گروه اقتصاد – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «بر اساس عارضهیابیها مشخص شده ۶۴ درصد واحدها مشکل تامین منابع تولید دارند، بیثباتی قیمت ۵۲ درصد واحدها را دچار چالش کرده و ۴۳ درصد مشکلات بازار را دارند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، مهدی حسینینژاد در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن با اشاره به وضعیت صنعت و معدن استان کرمان اظهار کرد: «استان کرمان بر اساس آخرین اطلاعات مرکز آمار که در سال 94 اعلام شده، 3/3 درصد GDP کشور را به خود اختصاص داده که از این رقم 9/39 درصد مربوط به حوزهی صنعت، معدن و تجارت است».
وی ادامه داد: «بر اساس برنامههای سند برنامهی ششم، برنامهریزی کردیم این سهم را به 48 درصد افزایش بدهیم».
حسینینژاد افزود: «حوزهی معدن ۳۸ درصد تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داده است و به همین دلیل استان کرمان را به عنوان استان معدنی میشناسیم».
وی یادآور شد: «بیش از ۳۴ پروژهی اقتصاد مقاومتی در حوزهی تکمیل زنجیرهی ارزش افزوده که یکی از پتانسیلهای استان کرمان است را دنبال کردیم و امسال ۴۲ هزار میلیارد تومان با اشتغال بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر را به صورت ویژه دنبال میکنیم».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: «علیرغم تحریمهایی که اتفاق افتاده و جنگ اقتصادی که ما الان درگیر آن هستیم خوشبختانه امسال شاهد شش هزار و ۵۰۰ میلیارد از پروژههای اقتصاد مقاومتی در استان هستیم که بخشی از آنها سالهای قبل افتتاح شده است».
وی افزود: «بر اساس اسناد بالادستی که تعریف شده، در حوزهی سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامهی ششم و سیاستهای سازمان صمت در بحث رونق تولید و استان به صورت ویژه تعریف کرده و در سند برنامهی سازمان هم هست، ۳۲ برنامه را در قالب شش محور تعریف کردیم که ظرفیت واحدهای تولید، فعال نگه داشتن یا فعال نمودن واحدهای نیمهفعال و توجه به صنایع دانشبنیان که قابلیت صادرات داشته باشند، از جملهی این موارد است».
حسینینژاد خاطرنشان کرد: «بحثهای مربوط به صادرات، کنسرسیوم صادراتی و ارتباط بین واحدهای کوچک و متوسط به صورت ویژه دنبال میشود».
وی بیان کرد: «بر اساس عارضهیابیها مشخص شده ۶۴ درصد واحدها مشکل تامین منابع تولید دارند، بیثباتی قیمت ۵۲ درصد واحدها را دچار چالش کرده و ۴۳ درصد مشکلات بازار را دارند».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: «پرداخت تسهیلات رونق تولید از سال 95 دنبال شد اما وجود اینکه بالای یکهزار و 10 میلیارد تومان به بانکها معرفی شد در پرداخت دچار چالش بودیم».
وی افزود: «با وجود اینکه در قانون بیان شده باید ۴۰ درصد تسهیلات به حوزهی تولید برسد اما فقط ۲۷ درصد اختصاص یافته است».
حسینینژاد یادآور شد: «در حوزهی تامین منابع مالی سیاستی را که دنبال کردیم تبصرهی ۱۸ است که تاکنون شروع نشده و ما پیشنهاد میکنیم تسهیل بشود و بتوانیم پرداخت تسهیلات را داشته باشیم».
وی ادامه داد: «در تبصرهی ۱۸ بحث چک برگشتی و تسهیلات معوق یک محدودیت ایجاد کرده، زیرا عموما واحدهای ما به دلیل شرایط ناخواستهای که به آنها تحمیل شده در طول این دوران دچار چکهای برگشتی و تسهیلات معوق هستند که اگر برای این چارهای اندیشیده نشود در پرداخت تسهیلات دچار مشکل میشویم».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خاطرنشان کرد: «اگر گردش حسابهای حوزهی صنعت و معدن را به چند بانکی که در این موضوع بهتر کمک دادند هدایت کنیم و از صندوقهای موجود در وزاتخانه مثل صندوق ضمانت معدنی، صندوق صنایع کوچک و صندوق توسعهی صادرات استفاده کنیم از طریق ضوابط موجود به راحتی میتوانیم کمک بدهیم و معضل پرداخت تسهیلات که یکی از چالشهای واحدهای صنعتی است را رفع کنیم».
وی بیان کرد: «در استان کرمان با حمایت ویژهی استاندار و ریاست سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه کشاورزی توانستیم 5/16 میلیارد تومان از محل کمکهای فنی و اعتباری تسهیلاتی به واحدهای صنعتی پرداخت کنیم».
حسینینژاد گفت: «با استناد به ماده 43 قانون مدلی را با کمک شرکت مس طراحی کردیم که هم بتوانیم تسهیلات پرداخت کنیم و هم واحدهای صنعتی که محصولاتی را تولید میکنند را توانمندتر کنیم که میتواند فرصتی برای واحدهای کوچک و متوسط ما باشد».
وی افزود: «همچنین در تلاشیم با استفاده از ظرفیت ماده 43 ارتباط بین صنعت و دانشگاه را درست کنیم تا از ظرفیت شورای معادن در قالب تبصرهی 5 مادهی چهارده قانون معادن این ارتباط را برای افزایش بهرهوری در حوزهی صنایع و معادن استان شکل بدهیم».
گفتنی است در این مراسم از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان کرمان تقدیر شد. /پ
11484
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان:
نظر خود را بنویسید