گروه اقتصاد – رئیس اتاق کرمان گفت: «در شرایط خاص نمیتوان با قوانین عادی بنگاه را اداره کرد؛ ما به قانونی احتیاج داریم که به ادارهی بنگاهها در شرایط بحرانی کمک کند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در مراسم روز بزرگداشت صنعت و معدن اظهار کرد: «بایستی از فعالین اقتصادی تشکر کنیم که علیرغم همهی مسائل و دغدغههایی که وجود دارد پر تلاش در صحنه ماندهاند و سطح فعلی تولید و اشتغال را حفظ کردند».
وی افزود: «انگیزههای بسیار مقدسی وجود دارد وقتی میبینیم صنعتگران و تولیدکنندگان ثروتشان را میفروشند تا سطح اشتغال را حفظ کنند و باید تلاش کنیم این انگیزهها تداوم داشته باشد».
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه تشکر زبانی و اهداء لوح و جایزه برای تقدیر از صنعتگران کفایت نمیکند و نیازی نیست، بیان کرد: «تولیدکنندگان فقط میخواهند بدانند مسایل آنها درک میشود و عزم جدی برای رفع مشکلات وجود دارد».
وی ادامه داد: «بین سربازان جبههی اقتصاد که در جنگ نابرابری هم هستند و پشتیبان، فاصله افتاده و هر چه تلاش میشود این تلاشها کمتر به خط مقدم میرسد».
طبیبزاده خاطرنشان کرد: «در استان کرمان، در سطح نمایندگان مجلس هر زمان مراجعه کردیم هر کاری نیاز بوده انجام دادند، در سطح دولت، استاندار، معاونین استاندار و مسئولین دستگاههای اجرایی نیز همکار و همراه بخش خصوصی هستند و در سطح عالی قضایی استان کرمان هم حمایتها جدی است و دلسوزانه کار میکنند؛ اما وقتی از فعالین اقتصادی سوال میکنیم این حمایتها را چگونه درک میکنند، پاسخی دریافت نمیکنیم».
وی اظهار کرد: «در بحث فضای کسب و کار در استان کرمان رتبهی مناسبی نداریم و علیرغم همهی تلاشها ما رتبهی هفدهم را در کشور داریم».
رئیس اتاق کرمان افزود: «دغدغهای که بیش از 70 درصد فعالان اقتصادی دارند دشواری تامین مالی است».
وی با اشاره به روند نزولی تخصیص منابع به صنعت و معدن، گفت: «همیشه الزام بوده سهم مشخصی از تسهیلات به صنعت و معدن تعلق گیرد اما علیرغم افزایش سهم معدن و پروژهها، همواره در سالیان گذشته سهم صنعت و معدن از تسهیلات کاهش یافته است».
طبیبزاده یادآور شد: «عدم ثبات قیمت مواد اولیه، عدم ثبات قوانین و مقررات، رقابت انحصاری برخی از بنگاههای دولتی با بخش خصوصی و دشواری اخذ مجوزها از دیگر دغدغههای بخش صنعت است».
وی با بیان اینکه ستاد تسهیل علیرغم همهی تلاشهایی که انجام میدهد جایگاه قانونی و ضمانت اجرایی برای اجرای مصوباتش ندارد، بیان کرد: «اگر بخواهیم مصوبات ستاد تسهیل اجرایی شود باید حق وتو از بانکها گرفته شود».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «در استان کمتر مصوبهی جدی در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اجرا میشود که بایستی برای آن چارهاندیشی شود».
وی افزود: «قانونهایی که از جاهای مختلف میآید تا کاری انجام دهد، کمک نمیکند، شرایط جنگی و بحرانی است، تامین مواد اولیه، انتقال ارز، تامین منابع مالی و ... شرایط را خاص کرده است».
طبیبزاده اظهار کرد: «در شرایط خاص نمیتوان با قوانین عادی بنگاه را اداره کرد؛ ما به قانونی احتیاج داریم که به ادارهی بنگاهها در شرایط بحرانی کمک کند».
وی ادامه داد: «ما میخواهیم نمایندگان مجلس پیشقدم بشوند و دولت به عنون لایحه به مجلس تقدیم کند که قانون مدیریت بنگاهها در شرایط بحرانی که اختیارات ویژه داشته باشند تصویب شود زیرا بخشی از قانون رفع موانع تولید، بخشی از شورای گفتوگو و قانون فضای کسب و کار نمیتواند پاسخگوی نیاز فعلی بخش صنعت و معدن باشد».
گفتنی است در این مراسم از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان کرمان تقدیر شد. /پ
11473
رئیس اتاق کرمان:
نظر خود را بنویسید