گروه فرهنگ و هنر – در پی برنامههای هفتههای فرهنگی که به منظور شناساندن ظرفیتهای فرهنگی، هنری، گردشگری، تاریخی و کشاورزی شهرهای مختلف برگزار میشود، قرار است هفتهی فرهنگی مشترک بین دو شهرستان رفسنجان و کاشان در آذرماه امسال برگزار شود. همچنین، در صورت نهایی شدن تفاهمنامهی بین شهردار کاشان و مسئولان شهرداری و ارشاد رفسنجان؛ قرار است این دو شهر خواهرخواندهی هم باشند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از کانال رسمی شهرداری کاشان، سعید ابریشمیراد؛ شهردار کاشان بهتازگی با هدف انجام مذاکرات در این زمینه، با نمایندگان شهری رفسنجان دیدار کرد.
در این دیدار که قائم مقام شهردار، رئیس اداره ارشاد اسلامی، معاون خدمات شهری و مسئولین روابط عمومی شهرداری حضور داشتند، ایمان محمدآبادی؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان گفت: «برگزاری هفتههای فرهنگی مانند ویترینی است که در پشت آن باید مفاهیم و ارزشها آماده بوده و انتقال این مفاهیم به طور متقابل صورت گیرد. بدین منظور، طراحی گذر کاشان و رفسنجان بهعنوان سفارت فرهنگی دو شهر با هدف ارتباط مداوم مردمان این دو دیارصورت می گیرد».
او افزود: « در طرح پیشنهادی هفته فرهنگ و هنر کاشان به مدت یک هفته همه سالنهای مطبوعات و فضاهای فرهنگی در اختیارهنرمندان و توانمندیهای حوزه هنری وفرهنگی کاشان از جمله موسیقی، تئاتر، فیلم، نمایشگاه کتاب و مطبوعات و انتشارات ناشرین کاشان قرار میگیرد».
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رفسنجان بیان کرد: «در این طرح، رویدادهایی از جمله آئین شب کاشان در رفسنجان با حضور مقامات شهری برای معرفی این شهر در نظرگرفته شده و متقابلا کاشان نیز همین برنامهها را میزبانی خواهد کرد».
محمدآبادی اظهار کرد: «متعاقب این رویدادها، پیشنهاد امضای تفاهمنامه خواهرخواندگی کاشان و رفسنجان مطرح میشود که از جمله مفاد اجرایی این قرارداد میتوان به نامگذاری متقابل مکانی به نام کاشان و رفسنجان، طراحی و نامگذاری گذرهای فرهنگ با معماری خاص این دو شهر، برگزاری نمایشگاه حامیان فرهنگ و هنر به صورت متقابل خواهد بود».
ابریشمیراد شهردار کاشان نیز در این دیدار گفت: «کاشان و رفسنجان به لحاظ اقلیمی و شرایط آب و خاکی به هم شباهت زیادی دارند؛ به گونهای که پسته در گذشته فقط در رفسنجان کاشته میشد ولی اکنون کاشان رقیب این شهر شده است و چندین هزار هکتار از اراضی زراعی این شهر به کشت پسته اختصاص دارد».
شهردار شهر پایتخت کتاب افزود: «سیلک کتابخانه چند هزار ساله است که عنوان پایتختی کتاب برگ زرین دیگری بر افتخارات این شهر است». او ادامه داد: «آنچه عامل امتیاز پایتختی کتاب است جدای از حمایتهای نهادهایی مثل شهرداری، این است که جامعه چقدر با این مسئله آشنا و آگاه است و تا چه اندازه در زمینهی ترویج کتاب و کتابخوانی برنامه دارد که این مهم، با پیشینهی فرهنگی این شهر تناسب دارد و امیدوارم در دورههای بعدی رقابتی، این افتخار نصیب رفسنجان هم بشود».
وی با بیان اینکه هنر موثرترین و جذابترین ابزار برای انتقال مفاهیم فرهنگی بوده است، تاکید کرد: «ولی در عین حال همه این اقدامات باید منتج به سوق دادن مردم جامعه به رفتار اجتماعی بهتر شود».
ابریشمیراد افزود: «لازم است تدوین برنامهها با تشکیل یک کارگروه فنی با دو سیاستِ هدفمندی و هوشمندی صورت بگیرد و کارشناسان خبره بهویژه در حوزههای جامعهشناسی و امور اجتماعی، با هدف بررسی مشکلات در حوزهی فرهنگ و رفتار اجتماعی و همچنین توسعهی برنامهها به منظور رفع آسیبهای اجتماعی و معضلات موجود در این حوزه به کار گرفته شوند».
1109
در صورت توافق نهایی مسئولان 2 شهرستان
نظر خود را بنویسید