گروه اقتصاد - معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: «یکی از مهمترین موضوعاتی که در کشور به شدت پیگیری میکنیم و برای مدیریت شبکهی ارزی کشور در دستور کار خود قرار دادیم جلوگیری از واردات کالاهایی است که در کشور تولید میشود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، فرشاد مقیمی در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در کرمان اظهار کرد: «یکی از مسائل مهم امروز در حوزهی تولید، بحث تامین مالی است».
وی افزود: «اگر چه بر اساس آمار بانک مرکزی در دو ماههی اول امسال ما با افزایش میزان بخش سهم صنعت مواجه هستیم ولی در شرایط امروز برای اینکه بتوانیم وضعیت تولید را در سطح سال 96 حفظ کنیم به دو تا سه برابر سرمایه در گردش نیاز داریم».
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: «رشد ۴۱ درصدی میزان تسهیلات پرداخت در دوماههی اول پاسخگوی این فضا و نیاز تولیدی نیست».
وی یادآور شد: «در انتهای سال 97 برآورد تسهیلات مورد نیاز ارزی و ریالی را به بانک مرکزی ارایه کردیم اما مشکلاتی وجود دارد که ما هم همچنان پیگیر هستیم».
مقیمی خاطرنشان کرد: «در بحث فضای تنظیمی که باید در کشور شکل میگرفت و گلایههایی که واحدهای صنعتی در سال 98 در سیاستهای ارزی داشتند، با مجموعه فعالیتهایی که در کمیتههای مشترکی که بین وزارت صنعت و بانک مرکزی شکل گرفت بخشی از آن مشکلات مرتفع شده و البته باید بپذیریم در شرایط تحریمی قرار داریم».
وی اظهار کرد: «شرایط تحریمی را برای ما بوجود آوردند تا بتوانند از آن فضا به نفع خود کار را پیش ببرند که بخشی از مسائل رفع شده و برخی در حال حل و فصل است».
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه سیاست ما جلوگیری از واردات کالاهایی است که در کشور تولید میشود، گفت: «در سفر وزیر صنعت به کرمان یکی از واحدهای تولیدی در جلسه صنعتگران اشاره کرد که ما رینگ آلومینیومی در استان کرمان تولید میکنیم اما از خارج وارد میشود که و بعد از بررسی جلوی واردات رینگ آلومینیومی در کشور گرفته شد و نه تنها ثبت سفارشی انجام نخواهد شد بلکه جلوی تامین ارز ثبت سفارشهای گذشته هم با هماهنگی بانک مرکزی گرفته شده است».
وی افزود: «یکی از مهمترین موضوعاتی که در کشور به شدت پیگیری میکنیم و برای مدیریت شبکهی ارزی کشور در دستور کار خود قرار دادیم جلوگیری از واردات کالاهایی است که در کشور تولید میشود».
مقیمی از برگزاری اولین نمایشگاه ارائهی نیازمندیهای بخش صنعت در تهران خبر داد و اظهار کرد: «در این نمایشگاه ۲۱۰ واحد صنعتی نیازهای خود را به نمایش گذاشتند و در آنجا بروکرهایی بود که وظیفه داشتند بین نیاز و توانمندیها ارتباط برقرار کنند».
وی با تاکید بر اینکه باید نیازها و توانمندیها را خوب شناسایی کرد، گفت: «در این نمایشگاه ۳۵ قطعهای که در کشور نیاز به هیچ سرمایهگذاری نداشت را شناسایی کردیم و قرارداد آن را بین قطعهسازان و تامینکنندگان قطعهها منعقد کردیم و این سبب کاهش ۸۰ میلیون یورو ارزبری شد و ارزش قراردادهای مبادله شده 740 میلیارد تومان بود».
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: «صنعتگران باید در بحث تامین و تدارک مواد اولیه و تجهیزات، اول از ظرفیتهای داخلی استفاده کند. در این شرایط اگر ما این موضوع را با این همت و سرعت دنبال کنیم به اعتقاد من این مجموعه فعالیتها اثرش در مقابله با دشمنان کمتر از ساقط کردن پهپاد آمریکایی نیست زیرا این فعالیت موجب توسعهی صنعتی کشور خواهد شد».
وی بیان کرد: «در تحریمها تمام ذهن ما درگیر تهدیدها میشود اما باید به فرصتها نیز توجه داشت».
مقیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در بازار محصولات پتروشیمی یادآور شد: «در بحث مواد اولیه در حوزهی پتروشیمی مجموعه فعالیتهایی که وزارت صنعت دنبال کرده، آرامشی است که بر بازار حاکم شده، در برخی از محصولات که تا هفتهی چهارم خرداد ماه ۱۵۸ درصد رقابت داشتیم، هفتهی گذشته با ۳ دهم درصد رقابت خرید و فروش شد».
وی ادامه داد: «در حوزهی مواد اولیه حتما این الگو را که امروز در برخی محصولات پتروشیمی به عنوان پایلوت اجرا کردیم به تمام محصولاتی که در بورس عرضه میشود تعمیم خواهیم داد که برای تولیدکنندگان عرصهی صنعت برای دست یافتن به مواد اولیهی داخلی یک نوید خوب باشد».
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به تسهیلات تبصره ۱۸، گفت: «امروز حدود 1800 میلیارد به بانکها سپرده شده و یارانهای که باید بابت این تسهیلات پرداخت شود به بانکها به طور کامل پرداخت شده است».
وی افزود: «فرمان رهبری برای حمایت و رونق تولید تنها برای وزارت صنعت و معدن نیست و باید سیستم بانکی، مالیاتی و بیمه نیز همکاری و تلاش کنند تا در کنار نهضت ساخت داخل یک نهضت همکاری ملی بین ارگانها شکل بگیرد».
مقیمی خاطرنشان کرد: «حدود ۴۰ مورد از مسائلی که امروز پیش روی تولید است احصا شده در شورای هماهنگی اقتصادی دولت در حال پیگیری است».
وی ادامه داد: «در ستاد ملی یکی از مواردی که به صورت جدی دنبال میشود شناسایی و راهکار است. پرداختن به مشکلات گرهگشا نیست حتما باید راهکارها را هم مطرح کنیم و معمولا کسانی که با مشکلات درگیر هستند بهتر میتوانند به ما کمک کنند».
معاون امور صنایع وزیر صنعت معدن و تجارت در خصوص مشکل قسطبندی مالیات برای واحدهای صنعتی نیز اظهار کرد: «اگر قرار باشد برای اجرای بحث مربوط به اقساط مالیاتی واحدهای صنعتی که در ستاد تسهیل بود، چک دریافت شود به بخشی از مشمولان نمیتوان خدمات داد».
وی در خصوص انتخاب افراد و نمایندگان وزارت صنعت در هیات تشخیص و تجدید نظر تامین اجتماعی نیز گفت: «در اینباره تجدید نظر خواهیم کرد و حتما شخصی را که بتواند از حقوق صنعتگران ما دفاع کند منصوب میکنیم».
گفتنی است در این مراسم از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان کرمان تقدیر شد. /پ
11479
معاون وزیر صنعت در کرمان:
نظر خود را بنویسید