گروه جامعه - مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: «در شش ماههی نخست امسال در کرمان ۱۵ روز هوای پاک، ۱۱۶ روز قابل قبول، ۴ روز ناسالم و یک روز خطرناک داشتهایم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مجید سعیدی در جلسهی شورای مدیریت بحران استان کرمان اظهار کرد: «همهی دستگاهها، نیروهای مسلح و قوای سهگانه عضو ستاد مدیریت بحران هستند و باید وظایفی را براساس قانون انجام بدهند».
وی افزود: «در شش ماههی نخست امسال شاهد هشت مخاطرهی طبیعی و ۴۵ حادثه ازجمله زمینلرزه، سیل، صاعقه و ... در استان کرمان بودهایم».
سعیدی با اشاره به اینکه سیلاب ابتدای امسال خسارات زیادی وارد کرد و روستاهای زیادی دچار مشکل و قطع ارتباط شدند، بیان کرد: «در شهرستانهای جنوبی و شرقی برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی بیش از ۶۰ هزار لیتر سم مصرف، ۱۶۲ هزار هکتار اراضی سمپاشی و آفت مهار شد».
وقوع ۵۲۵ مورد زمینلرزه در استان
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان با بیان اینکه در شش ماههی نخست سالجاری ۵۲۵ مورد زمینلرزه از یک تا نزدیک به ۵ ریشتر در استان کرمان رخ داده که شش مورد بین ۴ تا ۵ ریشتر بوده است گفت: «۱۲۰ مورد از زمینلرزهها در هجدک، ۶۳ مورد سیرچ، ۳۱ مورد یزدانشهر، ۲۹ مورد گلباف و ۲۷ مورد در کیانشهر و کوهبنان ۲۷ رخ داده است».
وی افزود: «علت لرزهخیز بودن سیرچ و گلباف این است که این سیستم گسلی از لرزهخیزترین مناطق و لرزهخیزی آنها قابل پیشبینی است و از سوی دیگر براساس نظر کارشناسان، فعالیتهای معدنی در منطقهی یزدانشهر موجب افزایش فعالیت گسلها میشود».
سعیدی اظهار کرد: «با توجه به وجود ۲۵ سامانهی گسلی در استان، باید دستگاههای اجرایی آمادگی و قابلیت پاسخ در زمان بحران را داشته باشند و باید این آمادگی حفظ شود».
وی با اشاره به پدیدهی گرد و غبار در استان کرمان بیان کرد: «در شش ماههی نخست امسال در کرمان ۱۵ روز هوای پاک، ۱۱۶ روز قابل قبول، ۴ روز ناسالم و یک روز خطرناک داشتهایم».
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان با بیان اینکه شهرستانهای ریگان و فهرج همواره با مشکل گرد و غبار مواجه هستند که در شش ماههی اول امسال شهرستان ریگان ۱۵ روز با هوای خیلی خطرناک، ۱۲ روز در شرایط خطرناک و ۱۴ روز بسیار ناسالم داشته است افزود: «فهرج نیز در مدت مذکور هشت روز هوای خطرناک و ۵۰ روز هوای بسیار ناسالم داشته که با توجه به ۲۹ کانون حساس به فرسایش بادی در استان، تعداد دستگاههای سنجش آلایندگی ناکافی و بعضا در مناطق شرقی استان قدیمی است».
سعیدی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: «در شش ماه نخست سالجاری ۸۵۸ هکتار از اراضی استان (شامل جنگل ها، مراتع و ...) دچار آتشسوزی و نزدیک به ۲۹۰ ساعت انرژی، تجهیزات و نیرو صرف خاموش کردن این موارد شده است».
خسارت به ۳۲۲ میلیارد تومانی به حوزه زیربنایی استان
وی اضافه کرد: «بنا به اعلام دستگاههای اجرایی در نیمهی نخست امسال ۳۲۲ میلیارد تومان خسارت به حوزهی زیربنایی و یک هزار و ۴۹۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان کرمان وارد شده است».
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان بیان کرد: «در حوادثی که در استان رخ داده، پنج هزار واحد مسکونی نیاز به بازسازی و سه هزار و 800 واحد نیاز به تعمیر دارد».
وی افزود: «بیشترین تلفات حوادث استان کرمان مربوط به صاعقه است که هفت مورد فوتی در شش ماههی نخست سال جاری داشتهایم و سه نفر نیز در مهرماه جاری براثر صاعقه جان خود را از دست دادهاند و در سیل یک نفر فوتی داشتیم». /پ
نظر خود را بنویسید