فردایکرمان ـ گروه فرهنگوهنر: به پاسداشت پنج دهه فعالیت عکاسی مظفر طاهری، دوشنبه پنجم خردادماه ۱۴۰۴ به همت علی دهباشی یکی از شبهای بخارا به نام طاهری، عکاس نامآشنای کرمان ـ عکاسباشی، برگزار شد.
این مراسم که با استقبال پرشور علاقهمندان طاهری همراه بود، پس از خوشآمدگویی علی دهباشی و معرفی و ذکر خصوصیات مظفر طاهری، مسعود زندهروح کرمانی از عکاسان بنام ایران و مدیرعامل سابق انجمن عکاسان ایران طی سخنانی با بیان اینکه این مراسم باید در کرمان برگزار میشد، به آرشیو غنی و پربار او اشاره کرد و گفت: «پس کی باید جلد دوم ناموران کرمان و عکسهای تاریخی مظفر چاپ شود؟».
او در حالی که دست در گردن مظفر طاهری داشت اعلام کرد که هیچوقت مظفر را بدون دوربین ندیدهام و همین حالا هم در مراسم خودش، بیکار ننشسته و در حال فعالیت است.
زندهروح در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه من اوایل انقلاب و در زمان دانشآموزی در ابتدای خیابان زریسف کرمان، با مظفر آشنا شدم و اولین عکاسی بود که عوض عکسهای استودیویی، عکسهای چهرههای کوچه و بازار را به در و دیوارش زده بود، گفت که تفریح من دیدن عکسهای عکاسباشی و کمی آن طرفتر، سینما درخشان بود.
سخنران بعدی، مهرداد اسکویی عکاس و مستندساز مشهور ایرانی بود که پس از ذکر اهمیت عکس در تاریخ، با بیان اینکه مظفر طاهری این مهم را به بهترین نحو انجام داده، به بخش پرتره او و کتاب ناموران کرمان اشاره کرد و با ذکر نام تعدادی از ناموران حاضر در کتاب، به ابعاد جذاب عکسهای کتاب اشاره کرد.
اسکویی به آرشیو غنی عکسها و فیلمهای مظفر طاهری نیز اشاره کرد و از وی بهخاطر نگهداری و جلوگیری از تخریب شیشههای بهرام سهرابی و اهدای آنها به عباس افضلی ننیز و خود او و همچنین برای چاپ کتابی در این مورد، قدردانی کرد.
در ادامۀ این مراسم، فیلم چشمنگار ساخته جمشید ابرازی، از سلسله فیلمهای مستند موسسه هنرمندان پیشکسوت پخش شد که با تحسین تماشاچیان همراه بود. پس از آن، عباس افضلی ننیز، پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان و صاحب کتاب تاریخ عکاسی و عکسهای تاریخی کرمان بود که با خواندن بیوگرافی و نشان دادن عکسهایی از مظفر طاهری در گذر زمان، مورد استقبال حاضرین در جلسه قرار گرفت.
حسین اسحاقی، مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، سخنران بعدی بود که پس از ذکر اتفاقاتی که قرار است در آینده نزدیک بیفتد و ایجاد اتاق مفاخر کرمان، با دعوت از علی دهباشی خواستار برگزاری شب بخارا در کرمان شد. پس از آن دقایقی در رابطه با مظفر طاهری حرف زد و اعلام کرد که در صدد چاپ دوم کتاب ناموران کرمان هستیم.
در پایان مظفر طاهری، ابتدا با دادن عکس و پخش کلیپی از علی دهباشی، از ایشان تقدیر و سپاسگزاری و اعلام کرد که تا به حال کسی به اندازه علی دهباشی به فرهنگ و هنر ایران خدمت نکرده است و سپس با دادن عکس به سخنرانان و کسانی که در برگزاری شب مظفر طاهری کمک کرده بودند، از ایشان تقدیر و تشکر کرد.
سپاسگزاری از هوشنگ مرادیکرمانی که با وجود کسالت و عمل جراحی چشم به جلسه آمده بود و اهدای عکسی به یادگار نیز از طرف مظفر طاهری انجام شد.
در پایان با قدردانی از همسرش، بانو زری طاهری یا همان باقری با اهدای عکسی که توسط سیدعباس عظیمی، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت گرفته شده بود، اعلام کرد که اگر پشتیبانیهای وی نبود، مظفر طاهری هم وجود نداشت. / الف
*عکس: هومن رضواننژاد کرمانی
نظر خود را بنویسید