گروه جامعه - فرماندار قلعهگنج گفت: «در حال حاضر ملخها از حالت مرکزیت جازموریان خارج شده و به مزارع کشاورزان قلعهگنج رسیدهاند و طی چند روز گذشته به ۴۰ هکتار مزرعه آفتابگردان در روستای زگشتک بندچاهرضا در بخش چاهدادخدا خسارت وارد کردهاند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، عطا ناوکی اظهار کرد: «ملخها به ۴۰ هکتار مزرعهی آفتابگردان در این شهرستان خسارت وارد کردند».
وی افزود: «تقریباً بیش از دو ماه در حال مبارزه و مقابله با آفت ملخ صحرایی در شهرستان قلعهگنج هستیم».
فرماندار قلعهگنج ادامه داد: «با وجود اینکه سمپاشیها توسط خودروهای سمپاش جهاد کشاورزی و تراکتورداران منطقه انجام میشود و کشاورزان نیز به صورت دورهای مزارع و باغات خود را سمپاشی میکنند اما همچنان مشاهده میشود دستههای بزرگ ملخ صحرایی از استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان وارد این منطقه میشود».
وی بیان کرد: «هماکنون روند مبارزه با ملخها در جنوب کرمان کندتر شده و از دو روز گذشته مجدداً ریزش دستههای بزرگ ملخ صحرایی را در روستاهای بخش چاهدادخدا شاهد هستیم که به مزارع و باغهای کشاورزان خسارت رساندند و برخی از مزارع یونجه را نابود کردند».
ناوکی افزود: «به همین منظور با استاندار کرمان به صورت تلفنی ارتباط برقرار کرده و مراتب و کمبودها را در زمینهی مبارزه با ملخ صحرایی در جنوب کرمان به اطلاع وی رساندیم».
رئیس شورای تامین قلعهگنج گفت: «پیشنهاد دادیم برای کنترل آفت ملخ صحرایی و رسیدگی به وضعیت بحرانی منطقه، نشست ستاد بحران کشور برگزار شود».
وی اظهار کرد: «با توجه به بررسیهای انجام شده و بازدیدهای کارشناسان و همچنین ریزش ملخ از سمت استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان به مناطق و زمینهای کشاورزی میتوان گفت کنترل و مبارزه در این دو استان تقریباً رها شده و با این آفت هیچگونه مقابلهی مؤثری صورت نگرفته است».
ناوکی گفت: «اگر اقدامات دو استان سیستان و هرمزگان با شدت و جدیت انجام شده بود امروز تودههای مادر و مهاجر ملخ با دستههای بزرگ وارد مناطق جنوب کرمان نمیشدند».
وی ادامه داد: «با ورود این تودهها وضعیت قلعهگنج کاملا بحرانی شده و اگر تدبیری اتخاذ نشود و امدادی صورت نگیرد، این بحران به استانهای همجوار نیز سرایت خواهد کرد».
فرماندار قلعهگنج بیان کرد: «در حال حاضر ملخها از حالت مرکزیت جازموریان خارج شده و به مزارع کشاورزان قلعهگنج رسیدهاند و طی چند روز گذشته به ۴۰ هکتار مزرعه آفتابگردان در روستای زگشتک بندچاهرضا در بخش چاهدادخدا خسارت وارد کردهاند».
وی افزود: «در مواقعی که نیاز به سمپاشی هوایی داریم هواپیما از منطقه خارج شده و سم وجود ندارد».
ناوکی ادامه داد: «خودروهای سمپاش و سمپاشهای دستی منطقه با مشکلاتی مواجه هستند و برای کنترل آفت ملخ در قلعهگنج نیاز به تأمین سم و سمپاشی هوایی است». /پ
9821
فرماندار قلعهگنج خبر داد
نظر خود را بنویسید