گروه جامعه ـ بنا به اعلام معاون عمرانی استاندار کرمان، اگرچه آمار تلفات ناشی از تصادفها در استان کرمان، بدون در نظر گرفتن آمار افغانیکِشها، طی سال 97 کاهش یافته و از این بابت جزو استانهای برتر کشور هستیم ولی در زمینهی تصادفهای درونشهری وضعیت نگرانکنندهای داریم به طوری که سیدمصطفی آیتاللهیموسوی، روز دوشنبه، در نشست شورای هماهنگی ترافیک استان کرمان گفت: «بخش عمدهای از آمار تلفات استان مربوط به تصادفهای درونشهری است و چند شهرستان آمار بالاتری نسبت به دیگر مناطق دارند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، به همین دلیل، در این نشست که با حضور معاون عمرانی استاندار، رئیس پلیس راهور استان و دیگر اعضای شورای ترافیک برگزار شد، فرمانداران شهرستانهایی که بالاترین آمار تلفات تصادفهای درونشهری را دارند، نیز حضور داشتند و غلامحسین زیوری، مدیر کل دفتر فنی استانداری کرمان گفت که برنامهی جامع کاهش تصادفات درونشهری استان را در دفتر فنی معاونت عمرانی استانداری تهیه کردهایم و در مرحلهی نهایی است. او از فرمانداران و شهرداران شهرستانهای دعوت شده به این نشست خواست تا برنامههای مدنظر خود را تهیه و تا 10 تیرماه به استانداری اعلام کنند. به گفتهی وی این برنامه تا 25 تیرماه باید به تهران ارسال شود.
در این جلسه، یوسف نجفی، رئیس پلیس راهور استان کرمان نیز گزارشی آماری از تصادفهای استان ارائه کرد.
بنا به این گزارش، شهرستانهای رفسنجان، کرمان، کهنوج، بافت، قلعهگنج، رابر، راور، نرماشیر و کوهبنان با 239 کشته، در سال گذشته بالاترین آمار تلفات تصادفهای درونشهری استان کرمان را داشتهاند.
نجفی در بخشی از گزارش خود گفت: «سال قبل، اگرچه نسبت به سال ۹۶ کاهش تلفات تصادفها را داشتیم اما بنا به آمار پزشکیقانونی، یکهزار و 74 نفر در شهرها و جادههای استان کرمان در اثر حوادث ترافیکی جان باختند». وی افزود: «از این تعداد، ۵۳۹ نفر در جادههای شمال استان، ۲۹۶ نفر در جادههای جنوب و 239 نفر در معابر درونشهری جان باختهاند».
وی ادامه داد: «۳۸ درصد آمار تلفات مربوط به عابران پیاده، ۲۸ درصد راکب موتورسیکلت و ترکنشین و ۲۴ درصد راننده و سرنشین بوده که بیشترین تلفات حوادث رانندگی سال ۹۷ را داشتند».
رئیس پلیس راهور استان کرمان گفت: «۵۱ درصد تصادفها در معابر اصلی، ۱۷درصد در بزرگراهها، پنج درصد در میادین و بقیه در سایر معابر رخ داده است».
وی یادآور شد: «۲۸ درصد کشتهشدگان این حوادث در صحنه، شش درصد در حین انتقال و ۶۶ درصد در مراکز درمانی جان باختند».
نجفی اظهار کرد: «از لحاظ آمار جانباختگان در مراکز درمانی، استان کرمان بالاتر از میانگین کشوری است و باید مراکز درمانی برای کاهش این آمار تقویت شوند».
وی همچنین گفت: «دلیل عمدهی تصادفات و تلفات درونشهری سرعت غیرمجاز بوده و چنانچه سرعت در معابر عمومی شهری کنترل شود، آمار تلفات نیز کاهش پیدا خواهد کرد».
در این جلسه، آیتاللهیموسوی معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه فوتیهای مجروحان حوادث رانندگی در مراکز درمانیِ 85 تا 90 درصد شهرستانهای استان بالاست، تاکید کرد که فرمانداران برای شناسایی دلایل و رفع ضعفهای مراکز درمانی اقدام کنند.
وی همچنین گفت که از تهران اعلام شده باید طی امسال، 100 نفر از آمار تلفات تصادفهای برونشهری و 43 نفراز آمار تلفات درونشهری را در استان کاهش دهیم. / الف
10182
در شورای ترافیک استان کرمان اعلام شد
فوت 239 نفر در تصادفهای شهرهای استان طی یک سال!
آمار مرگ مجروحان تصادفها در بیمارستانهای استان بالاست
نظر خود را بنویسید