گروه جامعه – رئیس پلیسراه استان کرمان گفت: «واژگونی، 53 درصد از حوادث جادهای را به خود اختصاص داده است که مهمترین دلیل آن، عدم توجه به جلو، استفاده از تلفن همراه، صحبت کردن و سرگرم شدن به وسایل صوتی و تصویری داخل خودرو است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سرهنگ علیاکبر نصیری در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه از آغاز طرح تابستانه پلیسراه استان خبر داد و اظهار کرد: «این طرح از ابتدای تیر ماه آغاز شده و پلیسراه با بسیج تمام امکانات و تجهیزات در سطح استان فعال است».
وی با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح کاهش حوادث رانندگی در جادههای برونشهری است، افزود: «پلیسراه استان با به کارگیری 120 تیم عملیاتی، 400 پرسنل پلیسراه، دوربینهای کنترل سرعت سیار، سامانههای هوشمند کنترل سرعت و سایر تجهیزات و ادوات مانند سال گذشته در این طرح حضور دارد».
رئیس پلیسراه استان کرمان ادامه داد: «در حال حاضر از 134 سامانهی هوشمند که برای جادههای استان کرمان پیشبینی شده است، 90 سامانه فعال است که این سامانهها میانگین سرعت بین پایهها را نیز محاسبه میکنند».
وی با بیان این که در تابستان سال گذشته 142 نفر در جادههای استان جان خود را از دست دادند، خاطرنشان کرد: «در این مدت همچنین یکهزار و 165 نفر در اثر حوادث رانندگی در جادههای استان کرمان مجروح شدند».
نصیری با بیان اینکه عدم رعایت قوانین و مقررات میتواند این فصل را به پرحادثهترین ماههای سال تبدیل کند، گفت: «رانندگان باید پیش از سفر ضمن بازدید وسیلهی نقلیه از سلامت سیستم ترمز، شویندهی شیشهی جلو، سیستم روشنایی و لاستیک خودرو اطمینان حاصل کنند».
وی با تاکید بر رعایت مقررات در طول سفر و پرهیز از سبقت و سرعت غیرمجاز، اظهار کرد: «توجه به علائم راهنمایی و رانندگی و تابلوهای هشداردهنده خصوصا در جادههایی که برای اولین بار در آن سفر میکنید در کاهش حوادث رانندگی نقش دارد».
رئیس پلیسراه استان کرمان با بیان اینکه عمدهی حوادث جادهای در سال گذشته واژگونی بوده است، افزود: «واژگونی، 53 درصد از حوادث جادهای را به خود اختصاص داده است که مهمترین دلیل آن، عدم توجه به جلو، استفاده از تلفن همراه، صحبت کردن و سرگرم شدن به وسایل صوتی و تصویری داخل خودرو است».
وی خستگی و خوابآلودگی را از دیگر دلایل واژگونی خودرو در سفرهای برونشهری بیان کرد و ادامه داد: «به ازای هر دو ساعت رانندگی باید 15 دقیقه استراحت کرد».
نصیری یادآور شد: «فاصلهی طولانی بین شهرهای استان کرمان سبب خستگی رانندگان میشود و انباشته شدن این خستگی در انتهای مسیر امکان وقوع حادثه در 30 کیلومتر ابتدای شهرها را افزایش میدهد».
وی گفت: «جنس ترافیک در ابتدای شهرها به دلیل حضور عابرین پیاده، موتورسیکلتها و دوچرخهها و نیز شرایط تعمیرگاهی متفاوت است و به همین دلیل خستگی سبب میشود 50 تا 60 درصد حوادث در 30 کیلومتر ابتدای شهرها رخ بدهد».
رئیس پلیسراه استان کرمان رعایت سرعت مطمئنه، استفاده از چراغ راهنما و عدم اطمینان به آینهی خودرو به دلیل داشتن نقطهی کور خصوصا در زمان تغییر مسیر را از دیگر موارد مهم در کاهش حوادث رانندگی بیان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه سفرهای داخل استانی که پایان هفته به سمت مناطق ییلاقی صورت میگیرد نیز میتواند حادثهآفرین باشد، اظهار کرد: «محورهای هفتباغ، کوهپایه، جادهی دلفارد – جیرفت و محور دارزین در مسیر بم به سمت جیرفت، در پیک ترافیک حادثهخیز هستند زیرا عدهای فکر میکنند سفر کوتاه نیازمند رعایت استانداردهای سفرهای طولانی نیست».
نصیری خاطرنشان کرد: «رانندگی یک مسئولیت است و راننده مسئول جان خود و سرنشینان خودرو است». /پ
10593
رئیس پلیسراه استان کرمان مطرح کرد
تابستان گذشته 142 نفر در جادههای کرمان جان باختند
آغاز طرح تابستانه پلیسراه

نظر خود را بنویسید