گروه جامعه ـ پس از انتشار گزارشهایی در پایگاه خبری «فردایکرمان» دربارهی مشکلات روستای جهانی میمند که مهمترین آن، آب روستا بوده، این مشکل با دستور استاندار کرمان و پیگیری معاون عمرانی استاندار، حل شد.
پیش از این، در گزارشهایی جداگانه، در گفتوگو با رئیس شورای میمند، مشکلات این روستا که چند سالی است در فهرست مورد حمایت یونسکو قرار گرفته یادآوری شد.
مسعود محمودی، رئیس شورا در اینباره گفته بود که میمند مشکل جدی در تامین آب دارد. علاوه بر بدهی نسبتا سنگینی که این روستا به شرکت آبوفاضلاب دارد، در زمان پیک گردشگر هم کمبود آب همیشگی است.
آب آن، از طریق مخازنی در بالا دست روستا تامین میشود و وقتی گردشگر زیاد باشد حجم این مخازن پاسخگو نیست و قطعی مکرر آب اتفاق میافتد. بدهی آب نیز به این دلیل است که در روستا انشعاب و کنتورهای مجزای آب وجود ندارد تا مشخص کند که چه کسی و چه مقدار برداشت انجام میدهد. اگرچه پیش از این، دهیاری متولی پرداخت هزینهی آب مصرفی در روستا شده ولی بودجهی دهیاری کفاف آن را نمیدهد و بعد از جهانی شدن روستا هم، ورود گردشگران مصرف آب را بالا برده است.
محمودی همچنین به فردایکرمان گفته بود: «طبق سرشماریای که انجام شده، میمند نسبت به جمعیت استاندارد یک روستا، آمار خیلی پایینی دارد. بودجهی روستاها هم، براساس جمعیت تعیین میشود در نتیجه، بودجهی ما بسیار اندک است. میمند اما یک جمعیت پنهان دارد که گردشگران هستند. فرض کنید ۳۰ خانوار ساکن دائم روستا باشند. این تعداد پیرزن و پیرمرد مگر چهقدر آب مصرف میکنند؟ حجم بیشتر آب اما توسط گردشگران مصرف میشود ولی آمار گردشگران را برای اختصاص بودجه به روستا، لحاظ نمیکنند!».
انتشار این گلایهها در «فردایکرمان» اما توجهی استاندار محترم به مسائل میمند را جلب کرد. محمدجواد فدایی با دستوری که به معاون عمرانی خود داد بر پیگیری و رفع این مسائل تاکید کرد.
اکنون این اتفاق افتاده و سید مصطفی آیتالهی موسوی به «فردایکرمان» گفت که حل مشکل آب این روستا قطعی است.
او توضیح داد: «پیرو دستور استاندار محترم و پیگیریای که شما از طریق رسانهتان داشتید، مذاکرهای با آقای فرخی؛ مدیرکل میراث فرهنگی استان انجام دادیم ولی با توجه به اینکه اقدامی نشده بود، شخصا مسئله را پیگیری کردم و دیروز یکشنبه (28 بهمنماه) جلسهای با حضور نمایندگانی از آبوفاضلاب، میراث فرهنگی، فرمانداری و دهیاری روستا و دفتر روستایی معاونت عمرانی برگزار کردیم. در این جلسه، مشکلات روستا مطرح شد و تاکید داشتیم که یکبار برای همیشه این مسئله را تعیینتکلیف و مشکل را حل کنیم».
وی با اشاره به مشکل آب روستا، افزود: «مجموع مبلغ بدهی آب روستای میمند حدود 140 میلیون تومان بود که یک تخفیف 40 میلیون تومانی بابت آن گرفتیم و بقیهی آن هم تعهد شد که پرداخت شود».
وی دربارهی شیوهی پرداخت باقیماندهی بدهی اظهار کرد: «توافق کردیم مدیریت مجموعهی گردشگری و فروش بلیت ورودی را دهیاری انجام دهد و از محل عوارض آن این 100 میلیون تومان را در چهار قسط 25 میلیونی بپردازد. شروع پرداخت را هم یک ماه بعد از دورهی پیک گردشگری یعنی اول اردیبهشت 98 گذاشتیم که در چهار قسط دو ماهه، دهیاری باید آن را پرداخت کند».
موسوی ادامه داد: «ولی چون انشعاب اصلی روستا، براساس صورتجلسهای در گذشته، موقتا بهنام دهیاری صادر شده بود، در زمان پیک گردشگری هزینهی آب بالا میرفت بنابراین، آمدیم تفکیک را انجام دادیم. مجوزی را از میراثفرهنگی برای شرکت آبوفاضلاب گرفتیم که نسبت به لولهکشی روستا اقدام و انشعاب واگذار کنند. انشعاب برای فضاهای عمومی، بهنام دهیاری و براساس درخواست دهیاری و برای خانههای مردم، براساس درخواست خود مردم و بهنام خود آنها واگذار خواهد شد». وی اضافه کرد: «همچنین، دربارهی فضاهای گردشگری قرار شد انشعاب بهنام میراث فرهنگی صادر شود. پس، از این به بعد، در این روستا، سه نوع انشعاب داریم که هرکدام هزینهی خود را میتوانند مشخص و پرداخت کنند».
معاون عمرانی استاندار کرمان بیان کرد: «کنتور فعلی در روستا هم شکسته و شمارهانداز آن آسیب دیده است. قرار شد شرکت آبوفاضلاب به فوریت این کنتور را اصلاح کند و دهیاری از آن مراقبت کند تا هزینهی مصرف آب بهطور دقیق تعیین شود».
موسوی با بیان اینکه قرار شد برای تامین هزینههای لولهکشی روستا، فرمانداری شهربابک به آبوفاضلاب کمک کند، افزود: «این وضعیت، باعث میشود که مردم انشعاب مشخص داشته باشند و تکلیفشان روشن میشود ضمن اینکه برداشت بیرویه هم صورت نمیگیرد در نتیجه، مشکل کمبود آب نخواهیم داشت». معاون استاندار کرمان تصریح کرد که نهایتا همهی مشکلات آب روستا، با مصوبات این جلسه، حل خواهد شد.
وی دربارهی اینکه آیا صحت دارد مدیر پایگاه جهانی میمند صورتجلسه را مشروط امضا کرده و گفته که اگر این تصمیمات قانونی باشند آن را خواهند پذیرفت؛ گفت: «من بعد از جلسهی میمند، بلافاصله به جلسهی بعدی رفتم. اگر این شرط را نوشته باشند، پیگیری و مشکل را حل خواهیم کرد».
موسوی تاکید کرد که از نظر ما کار تمام است و این مصوبات باید اجرا شود. وی یادآور شد: «مسئول کار هم فرمانداری شهربابک شده تا بهعنوان ناظر کار را پیگیری کند».
نظر خود را بنویسید