گروه فرهنگوهنر ـ هوشنگ مرادیکرمانی که صبح روز یکشنبه میهمان کرمان بود، پس از آنکه یکی از قصهگویان بینالمللی قصهی«مربای شیرین» او را خواند، پشت تریبون رفت و خاطرهای تعریف کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، این قصهنویس بینالمللی در ابتدا، با بیان اینکه جهان، جهان تکثیر شدن در ظرفهای مختلف است، گفت: «همانطور که جهان دارد کوچک میشود، ظرفها هم دارد تغییر میکند محتوا اما همان است». او افزود: «از داستانهایی که ما مینویسیم هم، در دورههای مختلف، برداشتهای متفاوتی میشود. جایی مرا دعوت کرده بودند، بچههای کلاس پنجم دبستان، داستان خمره را خوانده بودند و 45 برداشت متفاوت از این داستان داشتند».
این نویسندهی برجسته سپس از اثرگذاری قصهی «مربای شیرین» روایتی را نقل کرد؛ «حدود 15 سال پیش، از کارخانهی ایرانخودرو در تهران به من تلفن کردند و گفتند که مدیرعامل میخواهد شما و ناشرتان را ببیند. تعجب کردیم و برایمان سوال شد که کارخانهی خودروسازی با ما چه کار دارد؟ با ناشر به آنجا رفتیم و دیدیم که روی میز مدیرعامل کتاب مربای شیرین گذاشته شده و او برایمان ماجرای جالبی را تعریف کرد و گفت: ما داریم اینجا، کار صنعتی انجام میدهیم و هیچ ارتباطی با ادبیات بهویژه ادبیات کودک نداریم اما این کتاب با کار ما ارتباط پیدا کرده است. یکی از بچههای خانوادهی کارگران ما این قصه را خوانده و به پدرش گفته که این کتاب را به مدیرعامل کارخانه بده تا بداند که چهطوری باید کار کنند. بچه را آوردند و گفت که شما خیلی از ماشینهایی درست میکنید ترمزش خراب است و یا فلان مشکل را دارد ولی هیچکس هم نمیآید بگوید خراب است».
او ادامه داد: «این کتاب بر مدیرعامل کارخانه تاثیر گذاشت و به دنبال آن بود که چهطور میتوانند از این داستان برای بالا بردن دقت کار خود درس بگیرند».
مرادیکرمانی اظهار کرد: «همه چیز ما در این مملکت مثل باز کردن درِ همین شیشه مربای قصهی ماست. از صبح، سر هر چیزی یک ماجرا داریم. نصف نان را خمیر و نصف را میسوزانند بخواهیم اعتراض هم کنیم، باید مدام اعتراض کنیم و تبدیل به فردی نقزن میشویم».
به گزارش فردایکرمان، در این برنامه، داود امیریان از نویسندگان دفاعمقدس و افسانه شعباننژاد نیز دقایقی با حاضرین سخن گفتند. امیریان گفت که افتخار میکنم که شناسنامهام از کرمان صادر شده و دوستان خیلی عزیزی از این منطقه دارم و کتاب «رفاقت به سبک تانک» را هم به آقای یوسفزاده تقدیم کردهام. او از محمدعلی علومی، شهرام شفیعی و اکبرزاده یاد کرد و با بیان اینکه علومی یکی از بزرگترین طنزپردازان کرمان و کشور است اظهار کرد که از مردم کرمان میخواهم من را بهعنوان یک همشهری کوچک قبول کنید. امیریان متولد کرمان اما ساکن تهران است.
افسانه شعباننژاد نیز در سخنانی کوتاه با بیان اینکه من هرچه سنم بالاتر میرود کودک درونم همچنان کودک باقی میماند، اظهار کرد: «به بزرگترها پیشنهاد میکنم کودکی را در خودتان حفظ کنید. وقتی کودک باشید خیلی راحت زندگی میکنید و با چیزهای کوچک شاد میشوید و غمها را هم زود فراموش میکنید و کینههای بزرگسالانه از شما دور میشود». او سپس یکی از اشعار خود را برای حاضران خواند.
آیین «چهل قلم» در استان کرمان با تجلیل از هوشنگ مرادیکرمانی، افسانه شعباننژاد و داود امیریان و توسط اداره کل کتابخانههای استان و با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و با حضور جمعی از مقامات و دانشآموزان برگزار شد.
نظر خود را بنویسید