فردایکرمان ـ گروه جامعه: سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ایران پیش شرطهای خاصی برای از سرگیری مذاکرات دارد یا خیر؟ گفت: «دیپلماسی نباید عرصۀ کار نمایشی و خدعه کردن باشد. در دیپلماسی و مذاکره جدی بودیم و با حسننیت وارد شدیم ولی همانطور که همه شاهد بودند قبل از دور ششم رژیم صهیونیستی در قالب یک تقسیم کار با آمریکا مرتکب تجاوز نظامی علیه ایران شد. تا مادامی که نسبت به اثربخشی دیپلماسی و روند مذاکره اطمینان حاصل نکنیم وارد چنین روندی نخواهیم شد».
اسماعیل بقائی افزود: «دوگانۀ مذاکره یا عدم مذاکره که مطرح میشود نباید به دیپلماسی انگ و برچسب منفی زد. دیپلماسی یک ابزار و فرصت است و به هیچ عنوان مجاز نیستیم کشورمان را از این ابزار برای تببین دیدگاه ایران و دفاع از منافع ایران و احقاق حقوق و منافع ملی ایران محروم کنیم».
وی ادامه داد: «همانطور که نیروهای مسلح با اقتدار به وظیفه دفاع از کشور مشغولند دستگاه دیپلماسی باید با استفاده بهینه از ابزار دیپلماسی به تحقق منافع ملی ایران کمک کنند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی 23 تیرماه در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «در خصوص برخی اخباری که هر از چند گاهی که با هدف تخریب روابط ایران با کشورهای همسایه و دوستانش منتشر میشود، باید گفت هدف این شایعات ایجاد اختلاف و بدبینی است».
وی خاطرنشان کرد: «خوشبختانه وزارت خارجه روسیه و سفارت این کشور در تهران بهسرعت با انتشار بیانیهای شفاف، موضع خود را اعلام کردند. این نخستین بار نیست که چنین خبرهایی ساخته میشود و هدف آنهم ایجاد اختلاف بین کشورهایی است که دارای رابطه خوب هستند».
وی ادامه داد: «روابط ایران و روسیه بر پایه احترام و منافع متقابل است و دوستان روس بهخوبی میداند که ایران در همه موضوعات سیاست خارجی، از جمله مسائل هستهای، بهطور مستقل تصمیمگیری میکند. روسیه نیز همواره به این استقلال احترام گذاشته و دو کشور در مسائل مرتبط با هستهای و سایر مواردی که نیازمند رایزنی و مشور است، همکاری سازندهای داشتهایم که انشاءالله با قوت ادامه خواهیم داد».
سخنگوی وزارت امور خارجه دربارۀ مکانیسم اسنپبک و تهدید اروپا برای فعالسازی آن گفت: «سازوکار موسوم به «پسگشت» (به فارسی) هیچ مبنای حقوقی، سیاسی ندارد و ما پیشتر نیز بارها این را اعلام کردهایم و با توجه به تحولات اخیر، توسل به چنین سازوکاری بیش از پیش بیاساس و فاقد مبنای حقوقی و سیاسی و اخلاقی بوده و صرفاً ابزاریسازی از امکانی است که بنابر دلایل مشخص در قطعنامه ۲۲۳۱ برجام گنجانده شد که هیچ توجیهی ندارد».
وی بیان کرد: «اولا جمهوری اسلامی ایران همچنان خود را عضو برجام میداند و کاهش تعهدات، واکنشی به نقضهای فاحش آمریکا و سایر طرفها و حقی که در متن برجام پیشبینی شده بود که این اقدام یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام صورت گرفت».
وی افزود: «ثانیا طرفهای اروپایی که مدام درصدد استفاده ابزاری از این سازوکار هستند، خود تعهدات اساسیشان را نقض کردهاند و بنابراین جایگاه حقوقی و اخلاقی برای توسل به این سازوکار را ندارند».
بقائی اظهار کرد: «ثالثا، با توجه به حملات به تاسیسات صلحآمیز هستهای ایران، استفاده از سازوکار برجام فاقد هرگونه موضوعیتی است. بنابراین، تهدید به استفاده از سازوکار پسگشت صرفا یک کار سیاسی و در تقابل با جمهوری اسلامی ایران است که طبیعتاً با پاسخ متناسب و مقتضی مواجه خواهد شد».
وی خاطرنشان کرد: «در سالهای اخیر، آمریکا تحریمهای چندلایهای را با عناوین و بهانههای مختلف علیه ملت ایران اعمال کرده، اما ملت ایران با تکیه بر توان داخلی در برابر این فشارها مقاومت کرده و از حقوق و منافع خود عقبنشینی نکردهاند». / الف
نظر خود را بنویسید