گروه جامعه ـ احیا و بازگشایی موزه مطبوعات استان کرمان بهعنوان یکی از جدیترین مطالبات فعالان رسانهای این استان همچنان در مرحلهی وعدهدهی مدیران باقی مانده است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، موزهای که 14 سال پیش، با اراده و همت فعالان مطبوعاتی این استان چراغش روشن شد تا چراغی باشد پیشپای هرکسی که در این راه است، سالهای زیادی است که بیرونق و کمفروغ بهحال خود رها شده و با وجود مطالبه و پیگیری زیادی که از سوی فعالان رسانهای استان میشود، همچنان در وضعیتی نیمهتعطیل باقی مانده است. محمدعلی فردوسی، پیشکسوت مطبوعاتی کرمان و موسس این موزه، اواخر خردادماه امسال، در جشنواره طنز دولخ، در بخشی از سخنان خود گفت: «تا دو هفته پیش بار یک پروندهی قطور با عمری ۲۰ ساله بر دوشم سنگینی میکرد و آن پروندهی احداث بهارستان هنرمندان کرمان بود که با لطف شهردار عزیز به سامان رسید و قول مساعد برای احداث آن داده شد. متاسفانه پروندهی دیگری هم از سال ۸۴ در بایگانی معطل مانده و آن پروندهی احیاء و راهاندازی مجدد موزه مطبوعات است. این موزه به عنوان اولین موزه مطبوعات کشور در سال ۸۴ تاسیس و بعد الگوی راهاندازی موزه مطبوعات تهران و تبریز شد. کار شاقی هم نیست که یکی از خانههای قدیمی را به این موزه اختصاص بدهند و آن را دوباره احیا کنند که مسلما ارزش آن کمتراز اختصاص خانههای قدیمی به سفرهخانهها و قلیانسراهای سنتی نیست. انصاف نیست که زحمات زیادی که برای جمعآوری اسناد و مدارک این موزه کشیده شده، دستخوش برخی مصلحتها شود. متاسفانه در آخرین بازدیدی که از موزه داشتم شاهد از بین رفتن برخی از نسخههای اصلی نشریاتی با قدمت ۱۰۰ ساله، در اثر نورنامناسب و رطوبت بودم…».
موزه مطبوعات کرمان در حالی در چنین وضعیتی بهسر میبرد که حتی محمدجواد فدایی، استاندار فعلی کرمان وعدهی حمایت از بازگشایی آن را داده است. این حمایت هم اما نتوانسته گرهای از کار بگشاید.
روحالله خدیشی، مدیرخانه مطبوعات کرمان که طی سالهای اخیر، بهنمایندگی از فعالان رسانهای استان پیگیریهای فراوانی برای احیای موزه داشته، روز سهشنبه، 25 تیرماه، در پاسخ به خبرنگار «فردایکرمان» دربارهی آخرین وضعیت موزه گفت: «17 مردادماه سال گذشته استاندار محترم وعده دادند که از بازگشایی موزه حمایت میکنند. در این مدت، بارها هم مدیرکل سابق میراثفرهنگی استان و هم دیگر مدیران تاکید کردهاند که موزه باید فعال شود ولی هنوز اتفاقی نیفتاده است».
وی افزود: «حدود دو ماه پیش، برگزاری جلسهای برای تصمیمگیری دربارهی موزه یکبار در دستور کار برنامههای استاندار محترم قرار گرفت و قرار بود ایشان بههمراه مدیران میراثفرهنگی، ارشاد، اوقاف و بنیاد شهید که در جریان این موزه وظایفی دارند از آن بازدید کنند ولی شب قبل از برنامه، اطلاع دادند که بازدید لغو شد است».
خدیشی ادامه داد: «بعد از آن، بارها از طریق خانم مهدوی و آقای ابراهیمی و آقای تقیزاده برای برگزاری جلسهای با حضور استاندار دربارهی تعیینتکلیف موزه پیگیری کردهام تا این موزه نیز در دستورکار برنامههای دکتر فدایی قرار گیرد ولی متاسفانه هنوز این جلسه برگزار نشده است».
مدیرخانه مطبوعات کرمان گفت: «در ادامهی پیگیریهایی که داشتیم و بعد از انتخاب مدیر جدید میراثفرهنگی استان، با ایشان هم سه روز پیش جلسهای داشتم. آقای فعالی قول داد که تا قبل از 17 مرداد، روز خبرنگار، این موزه را احیا میکنند».
وی با اشاره به بازدید استاندار از پروژهی در حال ساخت تالار مرکزی کرمان که دیروز انجام شد، اظهار کرد: «انتظار داشتیم ایشان که قصد بازدید از پروژهای فرهنگی را داشتند، بازدید از موزه مطبوعات را هم در برنامه قرار میدادند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد».
خدیشی ادامه داد: «نوع راهاندازی این موزه به گونهای است که بین میراثفرهنگی، اوقاف و بخش خصوصی مشترک است و به همین دلیل هیچیک از نهادها، بهطور مشخص خود را متولی آن نمیدانند به همین دلیل هماهنگ کردن برای رفع مشکلات کار سختی شده است».
وی بیان کرد: «در این موزه، مشکلاتی وجود دارد که چنانچه استاندار محترم به آن ورود کنند، راحتتر قابل رفع است».
مدیرخانه مطبوعات کرمان گفت: «اما ایشان آنقدر درگیر حل مشکلات اقتصادی استان هستند که موزه جزو اولویتهای کاریشان نیست. انتظار داشتیم لااقل در این شرایط، ماموریت حل مشکل را به یکی از معاونان خود بسپارند که این اتفاق نیز نیفتاده است». / الف
نظر خود را بنویسید