گروه جامعه ـ رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان با بیان اینکه به جنبهی اقتصادی گردشگری کمتر توجه شده است، گفت: «سهمی که این صنعت در رشد و تولید ناخالص داخلی کشور دارد هیچگاه پرداخته نشده یا کم پرداخته شده است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، حسین امیریخامکانی، روز پنجشنبه، چهارم مهرماه، در همایش روز جهانی گردشگری در کرمان که با حضور وزیر میراثفرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: «در استان کرمان سه بخش عمدهی اشتغالزایی شامل صنعت و معدن و کشاورزی و گردشگری و میراث را داریم که حوزهی گردشگری، همپای دو بخش اول پیش نرفته تا اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند و سهم خود را از تولید ناخالص داخلی از استان پیدا کند».
وی افزود: «تلاشهای زیادی شده منتها بخشی از مشکلات ملی است که به گردشگری و صنایعدستی به عنوان یک صنعت اشتغالزا پرداخته نشده است. اگرچه از برنامه سوم توسعه به بعد بیشتر توجه شده که بیشترین توجه در برنامه ششم است که احکام متعددی دربارهی جایگاه گردشگری آمده است».
وی ادامه داد: «چالش بناهای تاریخی که در تملک دستگاهها بود حل شد و باید آثار حوزهی خود را مرمت کنند. کسب و کارهای گردشگری مورد حمایت قرار گرفت و شفافتر شد، توسعهی روستاهای توریستی و پیوست تخصصی گردشگری دستگاهها و برنامهی استانها در طرح جامع و سند راهبردی گردشگری کشور و همچنین واگذاری امور به تشکلهای خصوصی گردشگری از جمله اتفاقات خوب در این حوزه است».
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان بیان کرد: «در استراتژی کاهش وابستگی به نفت باید سهم گردشگری و صنایعدستی در تولید و صادرات دیده شود».
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای استان در توسعهی گردشگری اضافه کرد: «قرار شد در هفتههای فرهنگی ایران در دیگر کشورها کرمان حتما حضور داشته باشد همچنین در نمایشگاههایی که در دیگر کشورها برگزار میشود کرمان هم حضور یابد».
امیریخامکانی با بیان اینکه درکنار گردشگری، ظرفیت صنایعدستی را داریم که کمتر از گردشگری برای آن کار شده است، اظهار کرد: «صنایعدستی تحت تاثیر تحریمها نیست یا تحریمها اثر کمی بر آن دارد و بیش از 90 درصد مواد اولیهی آن داخلی است، با بهرهگیری از ظرفیتهای درونزا میتوان اشتغال و درآمد از طریق آن ایجاد کرد، نیاز به سرمایهگذاری اندک دارد، ضمن اینکه منبع کار و اشتغال برای روستاها هم هست و برای اشتغال زنان مناسب است».
وی بیان کرد: « مشکل صنایعدستی ما این است که محصولات کاربردی ندارد. بیش از 360 نوع صنایع دستی داریم که تنوعبخشی به کاربردهای صنایع دستی،کمک به تولید و تامین منابع مالی کارگاههای صنایعدستی و بازار فروش محصولات را باید مورد توجه قرار داد». وی اضافه کرد: «مشکل اصلی، بازار فروش و برندسازی صنایع دستی است که باید به این بخش کمک کرد».
نماینده زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی افزود: «موضوع بعدی، بیمه هنرمندان و تولیدکنندگان صنایعدستی است که باید تلاش کرد افزایش سهم هنرمندان از صندوقهای بیمهای را داشته باشیم».
وی سپس گفت: «تاکنون رویکرد فرهنگی صرف به حوزهی گردشگری داشتهایم که باید رویکرد اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی به این حوزه داشته باشیم». / الف
نظر خود را بنویسید