گروه جامعه - با ورود سامانهی پرفشار جوی به کشور، دومین جلسهی شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان کرمان در سال جاری تشکیل گردید.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، فرماندار کرمان در این نشست با بیان اینکه بر اساس گزارشات هواشناسی سامانهی بارشی اخیر، جنوبشرق کشور را تحت تاثیر قرار میدهد ، گفت: «به دلیل پایین بودن سطح بارندگیهای استان در سالهای اخیر، مسیرهای سیل و حریم رودخانهها مورد غفلت قرار گرفته و سیلهای اخیر در شمال و جنوب کشور تذکر جدی را در این خصوص برای همه داشت».
علی بابایی با اشاره به بارندگی پنج میلیمتری باران در هفتهی گذشته در بخش ماهان که سبب شکستگی در سیلبند و جاری شدن سیل در روستای قناتغستان شد، اظهار کرد: «سیلبندهای بخشها بایستی به سرعت بازدید، ترمیم و تقویت شوند که البته در برخی بخشهای شهرستان این کار آغاز شده و در شهر کرمان هم عملیات اجرایی بند مملکت در حال انجام است. این بند وسعت 43هزار هکتار از اراضی کرمان را بایستی پوشش دهد».
رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان کرمان افزود: «در شهر کرمان یکهزار و 500 هکتار بافت فرسوده و 500 هکتار هم بافت تاریخی در معرض خطر هستند که در صورت بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب دچار مشکل جدی خواهند شد. لذا شهرداری باید نسبت به بازگشایی کانالهای آب و بازگشایی مسیر روانآبها اقدام نماید».
وی ادامه داد: «با توجه به اینکه در سیل خوزستان، کرمان به عنوان معین شهر حمیدیه انتخاب شده است بخش زیادی از امکانات و ماشینآلات دهیاریهای شهرستان به این شهر اعزام شده است؛ باید تدبیر شود که در صورت بروز مشکل در شهرستان کرمان بتوانیم از کمک سپاه و بخش خصوصی استفاده کنیم لذا باید خلاءها و مشکلات برآورد و اعلام شوند تا بتوانیم از این بارندگی که در حقیقت نعمت الهی است بهترین استفاده را داشته باشیم و با بحران مواجه نشویم».
بابایی اضافه کرد: «بارندگیهای سالهای گذشته نشان داده است که تا 24 میلیمتر بارندگی مشکل جدی را برای شهر کرمان ایجاد نخواهد کرد اما در بخشهای شهرستان در نقاطی که ساخت و سازهایی در حریم رودخانهها و مسیرهای سیلاب ایجاد شده است خطر سیل آنها را تهدید میکند».
فرماندار کرمان با اشاره به وجود آثار تاریخی فراوان در شهر کرمان گفت: «برخی از این بناها متولی خاصی ندارند و یا متعلق به بخش خصوصی هستند که بایستی حتما توسط اداره میراث فرهنگی و گردشگری پیگیری لازم صورت پذیرد که آب راهههای آنها بازرسی و در صورت نیاز لایروبی و ترمیم شوند».
نماینده شهرداری کرمان در این نشست مهمترین مشکل شهر کرمان در این زمینه را ساخت و سازهای حاشیهی شهر دانست و اظهار کرد: «سیدی، شهرک صنعتی و شهرک جوادیه در صورت جاری شدن سیلاب در معرض خطر خواهند بود».
باقری مدیر منابع طبیعی و گردشگری شهرستان کرمان نیز با بیان اینکه شهر کرمان تحت تاثیر سیلابهایی که از پشت بند مملکت جاری خواهند شد قرار دارد، اظهار کرد: «با عنایت مقام معظم رهبری مبلغ 20 میلیارد ریال از صندوق ذخیرهی ارزی برای احداث بند مملکت اختصاص یافت که یکی از بندهای مهم و حساس شهرستان به شمار میرود».
وی ادامه داد: «بدون انجام کار کارشناسی نمیتوان هر جا احساس نیاز شد یک بند یا سازهی مصنوعی ایجاد کرد چراکه همین سازهها گاهی سبب تشدید بحران و سیلاب خواهد شد».
باقری خاطرنشان کرد: «سیلبندهای ما اثر تعدیلی دارند یعنی سرعت و شدت سیلاب را کاهش میدهد و در حقیقت برای متوقف کردن سیل و جلوگیری کامل از ورود آن نیست لذا باید اقدامات تکمیلی در پایین دست صورت پذیرد»./پ
8079
در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان کرمان مطرح شد؛
بافت تاریخی و فرسوده کرمان در معرض خطر سیل
سیلبندها اثر تعدیلی دارند
نظر خود را بنویسید