گروه جامعه - رئیس پلیس فتا استان کرمان گفت: «اینترنت رایگان یکی از علایق دارندگان گوشیهای هوشمند است و برخی کاربران در مکانهای عمومی نظیر هتل، کافیشاپ و مراکز خرید به دنبال اینترنت و وایفای رایگان هستند اما باید بدانیم استفاده از وایفای رایگان ممکن است امنیت اطلاعات ما را به خطر بیندازد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ امین یادگارنژاد اظهار کرد: «امروزه زمینههای استفاده از اینترنت وایفای و بیسیم را میتوان در هر جایی پیدا کرد و بعضی از رستورانها، هتلها، کافیشاپها و فرودگاهها مجهز به این فناوری هستند و به مشتریان خود اینترنت رایگان ارائه میدهند؛ اما خطر بزرگ وایفایهای عمومی این است که اطلاعات رد و بدل شده افراد برای تمام کسانی که از آن استفاده میکنند قابل مشاهده است».
وی افزود: «چیزی که در این میان وجود دارد و تقریباً همهی کاربران از آن بیاطلاع هستند، ضریب امنیت بسیار پایین و ریسکهای متعددی است که وایفای رایگان در اماکن عمومی برای آنها به وجود میآورد که ممکن است هرگز از تبعات منفی آن در آینده باخبر نشوند اما از حسابهای کاربری آنها برای اهداف و انگیزههای شوم توسط هکرها و مجرمان سایبری سوءاستفاده شود».
یادگارنژاد دربارهی عواقب استفاده کاربران از وایفای رایگان گفت: «اتصال به اینترنت وایرلس (بدون سیم) یا وایفای رایگان با اینکه فواید زیادی از جمله اتصال نامحدود به اینترنت در هر لحظه و مکان دارد اما چون عمومی و همگانی است و تمامی کاربران از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده میکنند، ناخودآگاه کاربران را به سمت ناامنی در آن مکان پیش میبرد و افزایش کلاهبرداریهای مختلف نظیر حملات سایبری، ورود بدافزارها و باجافزاری و فیشینگ را برای کاربران در پی خواهد داشت».
وی به کاربران فضای مجازی توصیه کرد: «شهروندان بهتر است کارهای مهم و حساس خود ازجمله عملیات بانکی، چک کردن ایمیلهای حساس و یا خریدهای اینترنتی خود را با استفاده از وایفای عمومی انجام نداده و این اقدامات را به زمانی دیگر که از شبکهی امن خانگی استفاده میکنند، موکول کنند».
رئیس پلیس فتا استان کرمان به ارائهدهندگان اینترنت اشتراکی نیز توصیه کرد: «با توجه به اینکه بسیاری از مجرمین برای پنهان نگهداشتن هویت واقعی خود از خدمات اینترنت اشتراکی مراکز عمومی استفاده میکنند، ارائهدهندگان اینترنت میبایست با بکارگیری امکانات فنی، ثبت اطلاعات استفادهکنندگان را انجام و بر اساس مادهی ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی حداقل ششماه لاگ مربوطه ذخیره شود تا قابل ارائه به مراجع قانونی باشند».
وی دربارهی استفاده از وایفای رایگان به کاربران هشداد داد و گفت: «بهترین راهکار آن است که کاربران از اپراتور مخابراتی مربوطهی سیمکارت خود، بستههای اینترنتی با حجم و زمان مورد نیاز را تهیه و خریداری کرده و بدین ترتیب علاوه بر عدم نیاز به اتصال به وایفای اماکن عمومی با ضریب امنیتی پایین، در هر مکانی که خواستند، به شبکهی جهانی اینترنت متصل شده و به انجام کارهای مورد نظر خود بپردازند زیرا مجرمان سایبری افرادی را که به شبکههای وایفای عمومی وصل میشوند هدف قرار میدهند و میتوانند بدون آنکه قربانیان متوجه شوند به اطلاعات خصوصی آنها دسترسی پیدا کنند». /پ
14375
پلیس فتا هشدار داد
نظر خود را بنویسید