گروه جامعه ـ سرانجام و با گذشت دو سال از شروع فعالیت شورای شهر کرمان، راهاندازی مرکز پژوهشها در دستور کار شورا قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شامگاه یکشنبه، 27 مردادماه، محمد فرشاد، رئیس شورای شهر کرمان در اینباره گفت که اساسنامهی تیپ این مراکز از سوی شورای عالی استانها به مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت، ابلاغ شده است.
بنا به پیشنهاد وی، نمونهی این اساسنامه در اختیار اعضای شورای شهر کرمان قرار گرفت تا مطالعه کنند. فرشاد گفت: «در جلسهی آیندهی شورا دربارهی آن تصمیمگیری خواهیم کرد و آقای سید محمد موسوی که اکنون بهعنوان مشاور شورا فعالیت میکنند پیگیر راهاندازی این مرکز خواهند بود».
به گزارش فردایکرمان، بنا به آنچه در اساسنامهی این مرکز آمده است، ارائهی خدمات پژوهشی بهمنظور ارائهی نظرهای کارشناسی و مشورتی به روسای کمیسیونها و سایر اعضای شورای اسلامی شهر از طریق بهرهگیری از نظرات نخبگان و متخصصان از جمله وظایف این مرکز است.
کمک به تبیین سیاستهای کاری و چشمانداز و اهداف شورا، شناسایی و معرفی دستاوردهای جدید و مطلوب برای آیندهی شهر، کمک به حاکمیت تفکر راهبردی و آیندهپژوهی در شورا، افزایش اثربخشی فرآیندهای سیاستگذاری و برنامهریزی و ارزیابی تصمیمهای شورا و جهتدهی و انسجامبخشی به فعالیتهای پژوهشی مرتبط با مدیریت شهری از جمله مهمترین اهدافی است که در این اساسنامه برای مرکز پژوهشهای شورا تعریف شده است.
ارکان این مرکز نیز شامل هیات امنا، رئیس مرکز و شورای پژوهشی است که رئیس شورای شهر، رئیس هیات امنا خواهد بود و شهردار و سه نفر از اعضای شورا و رئیس مرکز پژوهشها و سه متخصص مدیریت شهری با حداقل مدرک کارشناسی ارشد و پنج سال سابقهی کار مفید علمی یا تجربی نیز از دیگر اعضای هیات امنا هستند.
به گزارش فردایکرمان، راهاندازی این مرکز از جمله وعدههای شورای شهر کرمان بود که از ابتدای فعالیت به مردم داده شد و «فرشاد» نیز همواره بر آن تاکید داشت. ولی تاسیس این مرکز، با تاخیر زیادی مواجه بوده است. فرشاد، رئیس شورا، فروردینماه امسال دربارهی دلایل این تاخیر به «فردایکرمان» گفت: «در شهرداری کارگروهی که همان کارکرد مرکز پژوهشها را دارد شکل گرفت که کار کارشناسي روی پروژهها انجام میدهد». وی در پاسخ به این پرسش که منظورتان کارگروه مشورتي معماری و شهرسازی است؟ اظهار کرد: «در شهرداری، هم کارگروه معماری و شهرسازی را دارند و هم در ساير مسائل اجتماعي و فرهنگي نيز کارگروهها و فعاليتهايی از سوي دانشگاهيان و کارشناسان وجود دارد که البته کارگروه بيشتر، کارکرد معماری و شهرسازي دارد. اما ما متوجه شديم که آن کارگروه در شهرداری، جای مرکز پژوهشها را نمیتواند بگيرد». وی افزود: «بنابراين تصميم گرفتيم امسال مرکز پژوهشها را راهاندازی کنيم با اين رويکرد که مرکزی دائمی و بانک اطلاعاتی برای دورههای مختلف باشد و تاکيد داريم که نبايد انقطاع در فعاليت اين مرکز بهوجود بيايد. در شهرداری کارگروهها ممکن است تغيير کنند يا جامعالاطراف نباشند اما مرکز پژوهشها اين ويژگیها را ندارد. ابتدا که شهرداری کارگروه خود را فعال کرد ما خواستيم موازيکاری نشود اما الان میبينيم راهاندازی مرکز پژوهشها لازم است».
اکنون شورا گام اول برای تحقق این وعده را برداشته است. باید منتظر نتایج آن ماند.
نظر خود را بنویسید