گروه جامعه ـ مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان بار دیگر بر این نکته که بیابان پروسعت لوت نیاز به یک متولی واحد دارد تاکید کرد.
پیش از این نیز، هم او و هم دیگر کارشناسان بارها بر این موضوع تاکید کردهاند و همچنان این مطالبه بیپاسخ از سوی استان کرمان مطرح است. در همین حال، در جلسهی روز پنجشنبهی کمیسیون توسعه پایدار و امنیت مناطق کویری استان کرمان، محمدحسن طالبیان؛ معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این زمینه با کرمان همصدا شد.
بیابان لوت بین سه استان کرمان، سیستانوبلوچستان و خراسان جنوبی مشترک بوده و دستگاههای متعددی از امنیتیها گرفته تا میراث فرهنگی در این عرصه وظایفی دارند.
به گزارش فردایکرمان، در کمیسیون امنیت مناطق کویری استان، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری کرمان گفت: «قرار گرفتن بخشی از بیابان لوت به مساحت 42 هزار کیلومتر مربع معادل چهار برابر وسعت کشور لبنان در محدودهی جغرافیایی استان کرمان و داشتن مرز مشترک کویر با دو استان دیگر خراسان جنوبی و سیستانوبلوچستان شرایط خاصی را در مرزهای شرقی کرمان ایجاد کرده که حفاظت از چنین منطقهای با جغرافیای سخت و منحصر بفرد الزامات خاصی را میطلبد».
به گزارش ایرنا کرمان، خلیل هماییراد افزود: «این رعایت الزامات خاص از سوی بازیگران جدید کویر که در حوزهی گردشگری، ورزش و جوانان، محیط زیست، جویندگان شهاب سنگ، گروههای تحقیقاتی و علمی دانشگاهی و دانشجویی نمود یافته و از سویی با توجه به شرایط ویژهی جغرافیایی به لحاظ نزدیکترین نقطهی دسترسی به مرزهای شرقی باید انجام گیرد تا بهخوبی بتوان از ظرفیت گردشگری ایجاد شده در راستای توسعهی منطقه و تقویت معیشت مردم بومی منطقه بهرهی لازم را برد».
وی ادامه داد: «ضریب امنیتی نامحسوس کویر لوت در محدودهی مرزهای شرقی استان کرمان که به همت حوزههای امنیتی، انتظامی و قضایی ایجاد شده بسیار مطلوب است. مصداق این امنیت پایدار برگزاری مسابقات دوی ماراتن طی سه دوره به مسافت 240 کیلومتر و یا برگزاری تورهای متعدد گردشگری بدون هیچگونه مشکل خاصی است». این مقام امنیتی انتظامی با تاکید بر تاثیر متقابلی که امنیت و توسعهی گردشگری بر یکدیگر دارند به الزاماتی که باید در خصوص کویر لوت دیده شود اشاره و اظهار کرد: «بیابان لوت یک متولی واحد میخواهد و در واقع باید یکپارچگی سرزمینی ایجاد شود و با تدوین یک برنامهی جامع از این ظرفیت بیشتر و بهتر استفاده شود».
وی اظهار کرد: «در این برنامهی جامع باید به مواردی چون نصب جیپیاس به خودروهایی که وارد کویر میشوند، ایجاد یک حصار اُپتیکی (پایش لیزری) بهمنظور صیانت از محدودهی ثبت جهانی و ایجاد توازن در توسعهی بومگردیها در حاشیه کویر (شهرستانهای بم، فهرج و ریگان) بهمنظور برخورداری مردمان این مناطق از دستاوردهای توسعه و سهیم کردن آنان در استفاده از کویر توجه شود».
معاون میراث فرهنگی کشور نیز در بخشی از اظهارات خود در این جلسه، بر مدیریت یکپارچه برای گردشگری در کویر لوت تاکید و اظهار کرد: «برای ایجاد مدیریت یکپارچه و توسعه گردشگری پایدار کویر لوت دستگاههای مرتبط باید بایکدیگر تعامل و همکاری داشته باشند». طالبیان افزود: «پس از ثبت بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو وظیفهی ما در خصوص حفاظت و نگهداری از این اثر منحصر به فرد بسیار خطیر و حساس شده است و در راستای تحقق بخشیدن به این امر مهم باید دستگاههای متفاوتی از قبیل منابعطبیعی، محیط زیست، میراث فرهنگی و غیره به یک مدیریت یکپارچه برسند که به طور قطع سازمان میراث فرهنگی به لحاظ داشتن تخصص لازم میتواند این مدیریت را برعهده گیرد».
5077
هماییراد:
نظر خود را بنویسید