گروه اقتصاد - مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان گفت: «جدا از حوالههای صادر شده، ما 300 تن ذخایر استراتژیک شکر برای استان کرمان گرفتهایم که در محل انبارهای مرکز استان ذخیرهسازی شده و در صورت تصمیمگیری ستاد تنظیم بازار، میتوانیم به متقاضیان شکر با قیمت هر کیلوگرم سه هزار تومان تحویل بدهیم و هیچ مشکلی نداریم و کمبودی نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، مجید نژادبیگلری با اشاره به مباحث مطرح شده دربارهی کمبود شکر در استان کرمان و افزایش قیمت آن اظهار کرد: «عرضه و تقاضا وضعیت را مشخص میکند و زمانی که تقاضا زیاد شود، حتما روی قیمت اثر دارد».
وی دربارهی صحبتهای مطرح شده در جلسهی رفع موانع تولید با حضور معاون وزیر صمت پیرامون مشخص نبودن هفتهزار تن شکر اختصاص شده به استان کرمان گفت: «در نیمهی دوم امسال در استان کرمان هفت مرحله مجوز شکر اعلام شد که نخستین مجوز در مهرماه و به میزان یک هزار تن و کل مجوزها شش هزار و 326 تن بوده است».
نژادبیگلری بیان کرد: «از مجوز اولیه (که یک هزار تن بوده) علیرغم تاکیدات و اعلام اینکه هرکس شکر میخواهد مراجعه کند، فقط 199 تن شکر جذب شد و این مجوز یک ماه اعتبار داشت».
وی با اشاره به اینکه در ستاد تنظیم بازار دربارهی تخصیص سهمیه به صنف و شهرستانها تصمیمگیری میشود، گفت: «ما شکر را به قیمت هر کیلوگرم سه هزار تومان میدادیم که متقاضیان میگفتند در بازار، شکر اصفهان با قیمت 2800 تومان موجود است که سفیدتر و بهتر است و شکر شما گرانتر و زردرنگ و شکر فسا است که با این وضعیت نمیصرفد لذا 800 تن را نخواستند و فقط 18 مراجعهکننده، 200 تن شکر را گرفتند».
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان یکی از مشکلات را نبود کارخانهی تصفیهی شکر فعال در استان بیان کرد و گفت: «سهمیهی شکر ما را به انبار کارخانجات نزدیک به استان کرمان میدهند».
وی با بیان اینکه حوالهی بعدی شکر 480 تن در پنج آذرماه اعلام شد که تا آخر بهمن ماه اعتبار داشت و با قیمت هر کیلوگرم سه هزار تومان کامل جذب شد، خاطرنشان کرد: «مجوز سوم استان کرمان 300 تن شکر از اوایل اول بهمن ماه بود و فقط 98 تن مراجعهکننده داشت و مابقی جذب نشد».
نژادبیگلری با اشاره به اینکه از اواسط بهمن کمبود شکر احساس شد که بلافاصله ابلاغ مجوز چهارم به میزان 400 تن برای استان را داشتیم و 323 تن از این میزان جذب شد، اظهار کرد: «مجوز دیگری که در بهمن ماه ابلاغ شد 396 تن بود که از این میزان 348 تن جذب شد و 47 تن باقی ماند و همهی این مجوزها بری تامین شکر از کارخانهی فسا در استان فارس بود».
وی افزود: «حوالهی بعدی شکر برای استان کرمان هشتم اسفندماه جاری به میزان 750 تن بود که خیلی دیر بود و این حواله برای تامین شکر از مرودشت صادر شد زیرا کارخانهی فسا در تحویل به دارندگان حواله همکاری لازم را نداشت و توان تحویل دهی آنها در روز محدود بود که در مجموع از این میزان نیز 743 تن مراجعهکننده داشت و جذب شد».
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه کرمان بیان کرد: «18 اسفندماه به دلیل کمبود شکر در استان و مکاتبات ما با تهران که چهار هزار و 800 تن شکر درخواست کردیم، سه هزار تن مجوز دادند که از این میزان تاکنون علیرغم تاکیدات مبنی بر اینکه هر کس شکر میخواهد به مبادی مربوطه مراجعه کند تا به غله معرفی شود، اما تاکنون فقط 709 تن مراجعهکننده معرفی شدند که حوالهی این میزان شکر برای کارخانهی میبد یزد و اعتبار این مجوز تا پایان فروردین 98 است».
وی گفت: «جدا از حوالههای صادر شده، ما 300 تن ذخایر استراتژیک شکر برای استان کرمان گرفتهایم که در محل انبارهای مرکز استان ذخیرهسازی شده و در صورت تصمیمگیری ستاد تنظیم بازار، میتوانیم به متقاضیان شکر با قیمت هر کیلوگرم سه هزار تومان تحویل بدهیم و هیچ مشکلی نداریم و کمبودی نیست».
نژادبیگلری افزود: «هیچ مشکلی بابت موجودی شکر نیست و به هرکس با هر مقدار از مجرای قانونی معرفی شود، تحویل داده میشود و متقاضیان میتوانند طی مدت 48 ساعت شکر درخواستی را دریافت کنند».
7685
مدیر کل غله استان کرمان:
نظر خود را بنویسید