گروه اقتصاد ـ علی اکبر مشرفی، رئیس خانه صنعت و معدن و عضو شورای شهر کرمان در همایش حمایت از کالای ایرانی با بیان اینکه کلید واژهی حل همهی مسائل کشور، حمایت از تولید است، تاکید کرد که باید به زودی جلوی دو نرخی بودن ارز را بگیریم!
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی افزود: «مشکلات ما در تولید یکسری مشکلات نهادینه است و تقریبا از اول انقلاب داریم دربارهی این مشکلات صحبت میکنیم اما هیچ زمان به نتیجهی قطعی نرسیده است. مثلا قانون کار. قانون کار یک معضل و مشکلی است که همیشه در دستور کار مجلس و وزرا بوده و همیشه مسئله ایجاد میکند».
وی ادامه داد: «قانون کار یک تیغ دو لبه است. اگر مسئلهی امنیت شغلی کارگران در نظر گرفته نشود قطعا کارگرانی که امنیت شغلی ندارند شب نمیتوانند راحت بخوابند، نمیتوانند راحت کار کنند، خانوادهی آنها دارای مشکلات فکری و روحی است و این کارگر نمیتواند یک تولید با راندمان و باکیفیت داشته باشد».
عضو شورای شهر کرمان اظهار کرد: «در 40 سال گذشته بخش خصوصی آنچنان که باید و شاید و درخور کشور ما بود سرمایهگذاری نکرده است».
مشرفی افزود: «الان 87 درصد اقتصاد ما دولتی است و بخش خصوصی وارد بحث سرمایهگذاری نشده که یکی از این دلایل، عدم وجود یک قانون کار دقیق و روشن است که هم منافع کارگر و هم منافع سرمایهگذار را تامین کند».
وی تصریح کرد: «قانون کار مرتب در مجلس و هیات وزیران مطرح میشود و این سبب میشود هم کارگران دلسرد شوند و هم سرمایهگذاران حاضر به سرمایهگذاری نشوند».
مدیرعامل گروه صنعتی لاستیک بارز کرمان مسئله تامین اجتماعی را از دیگر مشکلات عنوان کرد و گفت: «امروز 30 درصد حقوق یک نفر برای بیمهی او به تامین اجتماعی پرداخت میشود که عدد بسیار بزرگی است». وی با بیان اینکه تامین اجتماعی باید امنیت شغلی کارگر را تامین کند، تصریح کرد: «امنیت شغلی بر عهدهی کارفرما یا سرمایهگذار نیست، بر عهدهی تامین اجتماعی است که این مهم هم انجام نمیشود. علیرغم دریافت مبلغ خوبی از حقوق و قراردادهایی که بسته میشود و درآمد خوب تامین اجتماعی اما چنان که باید و شاید از این درآمد در راستای بهبود زندگی کارگران استفاده نمیشود».
مشرفی با اشار به مسئلهی واحدهای کوچک صنفی صنعتی، اظهار کرد: «در کرمان حدود 27 هزار واحد صنفی داریم که اگر هر کدام یک کارگر به سیستم خود اضافه کنند 27هزار فرصت شغلی ایجاد میشود».
وی ادامه داد: «امروز با نرخهای جدید هر فرصت شغلی حدود دو و نیم میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد یعنی 26 هزار فرصت شغلی حدود 75هزار میلیارد تومان سرمایه در شهر ما نیاز دارد که اصلا عملی نیست، پس بنابراین باز گذاشتن دست واحدهای کوچک میتواند فرصتهای شغلی خوبی را ایجاد کند».
رئیس خانه صنعت و معدن کرمان با اشاره به مشکلات واحدهای صنعتی با بانکها افزود: «قیمت تمامشدهی پول برای بانکها بالای 16 درصد است و حاشیهی سود صنعت در بهترین حالت 12 درصد است. پس اگر سرمایهی یک واحد صنعتی از طریق بانک تامین شود، زیر 18 درصد را نمیتواند بدهد و اگر بخواهد بدهد خودش بیچاره میشود. و عملا هم در سالهای گذشته بانکها همکاری نکردند چون نمیتوانستند و صنعت در گرفتن وام همیشه مشکل داشته است».
وی با بیان اینکه در تمام دنیا نقدینگی تولید را بانکها تامین میکنند، گفت: «این مساله باید روزی علمی به سرانجام برسد، این که ما بیاییم به بانک توصیه کنیم که ارزان بدهد منطقی نیست. شما به یک بانکی، زیر قیمت تمامشدهی پولش بگویید وام بدهد که قطعا نمیتواند و بانک ورشکست میشود. امروز بانکها و واحدهای تولیدی ما ورشکست هستند بنابراین باید زیرساختی و علمی این مسائل را حل کنیم. باید به بانکها و واحدهای تولیدی بها بدهیم و سرمایهگذاری در واحدهای تولیدی را به طریقی تامین کنیم یا روی آنها سوبسید بدهیم»
مشرفی خاطرنشان کرد: «امروز سرمایهگذاری واحدهای تولیدی ما هیچکدام بیمه نیستند یعنی یک سرمایهگذار که در واحد تولیدی سرمایهگذاری میکند به نظر من دارد از خودگذشتگی میکند چون دارد با یک سود 12 یا 10 درصدی وارد صحنه میشود در حالی که خود بانکها دارند 18 درصد پرداخت میکنند و عملا تداوم تولید در این چارچوب غیرممکن است».
وی ادامه داد: «ما باید سرمایهی کسی که در امر تولید سرمایهگذاری میکند را بیمه کنیم و این باید هر چه زودتر وارد عرصهی صنعتی ما بشود در غیر اینصورت ما روزبهروز با مشکلات بیشتری روبهرو هستیم».
عضو شورای شهر کرمان با بیان اینکه امروز بیش از 50 درصد واحدها در شهرک صنعتی متوقف هستند، اظهار کرد: «باید زیرساختی به این مسائل نگاه شود، نمیتوانیم شعارگونه وارد قضایا بشویم».
وی با بیان اینکه مشکل کشور ما نقدینگی است، تصریح کرد: «ما یک میلیون و 600 هزار میلیارد تومان نقدینگی در بین مردم داریم که پخش هم نیست، در دست یک عدهای است. یک عدهای مشکل مالی دارند و یک عده پول فراوان».
مشرفی افزود: «نقدینگی زیاد باعث میشود دولت اصلا نتواند کاری انجام بدهد. متاسفانه در گذشته این نقدینگی به دست مردم داده شده و امروز باید این نقدینگی جمع بشود و یکی از این کارها از راه مالیات درست انجام میشود نه اینکه از قشر آسیبپذیر مالیات بگیرند، مالیات را از قشری بگیرند که درآمد دارد».
وی اظهار کرد: «مسئلهی بعدی گمرک است. گمرک از منابع دولت است. چرا دولت اعلام میکند این کالاها حق ورود ندارند؟ تعرفه و گمرک را بالا ببرد. اگر کسی کالا وارد کرد، عدد بالاتری پرداخت کند تا بتواند نقدینگی را جمع کند».
رئیس خانه صنعت و معدن کرمان گفت: «اگر سیستم مالیاتی درستی نداشته باشیم و کسانی که باید، مالیات نپردازند؛ و گمرک هم درآمد برای دولت درست نکند، نقدینگی در بعضی جاها انباشته میشود و ما نمیتوانیم جلوی مشکلات اقتصادی کشور خودمان را بگیریم».
وی افزود: «دزدگیری ما را به جایی نمیرساند، باید کاری بکنیم که دزدی ایجاد نشود. باید قوانینی داشته باشیم که از ایجاد این مسائل مشکلدار جلوگیری بشود چون ما یک ارزی را میگذاریم چهار هزار و 200 تومان و یک ارزی را هشتهزار تومان. ما داریم فرهنگ دزدی را ترویج میکنیم و رانت ایجاد میکنیم».
مشرفی با بیان اینکه ما باید به زودی جلوی دو نرخی بودن ارز را بگیریم، تاکید کرد: «سوبسید به قشر آسیبپذیر دادن با تثبیت نرخ ارز کار خیلی خلافی است. ما از راههای دیگر میتوانیم سوبسید بدهیم. اگر میخواهیم نرخ دارو تثبیت شود نباید با ارز چهارهزار و 200 تومان وارد شود. ارز چهارهزار و 200 تومان سوبسید به همهی مردم است در صورتیکه باید به قشر آسیبپذیر سوبسید بدهیم».
وی ادامه داد: «اقلام اولیه باید ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد اما با چهارهزار و 200 تومان وارد شدن، باز دو نرخی، باز رانت و باز مشکلات».
عضو شورای شهر کرمان تصریح کرد: «از اول امسال اعلام کردند ارز چهارهزار و 200 تومان و یک نرخ هم بیشتر نیست. مردم هجوم آوردند، دولت نتوانست، سیستم نیما مشکل داشت، سیستم صبا الان مشکل دارد و قوانین همگام نیستند».
وی اظهارکرد: «به صنعت لاستیک ارز چهار هزار و 200 تومنی دادند، ما رفتیم گرفتیم، مادهی اولیه را آوردیم. اما بخشنامهی ارز چهار هزار و 200 تومانی، تا پنجشنبه به گمرک ابلاغ نشده و 12 روز مواد اولیه در بندر مانده و کارخانه خوابیده، چون بخشنامه نرسیده، ما یکسری ناهماهنگی هم داریم».
وی همچنین اظهارکرد: «آقای دکتر زاهدی چند روز قبل جلسهای در تهران با مسئولین شرکت بارز داشتند و مسئلهی توسعهی کارخانهی لاستیک بارز در کرمان را مطرح کردند و تایید آنها را گرفتند که امر بسیار مهمی است زیرا توسعهی کارخانه یعنی توسعهی تولید و اشتغال».
1477
مشرفی:
نظر خود را بنویسید