گروه اقتصاد – همزمان با هفتهی ملی استاندارد، واحدهای نمونهی استاندارد در استان کرمان طی مراسمی رسمی تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد در این مراسم با بیان اینکه بسیاری از گرفتاریهای امروز جامعه ناشی از فقدان بهکارگیری استانداردها است، گفت: «استاندارد اخلاقی میتواند بر بهبود کیفیت زندگی ما نقش داشته باشد».
مسلم بیات با بیان اینکه هیچ استانداردی بالاتر از استانداردهای اخلاق نیست، گفت: «بدون استانداردهای اخلاقی هر استانداردی میتواند رنگ ببازد».
وی با بیان اینکه استاندارد سندی را خلق میکند که حاوی ویژگیهایی است که در ذات کالا نهفته است، ادامه داد: «بسیاری از گرفتاریهای امروز جامعه ناشی از فقدان بهکارگیری استانداردها است و استاندارد اخلاقی میتواند بر بهبود کیفیت زندگی ما نقش داشته باشد».
وی گفت: «این سازمان قاطعانه جلوی واردات کالاهای مجهول و بدون هویت به کشور را میگیرد و در این زمینه فشارها را به جان خریدیم که از ایمنی و سلامت جامعه دفاع کنیم».
بیات افزود: «برخی سودجویان خارجی به واسطهی تامین نیازها در فضای تحریم اقدام به تولید و عرضهی کالای بیکیفیت در کشور میکنند و استاندارد با نظارت بر واردات مواد اولیهی تولیدکنندگان داخلی، فعالیت بدون دغدغهای را برای آنان فراهم کرده است».
مدیر کل استاندارد کرمان نیز در این مراسم شعار محوری روز جهان استاندارد در سالجاری را «استانداردهای ویدئویی خالق صحنههای جهانی» بیان کرد و با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم ارتقاء کیفیت برای مقابله با واردات، گفت: «در بند 24 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر افزایش پوشش استاندارد برای کلیهی محصولات داخلی و ترویج آن تاکید شده است».
اسماعیل عاقلی با بیان اینکه علت عدم تمایل مصرفکنندگان از کالاهای داخلی نداشتن خدمات پس از فروش و کیفیت لازم است، اظهار کرد: «دولت برای ایمنی و سلامت مردم تنها بخشی از کالاها را مشمول استاندارد اجباری کرده است، در کشور حدود 80 هزار فراورده تولید میشود اما فقط هزار فرآورده مشمول استاندارد است».
وی ادامه داد: «واحدهای تولیدی برای ارتقاء کیفیت خود، حفظ بازار و اثبات به مشتری باید به سمت پیادهسازی استانداردهای تشویقی و خوداظهاری بیایند تا علاوه بر ارتقاء کیفیت محصولات داخلی، رونق تولید و اشتغال، رضایت مردم از خرید کالای ایرانی را به دنبال داشته باشد».
مدیر کل استاندارد کرمان با اشاره به تصویب قانون تقویت و توسعهی نظام استاندارد افزود: «برای رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی، آییننامههای مختلفی مصوب شده است که بستهی حمایتی تسهیل فضای کسب و کار و حمایت از واردات مواد اولیه و صادرات اجرایی شده است».
وی با اشاره به اصلاح فرآیندهای اجرایی کار و تفویض اختیار به شهرستانها، بیان کرد: «این کار برای تسهیل امور مردم و انجام کار در شهرستانها صورت گرفت».
عاقلی با اشاره به ظرفیتهای متعدد استان در حوزههای کشاورزی، معدنی و خودرو، خاطرنشان کرد: «با توجه به این ظرفیتها، پژوهشگاه منطقهی جنوبشرق در کرمان راهاندازی میشود که موافقتهای اولیهی این طرح در سطح استان و کشور گرفته شده است».
وی با اشاره به تصویب قانون تقویت و توسعهی نظام استانداد کشور، اظهار کرد: «ساختار سازمانی که در استاندارد برای کل استان وجود دارد ساختار ضعیفی بود که بر همین اساس چارت جدیدی برای شهرستانهای استان تعریف شد».
مدیر کل استاندارد کرمان افزود: «در حال حاضر تنها ۸۰ پست سازمانی داریم که پاسخگوی نیاز استان نیست و در اصلاح ساختار کل سازمان با ۲۷۷ پست سازمانی ارایه شده است».
وی با بیان اینکه در سالجاری ۱۸ واحد نمونه در کل کشور انتخاب شدند، گفت: «صنایع شیر پگاه از استان کرمان در سالجاری به عنوان واحد نمونهی ملی انتخاب شد».
عاقلی بیان کرد: «از بین مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی نیز آقای مهندس افضلی از بتنسازان و آقای فرازمند از سیمان کرمان به عنوان نمونهی کشوری انتخاب شدند». / الف
عکس: روابط عمومی استانداری کرمان
نظر خود را بنویسید