گروه جامعه ـ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان گفت: «امسال برای اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری 150 میلیون یورو معادل حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان به کشور اختصاص داده شده که سهم شمال استان از این اعتبارات 50 میلیارد تومان است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا منطقه کویر، مهدی رجبیزاده، 27 شهریورماه در نشست خبری با محوریت اجرای پروژههای آبخیزداری، آبخوانداری و بیابانزدایی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اظهار کرد: «اهداف صندوق توسعه ملی برای حمایت از بخش خصوصی است اما در چند سال گذشته برای امور زیربنایی کشور نیز اعتباراتی از این صندوق براساس دستور مقام معظم رهبری اختصاص یافته است».
وی با بیان اینکه اعتباراتی به استان کرمان از این صندوق برای اجرای پروژههای آبخیزداری، آخوانداری و بیابانزدایی اختصاص یافته است، افزود: «در سال گذشته از محل اعتبارات این صندوق 25 میلیارد تومان به شمال استان کرمان اختصاص یافت که توانستیم اقدامات ارزشمندی انجام بدهیم».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان ادامه داد: «امسال برای اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری 150 میلیون یورو معادل حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان به کشور اختصاص داده شده که سهم شمال استان از این اعتبارات 50 میلیارد تومان است».
وی با اشاره به اقلیم خشک و نیمه خشک استان کرمان بیان کرد: «میانگین بارندگی استان کرمان 125 میلیمتر است که نصف میانگین بارندگی کشور است و تنها آب در دسترس استان اندک بارانی است که میبارد و حجم بارشهای استان کرمان 18.6 میلیارد مکعب استان کرمان است که بخشی از آن به خاک نفوذ میکند و 70 درصد آن تبخیر میشود».
رجبیزاده براهمیت اجرای پروژههای آبخیزداری اشاره کرد و افزود: «مساحت حوضه آبخیز شمال استان کرمان 10.5 میلیون هکتار است که تا پایان سال 97 طرحهای آبخیزداری در حدود 11 درصد این سطح انجام شد و با اجرای این طرحها توانستیم 406.5 میلیون مترمکعب روان آب را مدیریت کنیم و 121.5 میلیون مترمکعب این آب به سفرههای زیرزمینی تزریق شد».
وی ادامه داد: «عملیات اجرای احداث 692 سازههای سنگی ملاتی، خاکی و پروژههای پخش سیلاب را از ابتدای شهریورماه آغاز کردیم که تا کنون حدود 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارند و پیشبینی میکنیم که تا آذرماه این پروژههای آبخیزداری و آخوانداری به اتمام برسد».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان افزود: «این 692 پروژه آبخیزداری و آبخوانداری 76 هزار هکتار در 14 شهرستان را در برمیگیرد که با اجرای این پروژهها 18 میلیون مترمکعب روان آب مدیریت و 8.5 میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی نفوذ پیدا میکند».
وی با اشاره به کمبود اعتبارات و در ادامه با بیان اینکه تا کنون نتوانستیم در 88 درصد سطح حوضه آبخیزداری شمال استان اقدامی انجام بدهیم، گفت: «با اجرای پروژههای آبخیزداری در 12 درصد سطح حوضه آبخیزداری شمال استان کرمان 424 میلیون مترمکعب آب را مدیریت کردهایم». رجبیزاده با انتقاد از برداشتهای زیاد از آبهای زیرزمینی افزود: «براساس گزارش وزارت نیرو بیلان آب سفرههای زیرزمینی استان کرمان منفی 800 میلیون مترمکعب است که باید با تزریق آب به سفرههای زیرزمینی امنیت آبی استان را تامین کنیم».
رجبیزاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «20 درصد بیابانهای کشور در استان کرمان قرار دارند که چهار میلیون و 700 هزار هکتار آن تحت فرسایش بادی هستند و براساس مطالعات بیابانزدایی 430 هزار هکتار در شمال استان کانون بحران فرسایش بادی داریم که 60 درصد آن در شرق استان کرمان است».
وی ادامه داد: «در سال گذشته دولت مالچ یکهزار و 600 هکتار استان را تامین کرد که برای مالچپاشی در سال گذشته حدود 77 میلیارد تومان هزینه شد».
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان به اعتباراتی که برای بیابانزدایی به شمال استان تخصیص یافته اشاره و اظهار کرد: «150 میلیارد تومان برای بخش بیابان سهم منابع طبیعی شمال استان کرمان است که 35.5 میلیارد تومان آن از محل صندوق توسعه ملی است».
وی با بیان اینکه در سالجاری برای حدود 16 هزار و 692 هکتار عملیات مختلف بیابانزدایی در شمال استان خواهیم داشت، گفت: «توانمندسازی جوامع محلی یکی دیگر از اقدامات این اداره کل است برای جوامع محلی دورههای آموزشی گذاشتهایم». / الف
نظر خود را بنویسید