گروه جامعه ـ مدیران بهزیستی و فنیوحرفهای استان کرمان اقداماتی که در راستای طرح نجات در شهرستان ریگان برای کاهش آسیبهای اجتماعی و توانمندسازی اهالی این شهرستان، از آبانماه سال گذشته تاکنون انجام دادهاند را تشریح کردند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، بنا به گفتهی زهرا موسیپور، مدیرکل اجتماعی استانداری کرمان، سال گذشته، شورای معاونین وزارت کشور، کارگروه ویژهای برای شهرستان ریگان در شرق استان کرمان تشکیل دادهاند و برای کاهش آسیبهای این منطقه، طرح نجات را تعریف کرده و اعتباراتی نیز به آن اختصاص دادهاند. در این طرح، برای ادارات بهزیستی و فنیوحرفهای اعتبار ویژه و وظایف خاصی تعریف شده است.
در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، بانوان و خانواده استانداری کرمان که روز چهارشنبه، سیام مردادماه تشکیل شد، عباس صادقزاده، مدیرکل بهزیستی استان دربارهی نتایج این طرح گزارشی ارائه کرد.
وی گفت: «برای کنترل و مدیریت آسیبهای اجتماعی در مناطق متعدد پرمخاطره استان مداخله کردهایم که یکی از این مناطق، شهرستان ریگان بود». وی افزود: «به دلایلی ریگان در شرق استان، اولویت بیشتری داشت که یکی از این دلایل، موقعیت جغرافیایی منطقه و دیگری، نرخ بالای آسیبهای اجتماعی و پایین بودن سطح معیشت مردم و از همه مهمتر نیازهای آموزشی و پایین بودن سطح سواد و دانش جامعه بوده است». وی ادامه داد: «در اینباره، قداماتی انجام دادیم که نخستین آن، آگاه کردن جامعه و مردم برای مشارکت در مسائل اجتماعی و افزایش دانش اجتماعی و شناسایی آسیبهای اجتماعی که بیشترین فراوانی را دارند بود». وی اظهار کرد: «ارائهی خدمات مددکاری و روانشناسی و سایر خدماتی که به کنترل و مدیریت آسیبهای اجتماعی میتواند کمک کند را هم انجام دادیم». وی بیان کرد: «شهر و روستاهایی در ریگان را مشخص و هفت برنامه را اجرا کردیم».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: «در ریگان سه هزار و 58 نفر در معرض آموزشهای آگاهسازی قرار گرفتند، اقدام بعد ما، معرفی افراد آسیبدیده به اورژانس اجتماعی و ارائهی خدمات مددکاری به آنها بود». وی با بیان اینکه اورژانس اجتماعی را در ریگان تقویت کردیم، افزود: «این مداخلات کمک زیادی به وضعیت موجود کرد اما چیزی که جای آن خیلی خالی بود مداخلات روانشناسی بود که 600 نفر در این حوزه پوشش داده شدند». وی از راهاندازی مرکز درمان اعتیاد در ریگان هم خبر داد و گفت: «درمان اعتیاد برای کسانی که توانایی پرداخت هزینهی آن را نداشتند نیز صورت گرفت». وی اظهار کرد: «مرکز جامع سلامت و خدمات بهزیستی ریگان را هم فعال کردیم و در مجموع، مداخلهی نسبی قابل قبولی در ریگان داشتیم».
صادقزاده اضافه کرد: «طرح عمومیتر است اما در زمان محدودی که آن را اجرا کردیم، جامعهی هدف تحت پوشش دستگاههای حمایتی را مدنظر داشتیم». وی گفت: «این طرح، از آبان 97 تا فروردینماه 98 باید اجرا میشد ولی همچنان هم در حال استمرار است».
جهانگیری، مدیرکل فنیوحرفهای استان کرمان نیز در اینباره با بیان اینکه فقر مهارتی در شهرستان زیاد بود و ما آموزشهای مهارتی را در راستای اجرای این طرح انجام دادیم، برخی از فعالیتهای صورت گرفته را تشریح کرد. وی گفت: «براساس سندهای بالادستی، نیازسنجی آموزشی گسترده انجام دادیم و در رشتههای لولهکشی گاز خانگی و تجاری، فرآوری محصولات کشاورزی با محوریت خرما، برق ساختمان، طراحی و دوخت، علوم رایانه و آرایش و پیرایش آموزش به متقاضیان داده شد». وی با بیان اینکه تاکنون 172 نفر دوره آموزش داده شدهاند، اضافه کرد: «این آموزشها ادامه دارد».
موسیپور نیز در اینباره گفت: «355 میلیون تومان برای اجرای این طرح به بهزیستی استان کمک کردهایم و کار باید ادامه یابد».
وی با بیان اینکه در جریان اجرای این برنامه، فنیوحرفهای و بهزیستی در ریگان فعال شدهاند، افزود: «ما هم علاقهمندیم این طرح ادامه یابد. سال گذشته 500 میلیون تومان اعتبار داشت و امسال نیز سعی میکنیم اعتباری برای آن تامین کنیم».
فدایی، استاندار کرمان نیز تاکید کرد که برای ادامهی این طرح حتما اعتبارات لازم تامین شود. /الف
عکس: روابط عمومی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید