گروه جامعه - استاندار کرمان گفت: «مردم ایران به دنبال استقلال، آزادی و برقراری جمهوری اسلامی بودند زیرا در درون جمهوری اسلامی، مردم سالاری و دین سالاری متبلور است و انقلاب اسلامی در حقیقت تحقق وعدهی الهی از سوی امتی رشید است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، محمدجواد فدایی در آیین گرامیداشت 12 بهمنماه سالروز ورود امام راحل به کشور، اظهار کرد: «انقلاب اسلامی ایران برای تغییر نام نبود بلکه برای تغییر روشها و زدودن رسمی بود که عدالت و ارزشهای دینی را نادیده میگرفت».
وی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران متعلق همهی ملت ایران است و مربوط به یک قشر و جناح خاصی نیست، افزود: «همهی اقشار یکپارچه تلاش کردند تا انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید و امروز هم یکصدا و با وحدت از منافع نظام و انقلاب دفاع میکنند».
مقام عالی دولت در استان کرمان ادامه داد: «یوما... 12 بهمنماه روزی است که امام امت وارد کشور ما شدند و با ورود ایشان به کشور، انقلاب اسلامی وارد مرحلهی تازهای شد و شتاب و سرعت گرفت و پس از 10 روز در 22 بهمنماه به پیروزی رسید».
وی خاطرنشان کرد: «امروز پس از 40 سال سوالات زیادی در ذهن مردم و نسل جدید ما وجود دارد که باید به این سوالات به درستی پاسخ دهیم زیرا طرح این سوالات و پاسخ دادن به آنها در یکپارچگی و تداوم انقلاب نقش موثری دارد».
استاندار کرمان بیان کرد: «اولین سوال این است که چرا ملت ایران انقلاب کرد، خواست مردم از انقلاب چه بود و آیا این خواست و هدف هنوز هم وجود دارد یا نه؟».
وی ادامه داد: «جواب این سوال در شعار مردم کاملا پاسخ داده شده است و ملت ایران در 40 سال قبل شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را سر میدادند و در قالب آن خواستهی خود را بیان میکردند و امروز نیز این شعار تداوم دارد».
فدایی گفت: «مردم ایران به دنبال استقلال، آزادی و برقراری جمهوری اسلامی بودند زیرا در درون جمهوری اسلامی، مردم سالاری و دین سالاری متبلور است و انقلاب اسلامی در حقیقت تحقق وعدهی الهی از سوی امتی رشید است».
وی افزود: «امام راحل فرمودهاند که اسلامیت ما عین جمهوریت ما و جمهوریت عین اسلامیت است و این نظام در حقیقت به دنبال اعمال ارادهی مردم و اجرای احکام اسلام است».
استاندار کرمان یادآور شد: «امام (ره) به رای مردم مشروعیت داده و برای آن فتوا صادر کردند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز رای مردم را حقالناس اعلام کردند».
وی با اشاره به اینکه ملت ما سالهای سال برای استقلال مبارزه کرده است، ادامه داد: «ملت ایران از زمان صدور فتوای تحریم تنباکو، خلع ید بیگانگان از نفت و فتوای امام راحل در سال 43 برای مبارزه با کاپیتولاسیون، برای رسیدن به استقلال مبارزه کرده و بسیاری از عزیزان خود را نیز برای رسیدن به استقلال از دست داده است».
فدایی با بیان اینکه استقلال کنونی ایران اسلامی آسان به دست نیامده است که آن را آسان از دست بدهیم، بیان کرد: «استقلال به معنای بیگانههراسی و بیگانهستیزی نیست و به معنای آن است که ما باید روی پای خود بایستیم و باید ارادهی مردم حاکم باشد و هیچ ابرقدرتی نباید بر ارادهی ملی ملت ما تاثیرگذار باشد».
وی اظهار کرد: «سومین خواست مردم، آزادی بود که بر همین اساس مردم ایران اسلامی مبتنی بر وحدت ملی خود و با وجود کثرت و تنوع افکار، به انسجام ملی خود ادامه میدهد و وقتی پای منافع و مصالح ملی در میان است همهی ما یکصدا و در کنار هم هستیم».
استاندار کرمان گفت: «خواستهها و اهداف ملت ایران از انقلاب اسلامی خود، امروز نیز پس از 40 سال به قوت خود باقی است و هنوز هم ملت ایران یکصدا استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را فریاد میزنند».
وی با اشاره به اینکه سوال دیگر این است که چه میزان در 40 سال گذشته موفق بودهایم و گذشتهی این انقلاب و نظام را چگونه ارزیابی میکنیم؟ ادامه داد: «یکی از پاسخها به این سوال این است که ببینیم در ابتدای انقلاب از نظر فرهنگی، امکانات و اقتصادی در چه وضعیتی بودیم و امروز در چه وضعیتی هستیم».
فدایی ادامه داد: «روش دوم برای پاسخ دادن به این سوال بررسی رشد سالانهی کشور در بخشهای مختلف و سرعت تغییرات و رشد در موضوعات مختلف است».
وی خاطرنشان کرد: «همچنین برای پاسخ دادن به این سوال میتوان وضعیت فعلی کشور خود را با سایر کشورها به ویژه کشورهای همتراز خود ارزیابی کنیم».
مقام عالی دولت در استان کرمان افزود: «اولین شاخصی که در دنیا نشان میدهد که نسبت به سایر کشورها در چه وضعیتی هستیم، شاخص میزان تولید ناخالص داخلی است که نشاندهندهی درآمد کشور است».
وی اظهار کرد: «بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، کشور ما در سال 2017 رتبهی 25 دنیا در زمینهی میزان تولید ناخالص داخلی را داشته و این آمار نشان میدهد که به لحاظ درآمدی 24 کشور وضعیت بهتری از ما داشتهاند و 164 کشور بعد از ما قرار دارند».
استاندار کرمان بیان کرد: «در رابطه با شاخص درآمد سرانه نیز وضعیت مناسبی در بین کشورهای دنیا داریم و کشور ما در بین 189 کشور رتبهی 53 را به خود اختصاص داده است و در این زمینه نسبت به کشورهایی ازجمله مکزیک، چین، اندونزی و مصر وضعیت بهتری داریم».
وی شاخص توسعهی انسانی را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: «در این شاخص نیز کشور ما رتبهی 60 را در بین 189 کشور به خود اختصاص داده و در این زمینه نیز از 129 کشور دنیا وضعیت بهتری داریم».
فدایی خاطرنشان کرد: «همهی این موارد نشاندهندهی آن است که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق بوده و توانسته وضعیت خوبی در دنیا داشته باشد و این نشان میدهد که میتوانیم این راه را ادامه داده و به موفقیتهای بیشتری برسیم».
وی با طرح این سوال که قیمت کالاهای مصرفی در دنیا چگونه است؟، گفت: «ترکیه کشوری همتراز با ما است و در همسایگی ما قرار دارد و جمعیت آن نیز مانند کشور ما است اما در کشور ما روزانه 81 میلیون لیتر بنزین مصرف میشود و در ترکیه روزانه 8 میلیون لیتر بنزین مصرف میشود و این در حالی است که قیمت بنزین در کشور ما هزار تومان و در ترکیه 5500 تومان است».
استاندار کرمان یادآور شد: «آمار ذکر شده نشان میدهد که ما 10 برابر ترکیه و با قیمت یکپنجم، بنزین مصرف میکنیم و در این رابطه در کشور ما 19 میلیون اتومبیل و در ترکیه 21 میلیون اتومبیل وجود دارد».
وی گفت: «سومین سوال موجود نیز این است که چه اقداماتی از سوی دولت و نظام در طول 40 سال انجام شده و چه کارهایی در دست انجام است و برنامههای آینده دولت و نظام در بخشهای مختلف چیست؟».
فدایی اظهار کرد: «در 40 سال گذشته و در سالهای اخیر در کشاورزی، صنعت، معدن، خدمات، تامین زیربناها و تامین آب، برق و گاز پیشرفتهای بسیار خوبی در کشور حاصل شده است».
وی در ادامهی سخنان خود با اشاره به اینکه اشتغال و بیکاری یکی از مشکلات موجود در کشور و استان کرمان به شمار میرود، گفت: «تعداد زیادی متقاضی کار داریم و توجه به موضوع بیکاری و اشتغالزایی از اولویتهای دولت در کشور و استان کرمان به شمار میرود».
استاندار کرمان افزود: «در حال حاضر 117 هزار نفر در استان کرمان جویای کار هستند که از این تعداد حدود 94 هزار نفر جوانان بین 15 تا 29 سال هستند که حدود 80 درصد جمعیت متقاضی کار را تشکیل میدهند».
وی با بیان اینکه از هر سه جوان کرمانی یک نفر بیکار و متقاضی کار است، ادامه داد: «این آمارها نشان میدهد که در این زمینه مشکل قابل توجهی داریم و باید آن را رفع کنیم».
فدایی یادآور شد: «در مقایسه با متوسط کشور و بسیاری از کشورهای دیگر وضع غیر قابل قبولی در زمینهی بیکاری نداریم».
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در استان کرمان 5/11 درصد است، بیان کرد: «متوسط بیکاری در کشور 2/12 درصد است و استان کرمان وضعیت بهتری نسبت به میانگین کشوری در این زمینه دارد».
استاندار کرمان با اشاره به اینکه در برابر کشورهای توسعهیافته و پیشرفته نیز وضع بدی در رابطه با اشتغال و بیکاری نداریم، اظهار کرد: «نرخ بیکاری در اسپانیا 5/14 درصد، فرانسه 1/9 درصد، ترکیه 6/11 درصد، ارمنستان 7/19 درصد و عمان 16 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: «آمار بیکاری در کشور ما نشان میدهد درست است که مشکل داریم و برای حل آن نیز برنامه داریم اما این مشکل مربوط به کشور ما نیست و بسیاری از کشورها نیز با آن روبهرو هستند».
فدایی افزود: «اگر حل مشکل اشتغال ساده بود، بسیاری از کشورها که امکانات بیشتری دارند، تحریم نیستند و با خشکسالی مواجه نیستند آن را حل میکردند و البته این موضوع به معنای آن نیست که نمیتوان مشکل اشتغال را حل کرد».
وی با اشاره به اینکه حل مشکل اشتغال نیاز به همکاری همگانی دارد، بیان کرد: «برای ایجاد شغل روشهای مختلفی از جمله استخدامهای دولتی وجود دارد اما استخدامهای دولتی محدودیت دارد و تعداد پستها مشخص است و در کنار آن دولت بنا ندارد که توسعه داشته باشد بنابراین اشتغال در دولت محدود است و روال و روش خود را دارد و هر زمان دولت نیاز داشته باشد اعلام میکند و فراخوان میدهد و پس از برگزاری آزمون، افرادی را انتخاب میکند».
استاندار کرمان ادامه داد: «نگرانی به حق این است که در بکارگیری افراد در سازمانهای دولتی عدالت رعایت میشود یا نه و در این رابطه باید گفت که سازوکار دولت بنا به عدالت است و همهی افراد باید پس از موفقیت در آزمون و امتحان جذب شوند».
6209
استاندار کرمان:
نظر خود را بنویسید