گروه جامعه - استاندار کرمان گفت: «معتقدم برای اینکه توسعه در استان تحقق پیدا کند به بلندنظری، سعهی صدر، متعهد بودن نسبت به تعهدات و قرارها، جدیت در کارها و دوری از بسیاری از صفات ناهنجار اخلاقی نیاز داریم و همهی اینها به معنای توسعهی فرهنگی است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، محمدجواد فدایی امروز 7 اردیبهشت ماه در همایش «گنج سی ساله» به مناسبت سیامین سال تاسیس مرکز کرمانشناسی در دانشگاه شهید باهنر اظهار کرد: «مرکز کرمانشناسی در 30 سال فعالیت خود اقدامات خوبی انجام داده و سوال این است رسالت مرکز کرمانشناسی در این 30 سال چه بوده و در 30 سال آینده باید چه باشد.»؟
وی افزود: «یکی از موضوعات مهمی که در کشورها مطرح است، مقولهی توسعهی همهجانبه است و شاخص توسعه، کیفیت زندگی است و کشوری که مردم آن از کیفیت زندگی خوبی برخوردار باشند، توسعهیافته است».
فدایی بیان کرد: «شاخصترین بُعد توسعه، توسعهی اقتصادی است اما در قرن اخیر کشورهایی که فقط توسعهی اقتصادی برای آنها مهم بود، با شکست مواجه شدند و تحقیقات به این نتیجه رسید که توسعهی فرهنگی بر توسعهی اقتصادی و سیاسی مقدم است و برای موفقیت ابتدا باید به این حوزه بپدازیم».
وی ادامه داد: «در آغاز قرن جدید، نگاه بیش از همه به زمینههای فرهنگی اجتماعی است که توسعه در آن تحقق یافته است و به عبارت دیگر فرهنگ و هنر بنیان جامعه را پیریزی میکند و مهمترین رکن هویت بخش هر جامعه، فرهنگ و پیشنیه آن جامعه است و بقای هر جامعه به دوام اصول فرهنگی آن بستگی دارد».
استاندار کرمان گفت: «عوامل فرهنگی در اجتماع بر نحوهی پذیرش و استفاده از تکنولوژی تاثیرگذار است و یونسکو دههی پایانی قرن بیستم را دهه یفرهنگ نامگذاری کرد».
وی افزود: «عناصر توسعهگرا و تحولخواه را که در فرهنگ هر جامعه موجود است باید به عنوان سرمایههای فرهنگی آن جامعه در نظر گرفت که پشتوانهی موثری برای توسعهی آن جامعه هستند».
فدایی اظهار کرد: «نگرش مطلوب و معقول نسبت به دنیا، نگرش و برخورد علمی با مسائل و اهمیت دادن به نقش عقل، اعتقاد به آزادی اندیشه، برابری انسانها، نظمپذیری جمعی، عدم تعارض فرهنگی و اعتقاد به توسعهی عوامل فرهنگی هستند که بر توسعه در یک جامعه اثر میگذارند».
رییس شورای عالی کرمانشناسی بیان کرد: «کسانی که در فرهنگ اسلام کار کردهاند، عوامل مورد توجه اسلام را نیز تطبیق داده و به این نتیجه رسیدهاند که فرهنگ کار، حرمت اسراف، پیوستگی مادیت و معنویت، دعوت به نظم، زیبایی و آراستگی، مذمت فقر و دعوت به تعقل نیز عوامل فرهنگی در توسعه است و اسلام هم عوامل فرهنگی را برای توسعه لازم میداند».
وی افزود: «اگر در استان کرمان خواهان توسعهی همهجانبه باشیم، لازم است ابتدا به توسعهی فرهنگی بپردازیم و مرکز کرمانشناسی میتواند این توسعه را به عهده بگیرد».
فدایی اظهار کرد: «در کنار نهادهای متعدد فرهنگی که داریم، مرکز کرمانشناسی میتواند با استفاده از این مراکز و امکانات به طور جدی وارد بحث توسعهی فرهنگی شود که لازمهی آن کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی، تنظیم برنامهی دقیق و منظم و روش اجرایی است».
استاندار کرمان بیان کرد: «معتقدم برای اینکه توسعه در استان تحقق پیدا کند به بلندنظری، سعهی صدر، متعهد بودن نسبت به تعهدات و قرارها، جدیت در کارها و دوری از بسیاری از صفات ناهنجار اخلاقی نیاز داریم و همهی اینها به معنای توسعهی فرهنگی است».
وی گفت: «در 30 سال گذشته مرکز کرمانشناسی تاحدی در رسالت خود موفق بوده و در شرایط فعلی نیاز داریم با جدیت بیشتری به توسعهی فرهنگی استان بپردازد». /پ
8518
استاندار کرمان در همایش «گنج سی ساله» مطرح کرد
نظر خود را بنویسید