گروه اقتصاد – مدیر تعاون روستایی استان کرمان با اشاره به برگزاری جشنواره رونق تولید گفت: «این جشنواره 28 تیرماه در روستای نعیمآباد زرند با شعار «هر خانه یک کارخانه» و «روستای بدون بیکار» برگزار میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از استقامت، رضا محمدحسینی در جمع خبرنگاران از خارج شدن سازمان تعاون روستایی کشور از لیست خصوصیسازی خبر داد و اظهار کرد: «این سازمان به عنوان یک شرکت دولتی به کار خود ادامه خواهد داد».
وی با بیان اینکه بسیاری از اقدامات سازمان تحت تاثیر قرار گرفتن نام سازمان تعاون روستایی در لیست خصوصیسازی قرار گرفته بود، افزود: «این مساله سبب بروز مشکلاتی در مجموعه شده بود که به لطف خدا و پیگیری مدیران در مرکز، از لیست خصوصیسازی خارج شدیم و امیدواریم که این مساله فرصت مجددی برای خدمت بیشتر به جامعهی کشاورزی و روستایی ایجاد کند».
محمدحسینی همچنین با اشاره به واگذاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به شبکهی تعاونی روستایی در راستای خصوصیسازی، یادآور شد: «این امر مهم که در انجام فعالیتها و ارائهی خدمات به جامعهی کشاورزی و روستایی تاثیر دارد در آیندهی نزدیک محقق میشود».
وی خاطرنشان کرد: «توانمندسازی تعاونیها برای نقشآفرینی مجدد به جامعهی کشاورزی و روستایی با رویکرد جدید و متفاوت در تامین کالاهای مختلف و مایحتاج روستاییان مانند نهادههای کشاورزی، سوخت روستایی، خدمات فنی و کشاورزی، تامین بذر مورد نیاز، بازاررسانی محصولات کشاورزی با انجام خریدهای توافقی، تضمینی، مباشرتی و حمایتی با توجه به زیرساختهای مورد نیازی که در شبکههای تعاونی وجود دارد از دیگر برنامههای این سازمان است».
مدیر تعاون روستایی استان کرمان افزود: «یکی از برنامههای مهمی که در دستور کار قرار دارد تشکیل نهادهای مردی نو و تشکلهای جدید در راستای ارائهی ایدههای نو و خدمات بهتر به جامعهی زیردست است».
وی اظهار کرد: «استفاده از علم فن بازار، فناوریهای نوین و ظرفیت قانونی شرکتهای دانش بنیان در توسعه و توانمندسازی تعاونیها و بهرهگیری از علم دیجیتال مارکتینگ برای ارائهی خدمات بهتر از دیگر برنامههای در دست اقدام تعاون روستایی است».
محمدحسینی گفت: «بیش از 300 تشکل روستایی در زیرمجموعهی تعاون روستایی در مجموعههای مختلف تعاونی روستایی، تولید روستایی، زنان و تخصصها وجود دارد که کارهای زیاد و متنوعی را انجام میدهند».
وی در ادامه با اشاره به برخی فعالیتهای تعاون روستایی استان کرمان در سال گذشته خاطرنشان کرد: «در حوزهی بازرگانی کار خرید توافقی محصولات کشاورزی به میزان 75 هزار و 503 تن در سطح استان انجام شده است».
مدیر تعاون روستایی استان کرمان ادامه داد: «خرید توافقی را با توجه به شرایط و قیمت مناسبی که در بازار وجود دارد انجام میدهیم تا نه کشاورز ضرر کند و نه در بازار خللی ایجاد شود».
وی از خرید 18 هزار و 810 تن گندم به صورت تضمینی و مباشرتی در سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: «دو هزار و 331 تن خرما نیز توسط اتحادیه تعاونی روستایی شمال استان به صورت تضمینی خریداری شد که برای نخستین بار سال گذشته 180 تن خرما صادر شد».
محمدحسینی با اشاره به فعالیت فروشگاههای تعاونی در سطح روستاهای استان، گفت: «در این تعاونیها که برخی کالاهای روستاییان را تامین میکند سال گذشته 370 میلیارد ریال کالا فروخته شد».
وی توزیع 190 لیتر انواع مواد سوختی، توزیع 27 هزار و 480 تن آرد، توزیع 22 هزار تن کود شیمیایی، توزیع 25 هزار تن مودهای آلی و زیستی، توزیع 60 تن کودهای ریزمغذی، تولید و فرآوری چهار هزار تن بذر اصلاح شده، توزیع 20 هزار تن نهادههای دامی و جذب 120 هزار و 154 میلیون ریال تسهیلات تکلیفی و غیرتکلیفی را از دیگر اقدامات تعاون روستایی استان کرمان در سال 97 بیان کرد.
مدیر تعاون روستایی استان کرمان گفت: «سال گذشته اجرای طرح «سیماب» در دستور کار قرار داشت که تعاونیها بر اساس این طرح مدیریت فنی را در باغات پسته اجرا میکنند».
وی با بیان اینکه بحث خردهمالکی در باغات انجام کارهای علمی و فنی را مشکل میکند، افزود: «در تعاونیهای تولید یک طرح نوشته و تجمیع مدیریت باغات انجام شد که با استفاده از دانش اساتید دانشگاهی و بالا بردن سطح دانش کارشناسان و کشاورزان مدیریت دو هزار هکتار از باغات پسته شهرهای کرمان، سیرجان و زرند انجام میشود».
محمدحسینی خاطرنشان کرد: «کلیهی نیازهای فنی این باغها در حوزههای مختلف آفات، بیماریها، تغذیه، آبیاری و ... به عهدهی تعاونی گذاشته میشود و با نظر کارشناسان انجام میشود».
وی با اشاره به نظام صنفی کارهای کشاورزی در بحث تشکلهای بخش کشاورزی، یادآور شد: «این نظام صنفی سال گذشته چهار هزار و 123 عضو جدید گرفت و در حال حاضر تعداد اعضای نظام صنفی کشاورزی استان از مرز 20 هزار نفر گذشته است».
مدیر تعاون روستایی استان کرمان از صدور چهار هزار و 123 پروانهی کارهای کشاورزی در سال گذشته خبر داد و گفت: «دو هزار و 780 پروانه فعالیت نیز تمدید شده است».
وی آموزش و توانمندسازی سه هزار و 100 نفر در راستای نظام صنفی، آموزش 217 نفر از ارکان و کارکنان تعاونی روستایی، آموزش 800 نفر از اعضا، ارکان و کارکنان شرکتها و اتحادیههای تعاونی را از دیگر اقدامات سال گذشته این سازمان بیان کرد و ادامه داد: «اجرای دو هزار هکتار روشهای نوین آبیاری در شرکتهای تعاونی تولید، ساماندهی مجامع و تعاونیها در سطح 150 تعاونی، ارزشیابی 150 تعاونی و اتحادیه و حسابرسی 232 شرکت و اتحادیه نیز سال گذشته انجام شد».
محمدحسینی با اشاره به وصول بیش از 100 هزار میلیون ریال از مطالبات معوقه در شبکهی تعاونی ها یادآور شد: «50 مورد از پروندهی پرسنل مکانیزه شد و 42 خبر نیز از سوی روابط عمومی تهیه و انعکاس داده شد».
وی برگزاری جشنواره رونق تولید را از برنامههای سالجاری اداره تعاون روستایی استان کرمان بیان کرد و گفت: «این جشنواره 28 تیرماه در روستای نعیمآباد زرند با شعار «هر خانه یک کارخانه» و «روستای بدون بیکار» برگزار میشود».
مدیر تعاون روستایی استان کرمان ادامه داد: «این جشنواره به منظور توسعهی اقتصادی در خانوارهای روستایی، جمعبندی و بستهبندی مناسب محصولات و ارائهی آنها در بازار و همچنین توسعهی جمعهبازار در شهرستان زرند توسط شرکت تعاونی زنان برگزار میشود».
وی با اشاره به اجرای سامانه الکترونیکی در طرح سیماب، خاطرنشان کرد: «این طرح به منظور رصد و پایش کلیهی عملیات فنی باغات پسته اجرا میشود که باغدار، کارشناسان و مشاورین کشاورزی میتوانند از طریق این سامانه اطلاعات مربوطه را پیگیری و رصد کنند».
محمدحسینی بهرهبرداری از تالار گفتوگوی گندم در شهرستان ارزوئیه را از دیگر برنامههای سالجاری تعاون روستایی استان کرمان بیان کرد و یادآور شد: «این تالار با هدف ارتباط کشاورزان طرف قرارداد این اتحادیه در جهت بالا بردن دانش فنی با برگزاری کلاسهای آموزشی ایجاد میشود».
وی از اجرای طرح زنجیرهی ارزش گوشت و شیر در شهرستان بافت خبر داد و افزود: «این کار توسط شرکت تعاونی سوم شعبان با ایجاد یک گاوداری سه هزار راسی با اعتبار 50 میلیارد تومان اجرا میشود که انجام آن تحولی در صنعت گوشت و شیر استان ایجاد میکند».
مدیر تعاون روستایی استان کرمان یکی از فعالیتهای شاخص امسال را توسعهی دهکده خرما در شرق استان بیان و اظهار کرد: «این کار به منظور ایفای نقش موثر تعاونیها در ساماندهی بازار خرما و بستهبندی مناسب و بازاریابی و بازاررسانی این محصول انجام میشود».
وی بیان کرد: «یکی از مشکلات عمده در صنعت خرما پس از برداشت، نوع بستهبندی و ارائهی محصول به بازار است که باید تحولی در این زمینه ایجاد شود».
محمدحسینی ادامه داد: «با توجه به زیرساختهای تعاونیها در شرق استان امیدوارم به این جایگاه دست پیدا کنیم». /پ
11063
مدیر تعاون روستایی استان کرمان بیان کرد
نظر خود را بنویسید