گروه اقتصاد – نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: «نیمی از واحدهای صنعتی الان غیرفعال یا نیمه فعال هستند که مشکل اصلی آنها مشکلات بانکی است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در کرمان اظهار کرد: «نرخ تامین مالی و دسترسی به منابع مالی مهمترین مشکل فعالان اقتصادی است».
وی افزود: «اگر یک فعال اقتصادی امکان پرداخت تعهدات بانکی را نداشته باشد و یا در بازپرداخت اقساطش با مشکل مواجه شود نحوهی محاسبهی سیستم بانکی به شکلی است که این موارد به کوهی از تعهدات برای فعال اقتصادی و مطالبات برای نظام بانکی تبدیل میشود».
پورابراهیمی ادامه داد: «محاسبهی سود اقتصاد باید هم بر اساس مباحث شرعی و هم عقلی باشد و سود مرکب نباشد».
وی با بیان اینکه دو مصوبه دادیم اما به دلیل اظهار نظر شورای نگهبان مصوب نشد، گفت: «هفتهی گذشته برای کمک به واحدهای اقتصادی یک طرح دو فوریتی داشتیم، مبنی بر اینکه واحدهایی که تا دو میلیارد تومان از سال ۹۳ به این طرف تسهیلات گرفتند و با بازپرداخت مشکل داشتند و به ربح مرکب تبدیل شده را برطرف کردیم و تصویب شد که به شورای نگهبان ارسال شده که امیدواریم هفتهی آینده نتیجهی آن اعلام شود».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: «برای شخص حقیقی هم تا ۵۰۰ میلیون تومان ربح مرکب را در قانون جدید کنار گذاشتیم، اگر این کار اتفاق بیفتد بخش عمدهای از اینها میتوانند مشکلات خود را برطرف و تعهدات را پرداخت کنند».
وی یادآور شد: «نیمی از واحدهای صنعتی الان غیرفعال یا نیمه فعال هستند که مشکل اصلی آنها مشکلات بانکی است».
پورابراهیمی با بیان اینکه در حوزهی مالیات هم چند اقدام انجام شده است، توضیح داد: «پیشنهاد کاهش پنج واحد درصد مالیات عملکرد را در توافقی که با وزیر قبلی اقتصاد داشتیم انجام دادیم دولت تعهدات اولی را انجام داده قرار است این را به صورت طرح دو فوریتی یا لایحه از سوی دولت انجام بدهیم تا بتوانیم بخشی از فشاری که بر بنگاههای اقتصادی است را کاهش بدهیم».
وی ادامه داد: «مالیات ارزش افزوده که مشکلات متعددی داشت را هم نزدیک دو سال مشکلات آن بحث و نهایی شد، اشکالات برطرف شد و کلیات در صحن علنی تصویب شده برای اصلاحات جزئی به کمیسیون برگشته که این اصلاحات انجام شده و این هم میتواند به حل مشکلات کمک کند».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: «یکی از شاهبیتهایی که انجام دادیم این است که پایانههای فروشگاهی به جای اینکه ممیزمحور باشد، سامانهمحور میشود زیرا هر جا مالیات ممیزمحور باشد میتواند عامل بروز فساد شود».
وی با اشاره به مالیات استان نیز گفت: «بر اساس قانون بودجه حدود سه هزار و 900 میلیارد تومان تعیین سقف مالیات استان کرمان شد، گزارشی که ما از سازمان مالیاتی داریم عدد ابلاغی به چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است».
پورابراهیمی یادآور شد: «اظهارنظر اولیهی ما این است که این کار خلاف قانون است و سازمان مالیاتی و وزارت اقتصاد و مجموعهی دولت و سازمان برنامه نمیتواند مازاد بر عدد قانون در بودجه سال 98 نسبت به اخذ مالیات اقدام کنند». /پ
11501
پورابراهیمی:
نظر خود را بنویسید