گروه جامعه ـ کارگروه گردشگری استان کرمان ظهر روز شنبه، ششم بهمنماه تشکیل شد. دستور کار اول این کارگروه، برگزاری نمایشگاه صنایعدستی سراسری در استان بود که بنا به اعلام مدیرکل میراث، برنامه دارند در تاریخ 21 تا 27 بهمنماه در محل نمایشگاه بینالمللی آن را برگزار کنند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در اینباره اظهار کرد: «همه ساله برگزاری نمایشگاه ملی صنایعدستی را در استان دنبال میکردیم و این نمایشگاه همیشه به دلیل استقبال خوب و فروش، جزو نمایشگاههای برتر کشور بوده است».
غلامرضا فرخی با اشاره به حضور صنعتگران استانهای مختلف کشور در این نمایشگاه افزود: «امسال همزمان با برگزاری نمایشگاه صنایعدستی، بخشهای مختلف گردشگری اعم از هتلداران و آژانسها و بومگردیها نیز حضور خواهند داشت و در رابطه با کار خود فعالیت میکنند زیرا این نوع نمایشگاهها باعث جذب گردشگر خواهد شد».
وی ادامه داد: «با توجه به توصیهی دولت در بحث نشاط اجتماعی و تکیه بر تولیدات داخلی، تصمیم گرفتیم امسال این نمایشگاه را متفاوت برگزار کنیم. از سه سالنی که در محل نمایشگاه در اختیار ما قرار میگیرد یک سالن به برگزاری جشنهای نشاط اجتماعی اختصاص مییابد و بر اساس برنامهریزی که با اداره کل ارشاد صورت خواهد گرفت هر شب یکی از مناطق استان در این سالن به اجرای برنامهی موسیقی و نمایش میپردازد».
وی با بیان اینکه برای راهاندازی نمایشگاه با مشکلات مالی مواجه هستیم، گفت: «هزینههای تبلیغاتی نمایشگاه بسیار سنگین است. شرکتکنندگان، غرفهی رایگان میخواهند، هزینهی اقامت این افراد هم هست که بخشی از آن توسط اسپانسر و دستگاهها باید تامین شود».
وی با اشاره به همکاری شهرداری در سال گذشته برای برپایی نمایشگاه، گفت: «در کنار برگزاری نمایشگاه همچنین میخواهیم چادرهای عشایری نیز حضور داشته باشند تا آداب و رسوم و فرهنگ خود را به نمایش بگذارند و برای این کار نیازمند کمک اداره کل عشایری استان هستیم».
سیدمصطفی آیتالهی موسوی؛ معاون عمرانی استاندار کرمان اما با اشاره به برگزاری نمایشگاه گردشگری تهران در 23 بهمن گفت که 21 بهمنماه زمان مناسبی برای برپایی نمایشگاه کرمان نیست.
فرخی اما اظهار کرد: «در تهران نمایشگاه گردشگری داریم ما اما نمایشگاه تخصصی صنایعدستی ملی میخواهیم برگزار کنیم که برنامه داریم تا بخش گردشگری هم در این نمایشگاه فعالیت کند».
موسوی تاکید کرد که زمان برگزاری نمایشگاه به 23 بهمنماه منتقل شود.
مقرر شد مدیرکل میراث این مسئله را بررسی و زمان مناسب را اعلام کند. فداییکرمانی، مسئول شرکت نمایشگاههای جنوبشرق هم گفت: «طبق روال هرساله آمادگی داریم تا این نمایشگاه را برگزار و سعی میکنیم در این تاریخ امکانات را در اختیارشان قرار دهیم ولی از چهارم اسفندماه سایت نمایشگاهی درگیر است و اگر تاریخ را تا اسفندماه عقب ببرید، نمیتوانیم فضا در اختیار دهیم».
مدیر کل امور عشایری استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه تمام تلاشمان را برای همکاری انجام میدهیم، گفت: «اداره کل امور عشایری استان، پای ثابت تمام نمایشگاهای مرکز استان و شهرستانها است».
مهدی ابراهیمی افزود: «برای برپا کردن هر چادر عشایری به 80 متر فضا نیاز داریم». در این نشست مقرر شد دو چادر عشایری در محوطهی نمایشگاه دایر و امکانات و تجهیزات آن توسط اداره امور عشایری استان تامین شود.
سیدعلی معینزاده؛ رئیس انجمن هتلداران استان کرمان هم گفت که در جریان برگزاری این نمایشگاهها، یکی از مشکلات ما، تبلیغات واحدهای غیرقانونی اقامتی است.
معاون عمرانی استاندار اظهار کرد: «در جلسهای این موضوع مطرح شد. نیروی انتظامی گفت که هر زمان اعلام کنید ما برخورد میکنیم و حالا اگر این اتفاق نیفتاده، آقای فرخی باید بگوید که چرا معرفی نکردهاند».
در بخش دیگری از این جلسه، فرخی با اشاره به طرح حمایت از تولید داخل و الزام ادارات دولتی برای نصب یک ویترین از صنایعدستی استان اظهار کرد: «مکانهایی مانند ترمینال، راهآهن و فرودگاه که اکثرا مسافران غیربومی در آن تردد دارند محلهای مناسبی برای معرفی ظرفیتها و صنایعدستی استان هستند. اگر بتوانیم ظرفیتهای صنایعدستی و گردشگری را در این مکانها معرفی کنیم بسیار موثر است». فرخی افزود: «در تمام استانها این اتفاق افتاده و انتظار داریم در مرکز استان این واحدها را داشته باشیم».
مدیر کل فرودگاههای استان کرمان اظهار کرد: «میتوانیم غرفهای در اختیار اتحادیهی صنایعدستی استان قرار دهیم تا مانند سایر فرودگاههای کشور، عرضهی صنایعدستی استان صورت گیرد و ما پیشنهاد داریم که تولیدکنندگان مستقر و غرفههای دایمی ایجاد شود». قاسمزاده افزود: «همچنین میتوان صنایعدستی شاخص را در بعضی از نقاط سالن فرودگاه بهصورت نمادین تعبیه کرد تا این آثار را به مسافران معرفی کنیم».
فرخی اما اظهار کرد: «بحث اول ما ایجاد یک ویترین است که در همهی ادارات باید به نمایش گذاشته شود. اگر با قیمت مناسبی، فروشگاه هم در اختیار هنرمندان صنایعدستی قرار داده شود، ما استقبال میکنیم».
موسوی گفت که در پایانه و فرودگاه و راهآهن کرمان، ویترینی در اختیار صنایعدستی گذاشته شود. اگر غرفهی دایمی هم نیاز بود بررسی و انجام شود. شهردار کرمان اما اظهار کرد که مراجعان دستگاههای دولتی ما خود مردم کرمان هستند و این ویترین و نمایش صنایعدستی چه ضرورتی دارد؟ سید مهران عالمزاده گفت که احتمالا باید چنین ویترینهایی در اداراتی باشد که مراجعهکنندهی غیربومی بیشتری داشته باشد.
در ادامهی این جلسه، موسوی گفت: «پیشنهاد کردیم که هواپیمایی ماهان کلیپی از جاذبههای گردشگری کل استان را پخش کند که روابط عمومی ما آن را تهیه کرده است».
وی سپس با بیان اینکه مشکلاتی در نوروزهای گذشته داشتیم، اظهار کرد: «مشکلاتی را جهاد دانشگاهی در سالهای گذشته احصا کرده است. از جمله اینکه وقتی گردشگر ما به یک اثر تاریخی میرود کسی نیست به زبان انگلیسی با او صحبت کند. مسائلی هم در جلسه با استاندار محترم مطرح شد. بهطور جد باید آن را پیگیری کرد. به شهرداریها ابلاغ کردیم بهسازی ورودیهای شهرها را مدنظر قرار دهند. بناهای تاریخی و گردشگری نیز باید آمادگی کامل برای پذیرایی از مسافران نوروزی داشته باشند».
در ادامهی جلسه، خانم فرحبخش، نماینده باغ شاهزاده ماهان، از اقداماتی گفت که در فضای سبز باغ شازده ماهان قرار است صورت گیرد. وی گفت: «برنامهی زمانبندی مربوط به چهار هفتهی پیشرو را تهیه کردیم که شامل هرس کلیهی درختان زیر نظر کارگروه کشاورزی که با حضور برخی استادان دانشگاه باهنر تشکیل شده، شخمزنی و حذف علفهای هرس و کوددهی زمستانه و سپس عملیات گلکاری و درختکاری است».
وی با بیان اینکه باغ شازده در ایام نوروز مسافر زیادی دارد باید فضا را برای پذیرش میهمانان آماده کنیم و چون فضای سبز جزو مهمترین بخش باغ است بیشتر برنامهریزی را روی فضای سبز گذاشتیم و نیاز به همکاری ارگانها داریم، افزود: «برای تهیهی کود و سم با مشکل مواجه هستیم. همچنین کارگران ما برای شخمزنی و هرس فضای پنج هکتاری باغ تعدادشان کم است و نیاز است نیروی انسانی اضافه شود. برای گلکاری و درختکاری هم به نهال و نشا نیاز داریم. در لوازم و تجهیزات هم دچار کمبودهایی هستیم».
وی ادامه داد: «مسیر ورودی و خروجی باغ قرار بوده دوربرگردان یا زیرگذر و روگذر باشد. اداره راه باید پیگیری کند تا مشکل آن را حل کند».
وی اظهار کرد: «کل اعتبار مصوبی که به کل باغهای تاریخی استان اختصاص یافته، دو میلیارد تومان بوده که تنها یک میلیارد و 400 میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرده است. با این بودجه نمیشود کاری را پیش برد».
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: «برای هرس فضای سبز باغ، شهرداری کرمان و ماهان کمک میکنند. برای تهیهی کود و سم جهاد هم با جهاد کشاورزی هماهنگ میکنم. محوطهی ورودی و خروجی باغ را هم با شهرداری ماهان توافق کنید و برای بهسازی و گلکاری در اختیارش بگذارید».
در این جلسه همچنین، محمدرضا هاشمینژاد طرح برندگردشگری کرمان را تشریح کرد.
نظر خود را بنویسید