی عکاس پیشکسوت طی یک فراخوان از آحاد مردم که به عکاسی علاقه دارند برنامهریزی و اجرا کرد.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، در این مراسم که شامگاه چهارشنبه هفدهم اردیبهشتماه برگزار شد، معاون فرهنگی شهرداری کرمان ضمن پوزش بابت تاخیر در معرفی برگزیدگان و همراهان این ورکشاپ و عکاسی از رویداد جشنواره بیان کرد: «یکی از کارکرده های عکاسی ثبت لحظات زندگی، رویدادها، فرهنگها و ماندگار کردن آنهاست و در حقیقت با عکاسی ما آداب و رسوم را هم در خاطرهها حفظ میکنیم».
حسینی افزود: «در جشنواره نان دوستان زحمت کشیدند و عکسهایی از نانپختن کرمانیها را ثبت کردند. اینها هم قابل انتشارند و هم برای استفاده نسلهای آینده مفیدند.
وی ادامه داد: «من خودم بسیاری از نانهایی که در جشنواره شاهد پخت آنها بودم را تا آن روز از نزدیک ندیده بودم. مثلا نحوهی پختن نان کرنو، بخشی از یک فرهنگ است».
مدیرعامل سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان گفت: «امسال قصد داریم در دهه اخر مهرماه سومین جشنواره نان را برگزار کنیم، و در این بخش داریم مقدمات کار را انجام میدهیم که ابعاد بینالمللی هم داشته باشد.
حسینی افزود: «با وزارتخارجه هم تماس گرفتیم که از برخی کشورها مثل المان و فرانسه که نان خوبی دارند و در این زمین صاحب یک فرهنگ و صنعت خوبی هستند دعوت کنیم».
وی تصریح کرد: «به خصوص اگر قرار است نان ما در حوزه صنعت از کیفیت بالاتری برخوردار شود حتما لازم است از کشورهایی که در این زمینه پیشرفت کردهاند کمک بگیریم، و برای همین است که میخواهیم امسال با سهچهار کشور شروع بکنیم».
وی با اشاره به اینکه نان در زندگی همهی مردم دنیا و فرهنگها نقش دارد گفت: « همچنین در نظر داریم در جشنواره ملی نان امسال بهطور ویژه به نانهای آیینی بپردازیم».
حسینی با اشاره به اینکه جشنواره نان فواید زیادی دارد، خاطرنشان کرد: «یکی از مشکلات جشنواره در سال گذشته ترافیکی بود که ایجاد کرده بود و بسیاری از شهروندان به زحمت افتاده بودند. به خصوص برای بیمارستان باعث زحمت شده بود، که من از این بابت واقعا بابت جشنواره شرمندۀ اهالی کرمان شدم».
وی ادامه داد: «قصد داریم اگر مسئولین موافقت کنند جشنواره امسال را در جنگل قائم و در خیابان تلهکابین برگزار کنیم. مذاکرات اولیه را هم با تلهکابین انجام دادهایم که مشارکت داشته باشند».
وی افزود: « البته در حال بررسی موضوع کنیم و مسلما باید از نظر امنیتی و حفاظتی و ترافیکی باید بررسیهای لازم انجام بشود و این بسته به نظر متولیان امور است». پایان سخن معاون فرهنگی شهرداری یک درخواست و خبر خوب در حوزه عکاسی بود.
وی گفت: «ما در زمینه برگزاری نشستها و محفلها هنری کمبود داریم و یکی از اتقاقاتی که میتواند درشهرداری رقم بخورد برگزاری اینگونه نشستها است.
وی ادامه داد: «علاقهمندیم که استاد محمد اسلامی قبول زحمت کنند و در موزه حیاتی در روزهایی نشست داشته باشند وعکسهای جوانترها را ببینند و نقد و بررسی کنند.
حسینی گفت: «امیدوارم این نوع نشستها را در سایر زمینهها از جمله داستان هم دنبال بکنیم».
در ادامه محمد اسلامی مدرس عکاسی و رئیس هیات داوران در دومین جشنواره ملی نان در سخنان کوتاهی با بیان اینکه «خیلی خوشحالم که اقای حسینی معاون فرهنگی شهرداری خود در زمینه عکاسی مایکرو فعالیت دارند و عکسهای بسیار قشنگی میگیرند»، بیان کرد: عکاسی از جشنواره پایان بسیار خوشی را رقم زد و من این را به فال نیک میگیرم و از اقای حسینی سپاسگزارم که باعث شدند ما دور هم جمع بشویم».
اسلامی افزود: «عکاسی هنری است که تمام انسانها حداقل یکبار در زندگیشان با آن سر و کار داشتهاند، و جلوی دوربین یا پشت دوربین قرار گرفتهاند، و این نشاندهنده قدرت و نفوذ عکاسی است، که با آدمها درگیر است».
این عکاس پیشکسوت ادامه داد: «ویژگی یک عکس خوب این است که نیاز به ترجمه ندارد. شما وقتی یک عکس نشان میدهید خودش گویاست و میتواند در همهجا خودش را بیان کند».
اسلامی افزود: «خوشحالم که کوچکترین عکاس ما که در جشنواره نان آمد و عکسهای تجربی گرفت، اتنا حسینیپناه بود که هشت سال دارد.
پایان سخن وی اما یک درخواست ویژه از معاون فرهنگی شهرداری بود. اسلامی گفت: « میخواهم از اقای حسینی قول بگیرم امسال موزه عکاسی کرمان را راهاندازی کنند. وی ادامه: «دیروز صبح یک عکس مربوط به هشتاد سال پیش میدان ارگ دیدم، که تکان خوردم، و میدانم که از اینگونه عکسها در خانوادهها فراوان هست، اما ما خبر نداریم»!
در ادامۀ این نشست از برگزیدگان و همراهان عکاسی از دومین جشنواره ملی نان به شرح زیر تجلیل به عمل آمد: «علیرضا سهرابی، محمدرضا براهام، هادی جلالپور، حمید مظفری، اعظم امیربنده، امیر فتحی، شهریار کلانتری، مهرداد وهابی، هدی میرزایی، امیر مهدی میرزایی، مهدی امینزاده، سعید سپهریفرد، فاطمه شیروانی، ستایش پهلوانزاده و آتنا حسینیپناه(۸ ساله)».
در این مراسم همچنین، از محمد لطیفکار، حامدحسینیپناه و حامد بیگزاده تقدیر ویژه به عمل آمد.
نظر خود را بنویسید