گروه اقتصاد ـ کمبود شکر در کرمان و افزایش جهشی قیمت آن رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان را به واکنش واداشت.
به گزارش فردایکرمان به نقل از فارس کرمان، عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان عصر دیروز در جلسه تنظیم بازار استان کرمان در اینباره اظهار کرد: «جفا در حق نظام است که هفت هزار تن حواله شکر گرفتهاید و قیمت شکر در کف بازار هفت هزار تومان باشد».
وی با اشاره به اینکه قیمت شکر در کرمان را امروز به قیمت هفت هزار تومان داریم، بیان کرد: «هفت هزار تن شکر به استان کرمان وارد شده که سه هزار و 750 تن برای اسفند ماه است و یک هزار و 750 تن حواله دادهاید».
تابش ادامه داد: «هر چهقدر شکر بخواهید با قیمت سه هزار تومان به شما میدهم و هرگونه خرید و فروش باید با فاکتور باشد زیرا برای اینکه در فرآیند نظارت داشته باشیم باید فاکتور وجود داشته باشد».
وی با تاکید دوباره بر لزوم وجود فاکتور در خرید و فروشها گفت: « وقتی فروشنده یک کیلوگرم شکر را هفت هزار و 500 تومان میفروشد باید مشخص باشد آیا آن را سه هزار تومان و یا اینکه شش هزار و 500 تومان خریده است».
تابش افزود: «شرکت بازرگانی دولتی ایران برای صنف و صنعت و خانوار به هر میزان شکر نیاز داشته باشد، شکر را اختصاص میدهد و قیمت هفت هزار و 500 تومانی شکر در کرمان هیچ توجیه منطقی ندارد».
وی یادآور شد: «گرانی شکر در همه استانها تا یک هفته قبل بود، اما امروز جذب شکر در استان کرمان را در حد صفر میبینم و این در حالیست که هفت هزار تن شکر گرفتهاید و یکی به در و یکی به دیوار میزنید و صغری و کبری چیدید تا نشان دهید شکر ندادهاید».
رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه شکر هست با قیمت مصوب هم هست از استاندار کرمان خواست یک نفر را به فسا بفرستد تا شکر مورد نیاز را به استان بیاورد.
تابش در پاسخ به این سخن که کارخانه فسا شکر را به کرمان نمیدهد، متذکر شد: «با معاون بازرسی، تعزیرات و حتی دادستان فسا هماهنگ میکنم تا شکر را به کرمان بیاورد».
وی تصریح کرد: «با نهایت احترام عرض کنم، مردم استان کرمان به دلیل عدم هماهنگی سه دستگاه هزینهی دو برابری برای شکر پرداخت میکنند».
در عین حال، یوسف جعفری رئیس اتاق اصناف استان کرمان هم با اشاره به اینکه از 20 روز قبل صنف خواروبار برای 67 تن شکر پول به حساب واریز کردهاند، افزود: «امروز 23 تن شکر تحویل دادهاند و به بهانههای مختلف شکر را بارگیری نمیکنند و حتی ما گفتهایم اگر شکر حوالهای نمیآید، بگذارید شکر آزاد بیاید که نه شکر میآید و نه بار میشود». اما عباس سعیدی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان از مصرف 69 هزار تن شکر در استان خبر داد و بیان کرد: «برای تامین شکر تا 24 بهمن مشکلی نداشتهایم و به نظر میرسد مشکل در کارخانه است».
مدیرکل تعزیرات استان کرمان هم در سخنانی با تاکید بر اینکه کسی که متولی تامین کالاست باید چرخه توزیع را هم دنبال کند، ابراز کرد: «آقایانی که متولی صدور حواله هستند باید سایر مراحل را دنبال کنند و اگر مشکلی باشد آن را به تعزیزات حکومتی اعلام کنند».
ارسلان میری با اشاره به مشکلات مربوط به بازار شکر در استان کرمان ادامه داد: «اگر حواله شکر صادر شده اما شکر تحویل نشده است باید ببینیم چه شکلی وجود دارد و اگر شکر وارد شده باید اعلام موجودی به صنعت و معدن شود».
وی یادآور شد: «اگر 950 تن شکر به استان کرمان وارد شده باید آن را اعلام کنند و کسانی که شکر را وارد کردهاند اما توزیع نکردهاند، متخلف هستند و این در شرایطیست که تا دیروز 125 تن شکر کف انبار یکی از بُنکداران بوده است که قرار شده این شکرها را توزیع کنند».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم در این باره با اشاره به کمبود شکر در استان گفت: «واحد تولیدی ما دَم عید میرود و میآید تا 30 ، 40 تن شکر بگیرد، اما هنوز موفق نشده است».
سید مهدی حسینی با بیان اینکه ما بیش از 125 تن شکر در کرمان ندیدیم، اظهار کرد: «از دیروز در 20 واحد 40 تن شکر با قیمت سه هزار و 600 تومان در مرکز کرمان و سه هزار و 700 تومان در دیگر مناطق توزیع شده و فروشگاههای بزرگ هم در حال توزیع شکر هستند». اما مدیر کل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان کرمان که متولی اصلی تامین شکر است، بیان کرد: «از اول بهمن تا 22 اسفند یک هزار و 737 تن حواله صادر شده است و 930 تن شکر بارگیری و از کارخانجات شکر خارج شده است و 150 نفر رجوعکننده داشتهایم».
مجید نژادبیگلری مهمترین مشکل در بحث عرضهی شکر را مربوط کارشکنی کارخانههای شکر به ویژه کارخانه شکر فسا ذکر کرد.
محمدجواد فدایی استاندار کرمان هم در این نشست تصریح کرد: «یک نفر در اتاق مدیرکل غله استان کرمان حضور مییابد تا ببینید چه اتفاقی در بازار شکر استان میافتد».
7582
بررسی بازار شکر کرمان با حضور مقامات ملی و استانی؛
قیمت 7500 تومانی شکر غیرمنطقی است
مردم تاوان ناهماهنگی دستگاهها را میدهند
نظر خود را بنویسید