فردایکرمان ـ گروه جامعه: سومین دوره از جشنوارۀ ملی نان از 22 تا 25 مهرماه در شهر کرمان برگزار میشود. سال گذشته این جشنواره در پارک مادر اجرا شد که مزاحمت زیادی برای ساکنان اطراف این پارک داشت. امسال محل جشنواره به مسیر تلهکابین منتقل شده است.
شهردار کرمان در آستانۀ برگزاری این رویداد در جمع خبرنگاران حاضر شد و با بیان اینکه این جشنواره هر سال با تحول و کیفیت بهتری برگزار میشود، گفت: «امسال اصرار داریم و همکاران دنبال میکنند که جشنوارۀ نان ثبت ملی شود».
محسن تویسرکانی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که برخی اعضای شورا نسبت به هزینههای بالای این جشنواره انتقاد دارند؛ چه پاسخی به این انتقادات دارید؟ اظهار کرد: «به موضوع هزینههای جشنواره از دو منظر نگاه کنیم. اگر به سابقۀ این رویداد توجه کنیم در سالهای اول و دوم همکاران ما باید به شهرهای مختلف میرفتند و از آنها میخواستند که حتما در این رویداد شرکت کنند و با اما و اگرهایی مواجه بودیم و باید یکسری امتیازها را نیز میدادیم. اما به مرور وضعیت تغییر کرد و امسال به جایی رسیدیم که تقاضای بسیاری از استانها را رد کردیم».
وی افزود: «امسال از لحاظ ریالی شرایطی داریم که ریال کمتری از بودجۀ شهرداری کرمان در جشنواره هزینه میکنیم. به این دلیل که اسپانسرهایی پیدا شدند و بخشی از هزینهها را تامین کردند».
وی با بیان اینکه این جشنواره میتواند به یک درآمد پایدار برای شهر کرمان تبدیل شود، ادامه داد: «اگر این رویداد را به خوبی راهبری کنیم خیلیها حاضر خواهند بود که در آینده هزینه برای شرکت در این جشنواره بپردازند و ما میتوانیم درآمد آن را صرف فرهنگسازی در حوزۀ نان کنیم».
شهردار کرمان در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که برخی دیگر از استانها قصد دارند این جشنواره را برگزار کنند، نیز توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، تویسرکانی گفت: «امسال آقای رستمی دبیر جشنواره به 31 استان مراجعه کردند و گزارشهای این سفرها را به ما دادند. شاید با کیفیتی که کرمان برگزار میکند خیلی از استانها نتوانند برگزار کنند».
وی اظهار کرد: «ما میخواستیم به سمت حوزۀ بینالملل برویم. اقوام و کشورهای مختلف و نانهای مختلف و جذابی وجود دارد که میتوانند در این رویداد شرکت کنند که هم در حوزۀ گردشگری جذابیت دارد و هم پخت نانهای دیگر نیاز به ادوات و ماشینآلات و تجهیزاتی دارد که میشد وارد کشور کرد».
وی با اشاره به جذابیت پخت نانهای بینالمللی در جشنوارۀ کرمان گفت: «اگر امسال جشنوارۀ ملی را به ثبت برسانیم در سالهای آتی حتی در حوزۀ درآمدزایی اتفاقات خوبی رقم میخورد».
شهردار کرمان افزود: «هر سال حوزۀ پژوهش معاونت برنامهریزی جشنواره را رصد میکند. سال گذشته با بسیج علمی قراردادی بستیم و نظرسنجیای را انجام دادند که مشخص شد نقاط قوت بیشتر از نقاط ضعف جشنواره است».
وی تاکید کرد: «باید نقاط ضعف این رویداد را برطرف کرد».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: «این رویداد با هدف معرفی نانهای سرزمینی برگزار میشود. شاید سوال بسیاری باشد که چه اصراری به برگزاری این جشنواره است؟ در واقع تلاش ما این است که با حضور شرکتکنندگان و با پخت نانهایی که خیلی از آنها برای ما ناآشناست و سبک پخت آن از یاد رفته عطر و طعم نان را در کرمان به نمایش بگذاریم».
بنا به گفتۀ وی اجرای نمایش و موسیقیهای محلی مرتبط با موضوع نان و برگزاری کارگاههای آموزشی از جمله برنامههای حاشیۀ این جشنواره است.
وی افزود: «این رویداد میتواند در ایجاد شادابی و نشایط مردم کرمان موثر باشد. نشاط اجتماعی موضوعی است که باید برای آن بسیار تلاش کنیم».
تویسرکانی با بیان اینکه فکر میکنم تاکنون استقبال خوبی از این جشنواره انجام شده است، اظهار کرد: «با صاحبنظران مشورت و شعار «نان و ایران سر یک سفرهایم» برای جشنوارۀ نان امسال طراحی شده است که میتواند به مفهوم رایج در فضای این ایام کشور که همه باید همدل و متحد باشیم کمک کند».
شهردار کرمان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه اساسا در حوزۀ نان تکلیف هریک از متولیان مشخص است، افزود: «بخشی از این موضوع مهم به فرهنگسازی برمیگردد که ارتباط مستقیمی دارد به شناختی که شهروندان از انواع نان دارند. رسالت ما بهعنوان شهرداری بسترسازی در این حوزه است تا هم شناخت و هم ارائۀ انواع نان و هم آموزش دربارۀ نان کامل و نان سالم صورت گیرد. طبیعی است پس از این شهروندان کرمانی در انتخاب نان با شناخت بیشتری اقدام میکنند».
وی ادامه داد: «هنر ما این است که موضوعاتی مانند نان را از حالت انحصاری خارج کنیم. اگر امروز فقط تولید نان در انحصار صنعت باشد شهروندان چارهای ندارند جز اینکه از این نان صنعتی استفاده کنند ولی با بسترسازی دستگاههایی مثل شهرداری در راستای شناساندن نان، عرضه و تقاضا به میان میآید و انحصار تولید نان از صنعت خارج میشود. کرمان از جمله شهرهایی است که تولید نان محلی در آن رونق گرفته است که بخش قابلتوجهی از آن به همین جشنوارۀ نان برمیگردد. مهمتر از همه اینکه نان سالم را به شهروندان بشناسانیم».
وی با تاکید بر ارائۀ آموزشهای مرتبط با بهداشت و سلامت نان بیان کرد: «در حاشیۀ جشنواره پنلهای اختصاصی در موضوع نان کامل و نان سالم با حضور صاحبنظران خواهیم داشت. جناب دکتر امامیرضوی رئیس شورای عالی سلامت که موضوع نان کامل زیر نظر ایشان است در این رویداد حضور خواهند داشت».
شهردار کرمان افزود: «آموزش پخت نان به برخی شهروندان نیز در دستور کار است تا در مواقع بحران اگر نیاز شد در منزل این کار را انجام دهند».
وی با بیان اینکه تولید گندم و کاشت و داشت و برداشت و نگهداری و پخت نان فرآیندی است که باید از ابتدا برای تهیۀ نان کامل و سالم مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: «دغدغۀ اصلی ما در این حوزه، آموزش است».
تویسرکانی دربارۀ آسیبشناسی جشنوارۀ نان نیز گفت: «از سال اول همکاران ما اقدام خیلی خوبی انجام دادند این بوده که تمام نقاط قوّت و ضعف جشنواره احصا شده است و هر سال به این سمت میرویم که از ضعفها بکاهیم. سال گذشته تقریبا هیچ کاستی نداشتیم و در روزهای جشنواره بیش از 150 هزار نفر از جشنواره بازدید کردند. مشکل سال گذشته ترافیک بود که با جابهجایی محل جشنوارۀ امسال، این مشکل را برطرف کردیم».
در این نشست، علاوه بر شهردار کرمان، محمود بابایی رئیس شورای شهر کرمان نیز حضور داشت و دربارۀ دیگر مسائل حوزۀ شهر نیز در آن سوالاتی مطرح شد و شهردار و رئیس شورا به آن پاسخ دادند. / الف
نظر خود را بنویسید