گروه اقتصاد - اخیرا مدیر امور شعب بانک صادرات در جمع خبرنگاران گفته که بانکها در حمایت از تولید کوتاهی نکردهاند و این ادعا از طرف کسانی است که طرحهایی فاقد توجیه به بانک ارائه میکنند و وقتی طرحشان رد میشود علیه بانک چنین ادعاهایی مطرح میکنند.
در اینباره، استاندار کرمان در گفتوگویی که اخیرا با نشریه استقامت داشته توضیح داده است.
به گزارش فردایکرمان، محمدجواد فدایی، در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه خود شما هم تاکنون از بانکها انتقاد کرده و خواستار حمایت بیشتر بانکها از تولید شدهاید، این اظهارنظر را چهطور ارزیابی میکنید؟ گفت: «در مورد بانکها همه نوع وضعیتی وجود دارد و نمیتوان یک اظهارنظر را تعمیم به کل داد. بگوییم کوتاهی نکردند درست نیست و برعکس. من اما هرجا از بانکها انتقاد کردم مصداق آن را گفتهام».
وی در پاسخ به این سوال که معدل کار را اگر مبنا قرار دهیم، وضع را چهطور ارزیابی میکنید؟ اظهار کرد: «معدل را اگر بگیریم باید بگویم از بانکها انتظاراتی بیش از این داریم. بانکها در رونق تولید نقش داشتهاند، مثلا یکی از سهامداران گلگهر بانک سپه است».
فدایی در پاسخ به این ادعا که بانکها میگویند وقتی طرحی ناقص است، ما نمیتوانیم کمک کنیم، افزود: «حرف ما هم این است که وقتی طرح ناقص است، بانکها کمک کنند کامل شود. ما از بانکها دلسوزی میخواهیم، نظر کارشناسی دقیق میخواهیم، نظارت کامل و دقیق میخواهیم و در یک جمله میخواهیم کسی که مراجعه میکند نگاهشان به آن فرد بهعنوان متقاضی نباشد بلکه او را فردی ببینند که میخواهد با تولید، مشکل اشتغال را حل کند. پس کمک و راهنماییاش کنیم».
وی ادامه داد: «دید بانکها به مراجعهکننده، متقاضی است که میخواهد پول بگیرد و معلوم است نباید به سادگی پول به هرکسی بدهیم. در نتیجه به مقررات و ضوابط رجوع میکنند. در حالی که برخی ضوابط است که متقاضی آن را نمیداند ولی میتواند از آن استفاده کند».
استاندار کرمان گفت: «یک مورد مثال میزنم که دهها مورد مشابه آن است. متقاضی داشتیم که چند جوان بودند و مصوب شد ۹۰۰ میلیون تومان وام به آنها داده شود. به بانک مراجعه کرده بودند. بانک گفته وثیقهتان را بیاورید. بررسی کردند بیش از ۳۰۰ میلیون تومان نداشتند. اگر یک بانک دلسوز داشته باشید، میگوید با این وثیقه و ۳۰۰ میلیون تومان طرح به تولید نمیرسد و همین را هم نمیتوانید برگردانید؛ در نتیجه وام نمیدهد. ولی این بانک یا با فشار مدیران یا متقاضی یا بههر دلیلی این ۳۰۰ میلیون را داده و متقاضی یک سوله زده و تمام. من میگویم در چنین مواردی، طرح را تغییر دهید که با ۳۰۰ میلیون تومان به بهرهبرداری برسد. مثلا طرح را کوچک کنید. بانک باید خود را بخشی از این نظام بداند که باید مشکلات را حل کند. از حداکثر ظرفیت قانونی و زوایای تاریک قانون که متقاضی آن را نمیداند استفاده کند تا کاری راه بیفتد. نباید به دید انجام وظیفه و مجری صرف قانون بودن کار کنیم».
وی در پاسخ به این پرسش که جرح و تعدیل طرحها نوعی مداخله در کار سازمانهایی که مجوز میدهند نیست؟ اظهار کرد: «باید با هماهنگی آنها باشد. ما سال گذشته کمیسیونی با حضور نمایندگانی از بانک و استانداری و اتاق بازرگانی و فرد متقاضی و سازمان مربوطه تشکیل دادیم تا طرح به طرح بررسی و اشکالات را شناسایی کنند. مثالهای متعدد از آنچه گفتم دارم». / الف
نظر خود را بنویسید