گروه جامعه - نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعهگنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهوری خواست تا برای رفع محرومیتها و مدیریت بهتر منابع وزارت کشور را موظف کند تا هر چه سریعتر لایحهی تقسیم استان کرمان و ایجاد استان کرمان جنوبی را تهیه و تقدیم کند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از خبرگزاری خانه ملت، احمد حمزه در نطق میان دستور خود خطاب به رئیسجمهوری اظهار کرد: «جنوب کرمان با وسعتی معادل 40 هزار کیلومترمربع از بسیاری از استانهای کشور بزرگتر بوده و یکی از قطبهای اصلی کشاورزی کشور است، سرانهی مصرف هر ایرانی از تولیدات جنوب کرمان بیش از 50 کیلوگرم است که مایهی افتخار مردم مظلوم کرمان بوده که حاصل دسترنجشان زینتبخش سفرهی مردم است».
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: «اما این منطقه علیرغم حجم عظیم تولید، به دلیل نابسامانی تولید و عرضه و مدیریت نادرست در حال و گذشته، هنوز عنوان محرومترین نقطهی کشور را یدک میکشد. هر چند روند توزیع در منطقهی ما غالباً سنتی است که این امر نیز حاصل کمتوجهی مسئولان و مدیران ارشد کشور است اما به لطف شرایط خدادادی، همت و تلاش مردم سختکوش این دیار، سالانه پنج میلیون تن انواع محصولات در این منطقه تولید میشود».
حمزه ادامه داد: «متأسفانه به دلیل نبود برنامهی مدون برای رفع محرومیت از جنوب کرمان و نبود برنامهای جامع برای توسعهی جنوب کرمان فاصلهی این مناطق از مناطق توسعهیافتهی کشور روزبهروز در حال افزایش است».
وی خطاب به رئیسجمهوری اظهار کرد: «اولین و مهمترین گام برای تغییر شرایط و حرکت مناسبتر در مسیر توسعه در جنوب کرمان استقلال نواحی جنوبی کرمان و تشکیل استان کرمان جنوبی است. استان کرمان پهناورترین استان کشور است و فاصلهی شمالیترین نقطه تا جنوبیترین نقطهی آن حدود 900 کیلومتر است».
نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعهگنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی افزود: «جنوبیترین نقطهی استان کرمان در شهرستان قلعهگنج از مرکز استان حدود 600 کیلومتر فاصله دارد. این بعد مسافت همراه با نبود زیرساختها و به ویژه راه ارتباطی مناسب مانع اعمال صحیح مدیریت و توزیع مناسب منابع در جنوب کرمان میشود».
وی بیان کرد: «اگر میخواهید مردم مظلوم و محروم جنوب کرمان را یاری کنید بسمالله. اولین گام استقلال مدیریتی منطقه است. وزارت کشور را موظف کنید تا هر چه سریعتر لایحهی تقسیم استان کرمان و ایجاد استان کرمان جنوبی را تهیه و تقدیم کند».
مشکل چاههای بدون پروانه و اراضی فاقد سند همچنان باقیست
حمزه در ادامه خطاب به رئیسجمهور خاطرنشان کرد :«در دو سفر قبلی هیأت مدیره به کرمان گفتیم که مردم کرمان با دو مشکل اساسی در کنار محرومیت دست و پنجه نرم میکنند، نخست نداشتن اسناد مالکیت اراضی و دومی چاههای بدون پروانه، بارها با مسئولان وزارتخانهی مربوطه جلسه برگزار شد اما مشکل کماکان باقی مانده است».
وی ادامه داد: «به عرضتان رساندم که اغلب اراضی مردم حتی اراضی ارثی چند سالهی آنها، اراضی در شهر و روستا و اراضی کشاورزی به دلیل کمکاری مسئولان دولتی و عدم اطلاعرسانی به سمت دولت درآمده و بخش بزرگی از مردم مالک ملک خویش نیستند، چرا چنین ظلمی را در حق مردم روا میدارند، چرا با وجود پیگیریهای مکرر این ظلم آشکار را از گردن ما برنمیدارند».
حمزه یادآور شد: «در سفر استانی سال گذشته معاونت محترم پارلمانی دولت آقای امیری را مأمور تشکیل کارگروهی برای رفع این مشکل کردید اما حتی یک جلسه نیز توسط این کارگروه تشکیل نشده است».
وی بیان کرد: «با احداث سدی بر روی رودخانهی حوزه انتخابیه اینجانب حقابهی زیست محیطی و حقابهی کشاورزان منطقهی جنوب کرمان را قطع کردند و مردم در اراضی موروثی چند هزار سالهی خویش ناچار به حفر چاه شدند، اکنون نه پروانهی چاهها را صادر کرده و نه سوخت مردم را تأمین میکنند و پا بر حلقوم مردم کشاورز محروم و مظلوم منطقه نهادند و میخواهند زندگی آنها را از دستشان بگیرند».
نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعهگنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: «در کدام منطقهای مردم محروم در حد قوت لایموت با روشهای سنتی کشاورزی و دامپروری نان خود را درمیآورند و روزگار میگذرانند، آیا عدالت است که پا بر خرخرهی مردم مظلوم نهاده و آنها را از دریافت حداقل حقوق خود که سوخت است آن هم برای تولید در سال رونق تولید محروم ساخت. چه کسی مسئول این چاههای بیپروانه است، مردم یا مسئولان وزارت نیرو؟».
وی خطاب به رئیسجمهوری ادامه داد: «در سال رونق تولید 25 درصد سهمیهی سوخت چاههای کشاورزی پروانهدار را نیز کاهش دادند که این امر به معنای کم شدن 25 درصد سطح کشت و کاهش 25 درصدی تولید است. آیا این امر به معنی مدیریت جهادی در سال جنگ اقتصادی است، این چه مدیریتی است که 70 پمپ بنزین در جنوب کرمان را نمیتوانند یا نمیخواهند کنترل کنند، آیا حاضرند به بهانهی مبارزه با قاچاق سوخت پا بر خرخرهی هزاران کشاورز مظلوم و محروم بگذارند و وادارشان کنند از بازار قاچاق سوخت، سوخت مورد نیاز خود را تأمین کنند. الله اکبر از این مدل تدبیر و مدیریت».
حمزه همچنین در ادامه خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: «برخورد دوگانه و تبعیضآمیز در جذب سرباز معلم، حقالتدریسان و پیشدبستانی در استان کرمان نسبت به استانهای همجوار چیست؟ چرا باید حق فرزندان جنوب کرمان که در بدترین شرایط به سر میبرند به دلیل اهمال مسئولان گذشته و حال پایمال شود، لطفاً دستور رفع مشکل را صادر کنید».
وی خطاب به حجتی وزیر جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد: «هزینهی کاشت امسال بسیار گران بود و اگر از هم اکنون به فکر صادرات محصولات جنوب نباشید قطعاً امسال یک بحران بزرگ در جنوب کشور رخ میدهد».
نماینده مردم کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعهگنج و فاریاب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «نرخ بیمهی نخیلات کشاورزی را چند برابر کردهاند، دستور رفع مشکل را صادر کنید، به نظر میرسد صندوق بیمه محصولات کشاورزی وظیفهی حمایتی خود را کاملاً فراموش کرده است». /پ
نظر خود را بنویسید