فردایکرمان – گروه جامعه: دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به فرارسیدن روزهای عزاداری سیدالشهدا (ع) و تهیه و توزیع نذورات، به شهروندان توصیه کرد که از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری کنند و ️در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پختهشده در دمای بالای 63 درجۀسانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود.
علومپزشکی کرمان همچنین توصیه کرد که از ظرف کردن غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود زیرا این كار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران میشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی کرمان، در اطلاعیۀ این دانشگاه با عنوان توصیههای مهم بهداشتی برای توزیع نذورات تاکید شده است: «از قبل افراد دخیل در تهیه و توزیع مواد غذایی را مشخص کنید و از ورود افراد متفرقه به محل طبخ و دخالت در تهیه و توزیع مواد غذایی جلوگیری شود».
علومپزشکی کرمان با اشاره به لزوم بررسی مداوم بهداشت و سلامت مواد اولیه، بر استفاده از مواد اولیۀ بستهبندی با هویت بهداشتی مشخص و مورد تایید تاکید کرده است و به تهیهکنندگان نذورات توصیه کرده که از پذیرش مواد اولیه از افرادی که نمیشناسند جداً اجتناب کنند.
دانشگاه علومپزشکی کرمان در ادامه با اشاره به خطر استفاده از ظروف پلاستیکی که از مواد پتروشیمی درست شدهاند و همچنین ظروف فومی و پلی استایرن برای سلامت مصرفکنندگان، توصیه کرده که در تهیۀ ظروف توزیع نوشیدنی و غذا، سلامت مصرفکننده را بر قیمت ظرف ارجح بدانند.
در این اطلاعیه همچنین تاکید شده است که در صورت استفاده از ظروف و لیوانهای شیشهای و استیل و چندبار مصرف، حتماً فرایندی تعریف شود که بعد از هر بار استفاده با آب ولرم و مایع ظرفشویی شسته و با آب جوش یا محلول حاوی وایتکس (یک قاشق غذاخوری به ازا هر لیتر آب برای زمان یک دقیقه یا یک قاشق غذاخوری به ازا هر 5 لیتر آب برای زمان 5 دقیقه) گندزدایی شوند. /پ
نظر خود را بنویسید