گروه اقتصاد - وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «مسئول شکر در کشور وزارت جهاد کشاورزی است. گزارشی که وزیر به بنده دادهاند از باب تنظیم بازار، اعتقاد دارند که هیچ مشکلی وجود نداشته و حتی ذخایر شکر در کشور بیش از حد معمول است. از نظر عرضه مشکلی وجود ندارد اما باید ببینیم مشکل از کجاست؟».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، رضا رحمانی در نشستی با فعالان اقتصادی استان کرمان در مورد انتقاد رییس اتاق اصناف کرمان دربارهی صدور مجوزهای متعدد اظهار کرد: «متاسفانه طبق قانون رقابت و در مادهی هفت این قانون، هیچ وزراتخانهای حق ندارد به دلیل اشباع بازار، مجوزی صادر نکند که همین قانون مشکلات فراوانی ایجاد کرده است که باید اصلاحیهی این قانون صورت گیرد و ما نیز در وزارت صنعت، معدن و تجارت اصلاحیهای را در آیندهی نزدیک به مجلس شورای اسلامی ارایه خواهیم داد».
وی با اشاره به موضوع افزایش قیمتها، افزود: «باید بپذیریم افزایش قیمتهای صورت گرفته در کشور به دلایل متعددی بوده که گاهی از دست ما نیز خارج بوده است. به طور مثال در بحث افزایش قیمت ماکارونی، ما شاهد افزایش 100 درصدی بودیم که در نهایت 68 درصد افزایش قیمت از سوی سازمان حمایت پذیرفته شد».
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: «در بحث افزایش قیمت ماکارونی ما شاهد بودیم آرد گندم صنف و صنعت از 900 تومان به 18850 تومان افزایش پیدا کرد و افزایش حقوق نیروی کار در حدود 36 درصد، و در بخش حمل و نقل 50 درصد افزایش قیمت را شاهد بودیم که همین عوامل سبب افزایش 100 درصدی در قیمت ماکارونی شد اما ما این موضوع را نپذیرفته و خواستیم از سود تولیدکنندگان بکاهیم که در نتیجه به افزایش 68 درصدی رسیدیم».
وی به افزایش قیمت بیرویهی تن ماهی نیز اشاره و اظهار کرد: «سالانه 200 هزار تن مصرف ماهی تن در کشور است که نیمی از این مصرف، وارداتی و نیمی دیگر از آبهای کشور تامین میشد که از ابتدای سال جاری تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات 100 هزار تن ماهی تن حذف شد و از سوی دیگر نیز 100 هزار تن ماهی تن داخلی به ما تحویل داده نشد که همین امر سبب افزایش بیرویهی قیمت تن ماهی شد».
رحمانی همچنین با اشاره به افزایش قیمت روغن موتور و دیگر کالاها در کشور یادآور شد: «متاسفانه دیدگاهی در جامعه وجود دارد که همه فکر میکنند اصناف گرانفروشی میکنند این در حالی است که اصناف ما عموما مراعات میکنند اما دلایل دیگری سبب افزایش قیمتها میشود».
وی با اشاره به افزایش قیمت شکر اظهار کرد: «مسئول شکر در کشور وزارت جهاد کشاورزی است. گزارشی که وزیر به بنده دادهاند از باب تنظیم بازار، اعتقاد دارند که هیچ مشکلی وجود نداشته و حتی ذخایر شکر در کشور بیش از حد معمول است. از نظر عرضه مشکلی وجود ندارد اما باید ببینیم مشکل از کجاست؟».
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بیشترین مشکل در استانهای کشور در بحث شکر مربوط به استان کرمان است گفت: «قیمتها در سطح کشور کاملا مشخص بوده و در سامانهی 124 که مرجع رسمی قیمت کالاها است همهی قیمتها درج میشود و در همین راستا نیز جدیدا کاری در وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز کردیم به طوری که برای 100 کالای پرمصرف و اساسی، اپلیکیشن اعلام قیمتها را طراحی کردیم که در آن به صورت روزانه قیمتها اعلام خواهد شد و در آیندهی نزدیک از این اپلیکیشن رونمایی خواهد شد».
خرید و فروش شکر تا کیلویی 10 هزار تومان در کرمان
رئیس اتاق اصناف استان کرمان نیز در این نشست گفت: «وضعیت شکر بیاندازه در شهر خراب است، سهمیهها تنها روی کاغذ منظور میشود اما شکر در بازار نیست و تا 10 هزار تومان خرید و فروش میشود».
به گزارش فارس، یوسف جعفری اظهار کرد: «بخشنامههای دولت افزایش قیمت را تنها در حد 10 درصد میدهد، اما ما تا 40 درصد در مواد اولیه و .... افزایش نرخ داشتهایم».
وی با بیان اینکه نرخ نان چهار سال است افزایشی نداشته و فکری باید برای آن شود، افزود: «اختلاف سود سازمان حمایت و ضرایب مالیاتی یکی از مشکلاتی است که باید حل شود، ضمن اینکه تداخل صدور پروانهی صنفی با میراث فرهنگی را داریم و داروخانهها همه نوع لوازم را میفرشند و به واحد صنفی تبدیل شدهاند».
رئیس اتاق اصناف استان کرمان از افزایش بیش از اندازهی واحدهای صنفی گلایه کرد و خواستار معافیت مالیاتی برای فرش دستباف و صنایعدستی بافت واحدهای تولیدی شد.
جعفری یادآور شد: «وضعیت شکر بیاندازه در شهر خراب است، سهمیهها تنها روی کاغذ منظور میشود اما شکر در بازار نیست و تا 10 هزار تومان خرید و فروش میشود».
وی گفت: «10 هزار تن شکر در سیرجان داریم که بیش از یک سال خوابیده، اما چرا نباید حمل شود و به بازار بیاید».
جعفری ادامه داد: «فروشگاههای بزرگ بیرویه ایجاد میشوند و نرخ بیکاری بالایی داریم و با ایجاد هر کدام از آنها چند واحد صنفی اشتغال خود را از دست میدهد». /پ
نظر خود را بنویسید