گروه اقتصاد ـ مسئول اتحادیه پوشاک کرمان نسبت به تهیهی لباسهای فرم مدرسهها واکنش نشان داد و خواستار آن شد تا انحصار این بازار را بشکنند.
به گزارش فردایکرمان، شورای آموزش و پرورش استان در سال 95 تصمیم گرفت به منظور ساماندهی بازار فرم مدارس، کوتاه کردن دست دلالان و واسطهها از بازار استان و نیز جلوگیری از افزایش نرخ و راحتی خانوادهها، از ظرفیت تولیدیهای داخل استان برای دوخت لباس مدارس استفاده کند.
کمک به جوانان جویای کار و ایجاد اشتغال نیز از دیگر اهداف اجرای این طرح بود؛ اما مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان اعتقاد دارد نه تنها این تصمیم، مشکلی را برطرف نکرده بلکه با ایجاد انحصار، امکان انتخاب از مصرفکننده نیز گرفته شده است.
روحالله منزلی در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان اظهارکرد: «پوشاک مدارس هیچوقت در کرمان تولید نمیشد. مدارس پسرانه که فرم نداشتند، لباس معمولی را از سطح بازار تهیه میکردند. مدارسی که فرم داشتند نیز مردم یا بنا به سلیقهی خودشان به خیاطان سفارش میدادند و یا اگر کسی میخواست شخصیدوزی میکرد و مابقی هم آن را از واحدهای توزیعی میخریدند».
وی افزود: «متاسفانه از چند سال پیش مدارس فرم را در اختیار مردم گذاشتند که تقریبا به صورت انحصاری و اجباری بود».
مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان اظهار کرد: «ما به این قضیه معترض شدیم جلسات متعددی برگزار و مصوب شد که این فرمها در ابتدای هر سال به اتاق اصناف اعلام شوند و اتاق اصناف، هم به اتحادیهی پوشاک و هم اتحادیهی خیاط اعلام کند و نوع فرم را هم بدهند تا توزیعکننده بر اساس آن، پوشاک دانشآموزان را تهیه کند و تولیدکنندهای هم اگر باشد، آن را تولید کند».
وی ادامه داد: «متاسفانه این کار به صورت یکجانبه و بدون اینکه اتحادیهی پوشاک در جریان قرار بگیرد به اتحادیهی صنف خیاط واگذار شد».
منزلی با بیان اینکه تهیهی فرم مدارس انحصارا در اختیار صنف خیاط قرار دارد، گفت: «قرار بود فرم مدارس، هم تولید شود و هم از طریق صنف پوشاک فروخته شود اما این اتفاق نیفتاد».
مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان با تاکید بر اینکه فرم مدارس به صورت انحصاری در اختیار آموزش و پرورش و اتحادیهی صنف خیاط است، افزود: «آموزش و پرورش اجازه نمیدهد این فرم جایی پخش بشود و کسی در جریان قرار بگیرد که فرم چه شکلی است».
منزلی با بیان اینکه این مسئله سبب شده رقیبی در این قضیه نباشد، تصریح کرد: «یعنی اگر شما امروز بخواهید فرم مدرسه را برای فرزندتان تهیه کنید اجبارا باید از یک شخص معیّنی خرید کنید که مدرسه مشخص میکند و این انحصاری که بهوجود آمده ظلم بزرگی به توزیعکننده و بیشتر از آن به مصرفکننده است، زیرا حق انتخاب را از او گرفتهاند و باید کالا را به هر قیمتی که گفتند بخرد».
وی ادامه داد: «وقتی در بازار رقابت باشد مصرفکننده میتواند از بین اجناس و قیمتهای مختلف و از هر فروشگاهی که دوست داشته باشد خرید را انجام دهد».
مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان با بیان اینکه انحصار سبب شده فرم را برای هر مدرسه یک شکل تعریف کنند، گفت: «در گذشته، برای هر مقطع تحصیلی یک رنگ معرفی میکردند و هر کس بنا به سلیقه خود، یا آن را به خیاط سفارش میداد، یا شخصا لباس را میدوخت و یا بنا به توان مالی، فرمی که با جنس و قیمتهای متفاوت در بازار عرضه میشد را تهیه میکرد. مردم قدرت انتخاب داشتند اما الان این قدرت انتخاب را از مصرفکننده گرفتهاند».
وی اظهارکرد: «اگر عدهای از این وضعیت تهیهی فرم ناراضی بودند باید در کنار توزیع فرم برای آن رقیب میگذاشتند نه اینکه انحصار ایجاد کنند».
منزلی با اشاره به درخواست و پیشنهاد اتحادیهی پوشاک، خاطرنشان کرد: «ما پیشنهادمان این است که فرم را آزاد کنند و اجازه بدهند هم خیاطان و تولیدکنندگان فرم را تولید کنند و هم توزیعکنندگان بتوانند این فرم را بفروشند».
وی افزود: «ما نمیگوییم خیاط فرم را تولید نکند اما باید کنارش رقیبی هم باشد. باید به گونهای باشد که مردم از هر جا دوست داشتند انتخاب کنند. مصرفکننده باید این امکان را داشته باشد که از خیاط خریداری کند یا از مغازه. ما خواهان برداشت انحصار هستیم».
مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان در واکنش به اعلام ایجاد اشتغال با واگذاری تهیهی فرم مدارس به تولیدیهای استان، اظهارکرد: «اگر ادعا دارند شغل ایجاد کردهاند لیست بیمههایشان را بیاورند».
وی تصریح کرد: «خوب است اعلام کنند که با تولید و فروش 130 هزار دست لباس که سود میانگین آن حداقل دو تا سه میلیارد میشود چه تعداد شغل ایجاد شده است؟».
منزلی افزود: «این انحصار، یک مشکل بیکاری بهوجود آورده و بسیاری از کسبه دچار مشکل و یا ورشکست شدهاند و هیچ شغلی هم ایجاد نشده است».
وی با بیان اینکه ایجاد شغل از این طریق فقط در حد شعار است، گفت: «انتظار ما این است مسئولین دلسوز جلوی این نوع رفتارهای انحصارطلبانه را بگیرند».
مسئول اتحادیه پوشاک و خشکشویی کرمان با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای برداشتن این انحصار، تصریح کرد: «جلسات متعددی داشتیم اما متاسفانه تا امروز نتیجه نداشته است».
وی خاطرنشان کرد: «ما امیدواریم عزیزانی که در این قضیه تصمیمگیرنده هستند تصمیم صحیحی بگیرند که به مصرفکننده ظلم نشود».
منزلی افزود: «در جامعهی اسلامی ما باید عدالت در تمام زمینهها رعایت شود، آیا بهتر نیست این سود میلیاردی به جای 100 نفر بین 600 نفر تقسیم شود؟ در این صورت میتوان گفت گامی هر چند کوتاه در جهت ایجاد اشتغال برداشتهایم».
1200
اعتراض مسئول اتحادیه پوشاک کرمان:
انحصار تولید پوشاک مدارس را بشکنید!

نظر خود را بنویسید