گروه جامعه ـ نایب رئیس شورای شهر کرمان گفت: «۴۰۰ میلیارد درآمد واقعی شهرداری است اما ۲۱۰ میلیارد تومان حقوق میپردازد. ۵۰ درصد نیروی مازاد در شهرداری داریم و با یک ساختار فربهای در شهرداری مواجهیم که دارد بودجه شهرداری را میبلعد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از گفتارنو، رامین ارجمندکرمانی، در نشست بررسی عملکرد شورای پنجم در دفتر جمعیت توسعه و آزادی استان کرمان اظهار کرد: «در اواخر دههی ۶۰ شهرداریها خودمختار شدند و از ساختار وزارت کشور جدا شدند. به دلیل مشکلات اقتصادی که کشور دارد چندین سال است که یک ریال از طرف دولت و وزارت کشور به شهرداریها از جمله شهرداری کرمان کمک نشده است».
وی افزود: «منابع درآمدی شهرداری کرمان کاملا از سطح شهر است».
وی ادامه داد: «مساحت شهر کرمان برابر ۱۴ هزار هکتار است و اگر بالاترین آمار جمعیتی کرمان را ۶۱۰ هزار نفر بدانیم سرانه درآمدی هر شهروند کرمانی چیزی حدود ۶۰۰ هزار تومان است. در مقایسه با شیراز که وسعتش همانند کرمان است اما جمعیت یک میلیون نفری دارد سرانه هر نفر سه برابر کرمان است».
وی اضافه کرد: «شهرداری شیراز، دو برابر بودجه شهر کرمان فقط از محل عوارض ارزشافزوده دارد».
وی گفت: «۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد تومان عوارض که از طریق مالیات بر ارزش افزوده میگیرند درآمدی حدود دو هزار میلیاردی ایجاد میکند که در بودجهشان دیده میشود». وی بیان کرد: «برای خدماترسانی و توسعه خدمات باید در شهر درآمد داشته باشیم ولی درآمدهای ما محدود است».
ارجمندکرمانی با بیان اینکه بودجهی شهرداری کرمان را ۵۱۰ میلیارد بستیم اما نهایت تلاشمان را کردیم و ۴۰۰ میلیارد درآمد داشتیم، افزود: «باید به جیبمان نگاهی بیاندازیم و خیلی ایدهآل و بلندپروازانه نگاه نکنیم».
وی اضافه کرد: «وقتی وارد جزئیات ماجرا میشویم با یکسری واقعیتها مواجه میشویم که بهنوعی دستوپای مسئولان را میبندد».
عضو شورای شهر کرمان گفت: «عوارض نوسازی در درآمدهای پایدار شهرداری به حساب میآید و شهروندان باید هر سال این عوارض را بپردازند اما در کرمان به دلیل اینکه بستر آن وجود ندارد و در شهر ممیزی نداریم این قضیه منوط بر این است اگر کسی به شهرداری مراجعه کرد و خواست کاری را انجام دهد بگوییم عوارض نوسازی را هم بپردازد و این وضعیت، درآمد را ناپایدار کرده است».
وی افزود: «اگر امسال بتوانیم ممیزی شهر را انجام دهیم میتوانیم به سمت ایجاد درآمدهای پایدار برویم و هر شهروندی حق حضورش در شهر را بپردازد».
ارجمند کرمانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در حوزهی حاشیهنشینی ارتباط قوی با دفاتر تسهیلگری داریم، اظهار کرد: «شاید در حاشیهنشینی گمان کنیم کسانی بهدلیل مشکلات مالی از حاشیه شهر و بیرون شهر آمده باشند اما آمار تمام شماری از محله قمر بنیهاشم نشان داد ۶۵ درصد ساکنین این محله از مهاجران درونشهری هستند که بهدلیل مشکلات اقتصادی به حاشیهی شهر مهاجرت کرده است».
وی تصریح کرد: «۸۵ درصد ساختوسازهای این محله بدون پروانه هستند».
نایب رئیس شورای شهر کرمان اظهار کرد: «شهرداری کرمان ماهیانه سه میلیارد تومان باید به پیمانکاران تقاطعهای غیر همسطح بپردازد. این مبلغ برای شهرداری کرمان که بیشترین هزینههای جاری را دارد زیاد است».
وی گفت: «۴۰۰ میلیارد درآمد واقعی شهرداری است اما ۲۱۰ میلیارد تومان حقوق میپردازد. ۵۰ درصد نیروی مازاد در شهرداری داریم و با یک ساختار فربهای در شهرداری مواجهیم که دارد بودجه شهرداری را میبلعد».
ارجمند کرمانی افزود: «۶۰ درصد از این بودجه نیز صرف تنظیف، مسائل مربوط به پسماندها و فضای سبز میشود».
وی ادامه داد: «۵۰ تا ۶۰ میلیارد برای پروژهها هزینه میشود و تنها برای تقاطعهای غیرهمسطح شهرداری کرمان ۵۵۰ میلیارد تومان قرارداد دارد».
وی همچنین گفت: «با توجه به خشکسالیهای شهر کرمان اصلیترین عاملی که میتواند شهر را پویا نگه دارد بحث گردشگری است».
عضو شورای شهر کرمان اضافه کرد: «بافت تاریخی زیربنای مسائل گردشگری است اما به دلیل مسائل و مشکلاتی که گفتم روند کار در این زمینه، کند است». / الف
عکس: محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید