گروه جامعه ـ فریدون صدیقی، از استادان بهنام روزنامهنگاری کشور که یکشنبهی این هفته به دعوت خانهمطبوعات، میهمان کرمان بود، در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار نسبت به از دست رفتن مرجعیت رسانهها، هشدار داد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این مراسم که در محل سالن همایشهای اتاق کرمان برگزار شد، گفت: «در حال حاضر، مرجعیت از رسانههای رسمی ما گرفته شده در حالی که یک مسئولیت اجتماعی وسیع و معنادار بر دوش ما قرار دارد». وی افزود: «همهی کسانی که متولی حمایت از رسانه هستند کوتاهی کرده و دامنهی اختیارات ما را محدود کردهاند، در نتیجه ما دیگر مرجع نیستیم».
صدیقی با بیان اینکه متاسفم که جایگاه ما را نحیف و رنجور کردهاند، ادامه داد: «کسی دیگر ما و تولیدات ما را نمیخواند چون دامنههای خط قرمزها را هر روز تنگتر کرده و نمیگذارند ما نقش خود را در راستای منافع و مصالح ملی ایفا کنیم».
این استاد روزنامهنگاری با اشاره به سه نقش اصلی رسانه شامل دانشافزایی و اطلاعرسانی و سرگرمی اظهار کرد: «الان از رسانهی تلویزیون چه چیزی مانده سرگرمی؟».
او با اعلام هشدار نسبت به این وضعیت گفت: «چرا ما را خلعسلاح کردهاید؟ وقتی که مرجعیت رسانه از بین برود، خود مدیر هم از بین خواهد رفت».
وی افزود: «وظیفهی یک رسانه انتقال مطالبات مردم به مسئولان و پاسخ گرفتن از مسئولان به مطالبات مردم است اکنون اما ما را تبدیل به سخنگو کردهاند و این، خیلی غمانگیز است«.
وی خطاب به مدیرانی که با عملکرد نادرست در برابر رسانه، این نهاد را تضعیف میکنند، اظهار کرد: «چرا ما باید کمکاری خودتان را با طرح پرسش نکردن جواب بدهیم؟».
صدیقی یادآور شد: «خبرنگاران هم اگر تقلا و کوشش نکنند و موضوعات محتوای لازم را نداشته باشند کسی آن را نمیخواند».
وی اضافه کرد: «کار روزنانهنگار تبدیل زغال به الماس است و اگر ما بدون مطالعه، به سوژه بپردازیم، سوژه را خراب میکنیم و کسی نمیخواند».
این استاد روزنامهنگاری با بیان اینکه هر روز روز خبرنگار است اگر تولیدات ما را مردم بخوانند، گفت: «ولی اکنون مردم ما را نمیخوانند و آرزو میکنم شرایط به گونهای تغییر کند که هر روز، روز ما باشد«.
وی خطاب به مدیران اظهار کرد: «به سواد عمومی جامعه کمک کنید. رسانه که نباید فقط اسباب سرگرمی باشد، وقتی سواد بالا برود به توسعهپایدار کمک میشود».
صدیقی اضافه کرد: «به خبرنگار امنیت بدهید تا به جامعه امنیت بدهند».
وی خطاب به روزنامهنگاران نیز گفت: «ما روزنامهنگاران هم باید به تکنیکهایی مجهز شویم تا بتوانیم زغال را به الماس تبدیل کنیم».
وی با تاکید بر اینکه رسانههای رسمی ما سرمایه و یکی از مولفههای توسعه هستند، افزود: «متاسفانه تیراژها نشریات ما اکنون بسیار پایین آمده و رادیو و تلویزیون هم کارکرد خود را از دست دادهاند و این، نگرانکننده است». /الف
نظر خود را بنویسید