گروه اقتصاد – نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتقاد بنده این است که تحریمها بخش کوچکی از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را تشکیل میدهند، گفت: «بخش عمدهای از مشکلات که امروز دامنگیر است و مردم را در شرایط خاص قرار داده؛ موضوعات و مسائل مربوط به سوءمدیریتها و در کنار آن بعضا موارد مربوط به تخلفاتی است که در سیستمها وجود دارد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدرضا پورابراهیمی، پیش از ظهر دوشنبه 22 مردادماه، در جمع خبرنگاران و فعالان رسانهای استان کرمان افزود: «امروز اولویت اصلی از نگاه مردم و مسئولین نظام، مباحث اقتصادی است. در شرایط کنونی برای ادارهی کشور باید با رویکردهای متفاوت موضوعات اقتصادی را پیگیری کرد و طبیعتا متناسب با این رویکرد، باید همهی زیرساختهای لازم و تمهیدات لازم در مواجهه با عوامل بیرونی و درونی را فراهم کرد تا خروجی آن بتواند مسائل اقتصادی کشور را در یک بازهی زمانی کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت به شکل مطلوبی فراهم کند».
اظهارکرد: «جمهوری اسلامی ایران علیرغم همهی مشکلات و مسائل، همهی عوامل بیرونی و موضوعات درونی از موقعیتی برخوردار است که با همت و تلاش مسئولین و حمایت مردم و با موقعیتشناسی و همچنین مواجهه در مقابل اقدامات دشمن میتواند از این معبر سخت اقتصادی عبور کند».
وی با بیان اینکه ایران دارای ظرفیت اقتصادی بالایی است، افزود: «بر اساس گزارش بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول، وضعیت اقتصادی ایران در رتبهی 18 قرار دارد و این نشان میدهد ما میتوانیم متناسب با شرایطی که در کشور وجود دارد، مسیر خوبی را پیش ببریم».
پورابراهیمی با بیان اینکه امروز نیازمند تبیین موضوعات و ارائه راهکارها هستیم تا بر شرایط سخت کنونی فائق آییم، گفت: «خلائی که در حال حاضر در حوزهی اقتصادی در کنار سایر اقدمات وجود دارد خلاء عدم اطلاعرسانی به مردم است. باید مردم را به صورت کامل و جامع در همهی بخشها در حوزهی تصمیمگیری اقتصادی مشارکت دهیم و آن زمان است که ما میتوانیم همانند سایر موقعیتهایی که برای نظام جمهوری اسلامی پشت سر گذاشته از این رویکرد برای پشتیبانی مردم از نظام استفاده کنیم».
وی وضعیت فعلی کشور را یک وضعیت خاص دانست و ادامه داد: «مزیتهایی در همین شرایط خاص فراهم شده است».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن مقایسهی وضعیت تحریمها نسبت به دورهی قبل و ابتدای دههی 90، خاطرنشان کرد: «یکی از این تفاوتها سرسختی آمریکاییها و حجم برنامهریزیهای کاملی که در عرصهی تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی انجام میدهند است و دیگر اینکه به جز چند کشور محدود و یا یک رژیم به عنوان رژیم اشغالگر قدس و یا کشورهایی مانند عربستان در کنار آمریکا، بقیهی کشورها مسیر خودشان را نسبت به این موضوع متفاوت انتخاب کردهاند».
وی افزود: «امروز با صراحت اعلام میکنیم که هیچ نهاد یا سازمان بینالمللی در دنیا، جمهوری اسلامی ایران را تحریم نکرده و تمام کشورها حتی کشورهای اروپایی و جنوبشرق آسیا و کشورهایی که قدرتهای اقتصادی محسوب میشوند رسما اعلام میکنند که با اقدام یکجانبهگرایانه آمریکاییها در عرصهی تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران مخالف هستند و البته اینکه شدت ایستادن، توان و نتیجهی عملشان به چه شکل خواهد بود را باید ارزیابی کرد».
نمایندهی مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: «مزیت فعلی نظام جمهوری اسلامی در عرصهی تحریمها این است که تمامی کشورها ظرفیتسازی کردند که جمهوری اسلامی را حمایت کنند».
وی اظهارکرد: «فضای خاصی که بعضیها در کشور علاقمندند ایجاد بکنند و ناکارآمدی خودشان را به تحریمها ارتباط بدهند من میخواهم بگویم شرایط نسبت به گذشته بسیار متفاوت است و مزیتهای بیشتری داریم که باید از این مزیتها استفاده کنیم».
وی افزود: «اعتقاد بنده این است که تحریمها بخش کوچکی از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور را تشکیل میدهند، بخش عمدهای از مشکلات که امروز دامنگیر است و مردم را در شرایط خاص قرار داده موضوعات و مسائل مربوط به سوءمدیریتها و در کنار آن بعضا موارد مربوط به تخلفاتی است که در سیستمها وجود دارد».
پورابراهیمی اظهارکرد: «اگر حتی تحریمهای آمریکاییها هم برداشته شود، باید این اصلاح در درون نظام اجرایی کشور اجرا شود».
همهی دولتها شوک ارزی را تجربه کردند
وی در ادامه با اشاره به سیاستهای اشتباه ارزی در طول چند ماه اخیر، گفت: «علیرغم اصرار مجلس بر عدم حذف سیاست تک نرخی در ارز که ما از هفتههای پایانی سال 96 آن را در قالب یک طرح دو فوریتی در کمیسیون اقتصادی مطرح کردیم و در اولین هفتهی کاری بعد از تعطیلات عید نوروز در جلسهی مشترک با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی آن را به توافق رساندیم اما شاهد یک تصمیم غیرکارشناسی و غیرمنطقی در حوزهی سیاستهای ارزی بودیم که کشور را دچار التهاب کرد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: «سیاست نرخ واحد ارز در زمانی که با التهاب مواجه هستیم و آمریکاییها اعلام کردند در یک برنامه سهماهه و شش ماهه، تحریمهای خود را عملیاتی میکنند نیازمند یک سیاست کارشناسی است».
وی با بیان اینکه ما تجربهی شوک ارزی در اقتصاد را فقط در سال 96 و 97 نداشتیم، تصریح کرد: «تقریبا همهی دولتها شوک ارزی را تجربه کردند، از دولت مرحوم آیتا... هاشمی که بزرگترین شوک ارزی در آن زمان اتفاق افتاد، تا دولت آقای خاتمی و آقای احمدینژاد. اما معمولا روال این بود که پایان دولتهای دور دوم شوک ارزی اتفاق میافتاد اما در این دوره در پایان سال اول این اتفاق افتاد».
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: «ما با پدیدهی شوک ارزی برای اولین بار مواجه نیستیم اما مدیریت ناصحیح برای اولین بار دارد در نظام اقتصادی کشور شکل میگیرد که این جای نگرانی دارد».
وی با بیان اینکه دولت بعد از گذشت بیش از سه ماه متوجه اشتباه خود شد، گفت: «دولت در نهایت محورهایی که ما در کمیسیون اقتصادی مطرح کرده بودیم در قالب سیاستهای جدید ارزی اعلام کرد البته نیازمند این هستیم که این سیاستها به شکل دقیق و کامل اجرا شود».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: «شرط ما برای کاهش التهاب ارزی یک وجود برنامهی جامع، علمی و کارشناسی است و شرط دوم آن هم اجرای دقیق همین محورهایی است که عنوان شده است».
وی با بیان اینکه بسیاری از مسائل رخ داده دست خود ماست، تاکید کرد: «اگر تصمیم کارشناسی نگیریم نباید انتظاری داشته باشیم زیرا خیلیها میخواهند القا کنند و دشمن هم میخواهد القا کند که نتیجهی این وضعیت نابسامان ارزی که الان وجود دارد و عددهایی که غیرمنطقی در اقتصاد از آن در خصوص برابری ریال ما در مقابل ارزهای خارجی نام برده میشود، نتیجهی اقدامات آمریکاییهاست که ما این را نفی میکنیم».
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: «آمریکاییها در رابطه با این موضوع تلاش زیادی میکنند، تاثیر هم گذاشتند اما عامل اصلی و عمده، مسائل و سیاستهای داخلی است که باید اینها را اصلاح کنیم».
حذف آقای ربیعی کار بزرگی بود
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استیضاح ربیعی در مجلس، گفت: «من تا چند ساعت قبل از استیضاح اصلا آن را امضا نکرده بودم».
پورابراهیمی ادامه داد: «من حتی در رای اعتماد اول که آقای ربیعی هیچ مسئولیتی نداشت منتقد او بودم زیرا بعضی این شائبه را ایجاد میکنند که بعضی نمایندگان مجلس اگر استیضاح را اجرا کردند دنبال یکسری منافع بودند».
وی افزود: «من زمانی که آقای ربیعی مسئولیتی نداشت و به عنوان فرد معرفی شده از سوی دکتر روحانی برای دولت یازدهم به صحن علنی آمده بود، با توجه به رزومه و سوابق وی و با توجه به اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک وزارت اقتصادی است، به عنوان مخالف صحبت کردم».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهارکرد: «آن زمان نه مسئولیتی بود و نه گزارش عملکردی و نه مطالبهای؛ این بیانصافی است که عدهای موضوعات حاشیهای را مطرح میکنند».
وی با اشاره به سوال وی از ربیعی در مجلس که منجر به کارت زرد به وی شد، خاطرنشان کرد: «برای رای اعتماد این دوره هم من مخالفت کردم و استیضاح هم اسفندماه بود، در استیضاح جدید تا چند ساعت قبل وقتی متوجه شدم کسانی که باسابقه بودند و مسئولیتهای خاص در مجلس داشتند مثل قبل استیضاح را امضا نکردند، استنباطم این بود کسانی که میخواهند استیضاح کنند زیاد جدی نیستند و برای همین ورود نکردم».
پورابراهیمی با بیان اینکه پس از صحبتهای تعدادی از نمایندگان و بر اساس تکلیفی که داشتم، متقاعد شدم استیضاح را امضا کنم، اظهارکرد: «در روز استیضاح کسانی در دولت با فشار به نمایندگان مجلس، کار را به جایی رساندند که استیضاح منتفی شود».
وی ادامه داد: «وقتی اسامی چند نفر اول را خواندند برای اولین بار کسی پشت تریبون نرفت، این شوکهکننده بود و اگر تدبیر دکتر لاریجانی نبود آبروی مجلس میرفت».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «پس از آن من هماهنگی استیضاح را بر عهده گرفتم اما در پایان صحبتهایی که آقای ربیعی مطرح کرد گفت که یکی از دلایل مخالفت آقای پورابراهیمی با من این است که ایشان یک نفر را برای شرکت مس به من معرفی کرده به نام آقای کهنوجی و چون من با آن موافقت نکردم، ایشان با من مخالفت کرده است».
وی افزود: «آقای ربیعی یک بداخلاقی دیگر کرد و در صحن گفت آقای دکتر لاریجانی این هم اسناد و مدارک مربوط به این موضوع؛ من که میدانستم چنین چیزی نبوده پیش دکتر لاریجانی رفتم و سوال کردم برگه چیست، متوجه شدم برگهای است برای سازمان بهزیستی که در آنجا آمده آقای پورابراهیمی دارد پیگیری میکند مسئول ادارهی بهزیستی راور یک فرد بومی بشود».
پورابراهیمی تصریح کرد: «شرکت ملی مس اصلا وابسته به وزارت رفاه نیست و زیر نظر وزارت صنعت است و اصل موضوع به طورکلی منتفی بود».
وی افزود: «وزیر رفاه اصل موضوع را دروغ میگوید، در نحوهی بیان، ساختار را فراموش میکند و یک گاف بزرگ میدهد و نامهی بهزیستی را تحویل میدهد که هیچ یک از اینها نه منطق دارد و نه قانونی است».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: «این کاری که در مجلس بابت حذف آقای ربیعی اتفاق افتاد کار بزرگی بود و فقط خداوند کمک کرد و بنده که خیلی شرایط سختی را تحمل کردم، پای هزینهی آن هم ایستادهام. هزینه بیشتر از این هم پایش ایستادهام ولی بنده اگر به اندازهی سر سوزنی در فضاهایی بودم که دیگران دارند فکر میکنند به خودم اجازه نمیدادم به این صراحت علیه وزیری صحبت کنم که خدای لابی لقب گرفته است».
وی تصریح کرد: «عدهای از آقایون کم آوردند و به جای اینکه خودشان را بالا ببرند میخواهند من را پایین بیاورند».
پورابراهیمی تاکید کرد: «بنده به اندازهی سر سوزنی پای منافع ملی و مردم و استان با احدی تعارف نخواهم کرد. فضایی هم که برای بنده هزینه ایجاد کند را به جان و دل میخرم».
نمیخواستم از کسی نام ببرم
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین در این نشست با اشاره به صحبتهایی که در صحن مجلس در خصوص پزشکیان و خانواده او مطرح کرده بود عذرخواهی کرد.
وی با بیان اینکه ای کاش در مجلس نامی از فرزند کسی نمیبردم، اظهارکرد: «نمیخواستم از کسی نام ببرم و در برنامهی من هم نبود. وقتی داشتم پشت تریبون میرفتم همکاران یادداشتی به من دادند و ای کاش این یادداشت را نمیبردم».
پورابراهیمی ادامه داد: «بابت اینکه نام فرزند دکتر پزشکیان را بردم، به عنوان فردی که خود را متعهد به اخلاق میدانم عذرخواهی میکنم».
نظر خود را بنویسید