گروه جامعه ـ مدیرعامل و اعضای هیات مدیره انجمن حمایت از حیوانات کرمان اینبار، با انتشار بیانیهای ضمن هشدار نسبت به ادامهی روند کنونی دربارهی جمعآوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب در کرمان، پیشنهادات خود را بهصورت مکتوب ارایه میکنند. آنطور که در متن این بیانیه آمده است حامیان حیوانات در کرمان تاکنون بیش از 80 جلسه با مسئولین برای حل این مشکل برگزار کردهاند که چندان هم نتیجهبخش نبوده است.
به گزارش فردایکرمان، متنی که در اختیار فردایکرمان قرار گرفته است را در ادامه میخوانید: «حدود دو سال و 10 ماه از افتتاح پناهگاه کرمان میگذرد و شهرداری محترم با کمک حامیان حیوانات و محیط زیست که تعداد زیادی از شهروندان را تشکیل میدهند و همچنین انجمن حمایت از حیوانات بیسرپناه کرمان (به شماره ثبت 1759 و شناسه ملی 14006837240) فعالیت خود را برای کنترل جمعیت این حیوانات انجام داده که تا حدی موفق بوده است. علیرغم تلاش شهرداری محترم بهدلیل عدم پیروی از اکثر مفاد دستورالعمل کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب مصوب وزارت کشور (مصوب سال1387)، مشکلاتی از قبیل رها بودن حیوانات بیرون از پناهگاه، افزایش خطر تصادفات جادهای مجاور این سایت، بازگشت حیوانات زندهگیری شده به شهر و روستاهای اطراف، سهولت در جفتگیری در داخل و خارج از پناهگاه و تلف شدن تعداد زیادی از حیوانات زندهگیری شده و گاها عقیم شده به علت عدم رعایت اصول قرنطینه پناهگاه توسط شهرداری کرمان بهوجود آمده است».
در ادامهی این بیانیه توضیح میدهند: «بهصورت کلی، موارد مهم مندرج در دستورالعمل مذکور همچون نحوهی زندهگیری، نحوهی انتقال سگها به پناهگاه، قرنطینهی اولیه، معاینه توسط دامپزشک و عقیمسازی یا با اشکالات اساسی همراه بوده و یا هیچگاه انجام نشده است که باعث گلایهی حامیان حیوانات و محیط زیست، انجمن و خود شهرداری و بهطور کلی عدم موفقیت کل پروسهای شده است که بر رفع مشکل شهروندان به همراه عدم آسیب به این حیوانات متمرکز بوده است».
این بیانیه میافزاید: «مهمترین تمرکز و عملکرد شهرداری در این مدت دو سال و 10 ماه، جمعآوری سگها از سطح شهر البته به روشی غیر علمی و مغایر با مقررات زندهگیری در دستورالعمل مصوب وزارت کشور بوده است و مواردی از جمله جدا سازی مادر از توله و یا بالعکس، زندهگیری با جراحات وارده به حیوان بهدلیل عدم آموزش مناسب تیمهای زندهگیری، زندهگیری حیوانات با بیماری مسری و قرار دادن حیوان در پناهگاه در کنار بقیهی حیوانات به جای قرنطینه رخ داده که باعث تلفات زیادی شده است».
این بیانیه با اذعان به اینکه انتقال سگها به پناهگاه، همچنین انجام اقدامات عمرانی پیشنهاد شده از طرف انجمن توسط کادر امانی شهرداری و تهیه ماشینآلات توسط سازمان مدیریت پسماند نیز در این مدت صورت گرفته است، میافزاید: «تهیهی فنس و لوله قسمتهای مختلف پناهگاه و سایت رهاسازی، تهیهی بلوک سایت رهاسازی، پناهگاه و قرنطینه، ساخت سایهبانهای پناهگاه، غذارسانی، تامین هزینهی کارگر پناهگاه، هزینهی موارد درمانی سگهای زندهگیری شده توسط شهرداری و حیواناتی که در تصادفات شهری صدمه دیدهاند؛ گوشهای از کارهای انجمن و حامیان حیوانات کرمان در این مدت بوده است».
در ادامهی این بیانیه آمده است: «در طول دو سال گذشته حدود 82 جلسه با سازمانها و افراد مسئول در این پروسه برای رفع این مشکل و ارائهی راهحل برگزار کردیم که هیچکدام منجر به خروجی مثبت و مفیدی نشد در حالیکه همهی افراد مسئول، نگران این بحران هستند. از جمله این جلسات، چندین جلسه با معاونت عمرانی استانداری کرمان، مدیر کل امور شهری استانداری کرمان، معاونت خدمات شهری شهرداری کرمان، سازمان مدیریت پسماند شهراری کرمان، اداره کل دامپزشکی کرمان، شورای اسلامی شهر کرمان و ... بود».
انجمن حمایت از حیوانات بیپناه کرمان تصریح میکند: «باری دیگر اعلام میداریم که در صورت ادامهی این روند و عدم توجهی مناسب مسئولین به این مشکل هزینههای زیادی از بیتالمال به علت مدیریت اشتباه این پروسه هدر خواهد رفت و همچنین، سالیان سال درگیر این موضوع خواهیم بود، باعث ایجاد مشکلاتی برای شهروندان خواهیم شد و در نهایت رو به راهکارهایی منسوخ همچون کشتار با سلاح گرم، کشتار با سم و غیره که راهحلهایی غیر انسانی، غیراخلاقی، ناپایدار، غیرعلمی و مخرب بر محیط زیست هستند خواهیم آورد و در آینده هزینههای بیشتری صرف عبور از مشکلات جدید ناشی از آن راه حلها خواهیم کرد».
در ادامهی این بیانیه راهکارهایی نیز پیشنهاد میشود: «اما راهحل انجمن برای برونرفت از این مشکل به روشی اخلاقی، انسانی، موثر و پایدار، همان موارد دستورالعمل کنترل جمعیت این حیوانات با تغییرات جزیی لحاظ شده بهدلیل وضعیت اقتصادی اخیر بهعلاوه ایجاد سایت رهاسازی است که در کشورهای مختلف موثر بوده است. و تاکید میشود با توجه به آمار کنونی که هفت هزار قلاده سگ در شهر کرمان اعلام شده و متاسفانه با وجود آگاهی همهی مدیران محترم از این مشکل، راهکارهای مناسب، نادیده گرفته شده است».
در این بیانیه تاکید میشود: «باری دیگر انجمن اعلام میدارد و متعهد میشود در صورتی که این پروسه بهطور کامل به انجمن واگذار شود و شهرداری دخالت اجرایی نداشته و نقش خود را به نظارت بر امور متمرکز کند، همچنین با اختصاص حداقل نیمی از بودجهی اعلام شده توسط شورای اسلامی شهر کرمان برای این کار یا ایجاد راهی برای تامین هزینهها در مدت حداکثر یک سال، این مشکل بهصورت کامل حل خواهد شد. با زندهگیری روزی 30 قلاده سگ به روش مندرج در دستورالعمل و قابل اجرا توسط انجمن در مدت یک ماه تعداد 900 قلاده و در سال به عدد 10 هزار و 800 خواهیم رسید که از عدد اعلام شده توسط شهرداری کرمان که هفت هزار قلاده سگ بوده، بیشتر است».
در ادامه، چند نمونه از نتایج حاصله از انجام این پروسه توسط انجمن در مدت یک سال اجرای این طرح و پیشنهادات ذکر میشود؛
1. پسانداز نیمی از هزینههای حال حاضر اعلام شده توسط شهرداری در این پروسه
2. کاهش قابل توجه هزینههای دانشگاه علوم پزشکی و دولت در زمینهی واکسیناسیون افراد گزیده شده
3. رضایت شهروندان
4. رضایت حامیان حیوانات و محیط زیست
5. کاهش هزینههای انجمن در مورد حیوانات آسیب دیده در تصادفات شهری
صادرکنندگان این بیانیه میگویند: «ما معتقدیم دلیل اصلی متوسل شدن به راه حلهایی غیراخلاقی و ناپایدار، عدم توجه مناسب مدیران مربوطه به این مشکل در زمان مناسب است که نیاز دارد همانند بقیهی مشکلات شهری مورد توجه جدی قرار گیرد».
این بیانیه میافزاید: «در انتها امیدواریم آیندگان به خوبی و نیکی ما را در حل این مشکل قضاوت و یاد کنند و شهر کرمان با توجه به زیر ساخت کاملا آماده شده، هزینههای صورت گرفته، وجود این انجمن، حامیان و دوستداران حیوانات و توجه مناسب مدیران شهرمان در زمینهی کنترل جمعیت حیوانات شهری در کل کشور نمونه شود».
5197
انجمن حامیان حیوانات کرمان بیانیه داد
نظر خود را بنویسید