گروه جامعه ـ محمدجواد کامیاب، رئیس کمیسیون حملونقل و عمران شورای شهر کرمان که پیش از این وعده داده بود از شهرداری دربارهی آنچه که برای آمادگی شهر کرمان در برابر سیلابهای احتمالی انجام داده گزارش میخواهد؛ شامگاه یکشنبه، سوم آذرماه این گزارش را در صحن علنی شورای شهر قرائت و البته تصریح کرد که شهرداری تاکنون، مهمترین اقدامی که باید انجام میداده را انجام نداده است.
یازدهم آبانماه امسال بود که کامیاب، در پاسخ به «فردایکرمان» گفت که برای مقابله با سیل کاری انجام نشده است و در اینباره توضیح داد: «من سال گذشته، دو، سه مرتبه این مسئله را گفتم که اگر ۵۰ میلیمتر بارندگی در یک بازهی زمانی ۲۴ ساعته داشته باشیم، شهر کرمان دچار مشکل میشود و این مشکل در محدودههای اطراف میدان مشتاق و مناطقی مثل خیابان ابوحامد جدیتر خواهد بود. و فکر نمیکنم کار خیلی زیادی برای مواجهه با این مشکل تاکنون انجام شده باشد. در این زمینه، شهرداری دو طرح به شورا ارائه کرد که کانالهایی که در گذشته بهطور ناقص اجرا شده بود را کامل کند که این اقدام، اعتباری حدود ۲۵ میلیارد تومان نیاز داشت! ما اما حرفمان خطاب به آقای شهردار این بود که مسئلهی جمعآوری آبهای سطحی در شهر را به یک مشاور بدهند تا مطالعهی عمیقتری دربارهی آن انجام و معلوم شود که دقیقا چه باید بکنیم؟ آنچه به شورا ارائه شده بود دیدگاهها و پیشنهادات حوزهی عمرانی شهرداری بود و رفتند که آن را پیگیری کنند؛ ما اما تاکید داشتیم که مشاور انتخاب شود و مطالعاتی کامل و دقیق در این حوزه انجام دهند تا طرحی جامع داشته باشیم که در راستای آن، برای یک بارندگی حداقل ۱۰۰ میلیمتری در ۲۴ ساعت اقدام کنیم. این طرح هم حتما کامل نشده است چون اگر اینطور بود به شورا ارائهاش میکردند».
او در عینحال اظهار کرد که از شهرداری میخواهیم تا گزارشی از آنچه انجام داده به شورای شهر ارائه کند تا موضوع بررسی شود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شامگاه یکشنبه، کامیاب در صحن علنی شورای شهر کرمان در اینباره گفت: «در مورد آبهای سطحی در شهر کرمان در کمیسیون عمران چندین جلسه با حضور کارشناسان شهرداری داشتیم و بحث کردیم؛ من در مصاحبهای گفتم که شهرداری کار خاصی انجام نداده و اکنون در اینباره بیشتر توضیح میدهم».
او با بیان اینکه اقدامات این حوزه را میتوان به سه دسته تقسیم کرد، افزود: «فاز اول، شامل اقداماتی است که برای جمعآوری آبهای سطحی توسط شهرداریهای مناطق انجام شده؛ طبق گزارشی که شهرداری ارائه کرده در شهرداری منطقه یک، اقداماتی از جمله نصب پمپ در بلوار شهدای خانوک و لولهگذاری در مسیری بهطول 700 متر در این بلوار انجام شده که عمدهترین کار در گزارش شهرداری، همین است!».
کامیاب ادامه داد: «بقیهی اقدامات در شهرداری منطقه یک هم شامل نصب پمپ و خرید و حفر چاه و لایروبی مسیر آب در نقاط مختلف است. در منطقه دو نیز اقداماتی مشابه از جمله پمپهای سیار و ثابت، حفر چاه، لایروبی کانالها انجام و تانکرهای حمل آب در نظر گرفته شده است. در شهرداری منطقه سه هم، لایروبی کانالها، دپوی شن و تامین قطعات بتنی و حفر چاه و تهیهی ماشینآلات و پر کردن گونیهای شن بوده است! در منطقه چهار نیز، 24 مورد گزارش کردهاند که اقداماتی از جمله احداث کانال عرضی و لایروبی است».
عضو شورای شهر کرمان با بیان اینکه عمدهترین کاری که انجام شده همان لولهگذاری 700 متری در بلوار شهدای خانوک است، تصریح کرد: «آنچه شهرداری گزارش داده کارهای معمول و روتین در همهی شهرداریهاست!».
وی سپس اظهار کرد: «ما در کمیسیون عمران از شهرداری خواستیم تا طرحی ارائه کند تا مشخص شود برای جمعآوری آبهای سطحی چه برنامهای دارند؟ که در این زمینه طرحی ارائه شد که آن را در قالب فاز دوم اقدامات لحاظ میکنم؛ در این طرح، احداث کانال بزرگراه آیتالله خامنهای ـ میدان بیرمآباد به طول هشت هزار متر دیده شده که هزار و 40 متر آن اجرا شده است. حالا سوال این است که مابقی این پروژه، به کجا رسیده است؟».
وی ادامه داد: «احداث کانال سهراهی 17 شهریور ـ چهارراه حجتیه تا میدان شهدا به طول دو هزار متر که 300 متر آن اجرا شده است همچنین احداث خط لوله از چهارراه شهید باهنر تا بزرگراه بهطول یکهزار و 800 متر هم جزو همین اقدامات است».
کامیاب با بیان اینکه مجموع اعتباری که شهرداری برای انجام این فاز از اقدامات نیاز دارد 50 میلیارد تومان است، گفت: «قرار شد بخشی از این اعتبار را ستاد مدیریت بحران استانداری تامین کند و شهرداری گفت که تامین اعتبار این طرح از طریق ستاد بحران را پیگیری میکند و ما هم پذیرفتیم».
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر کرمان اظهار کرد: «فاز سوم این اقدامات که پیشنهاد اصلی ما در کمیسیون عمران هم بود، این است که شهرداری یک مشاور بگیرد تا معضل آبهای سطحی شهر کرمان که حدود 20 سال (در جریانم) که در حال پیگیری است و حل نشده را مطالعه کند و راهکار بدهد».
وی افزود: «اگر چنین طرحی داشته باشیم میتوانیم هر سال برای آن بودجهای در نظر بگیریم و از دولت هم کمک بگیریم تا کار انجام شود».
کامیاب گفت: «اگر 50 میلیمتر بارندگی ببارد، جز اقدامات فاز یک، در دو فاز دیگر، کار خاصی انجام نشده است».
سیدمهران عالمزاده، شهردار کرمان اما در اینباره گفت: «شورای شهر ناظر بر عملکرد شهرداری است و بودجهی شهرداری هم در شورا مصوب میشود».
وی افزود: «ما 50 میلیارد تومان نیاز داریم آن هم فقط برای اینکه دو، سه کانال احداث کنیم! امسال ماهانه سه میلیارد تومان نقدی باید به قرارگاه خاتم میپرداختیم که تا پایان سال کل آن 36 میلیارد میشود؛ با این وضعیت چه باید بکنیم؟ میتوان پروژههای در حال انجام را تعطیل کرد؟».
عالمزاده با بیان اینکه محدودیت در منابع اعتباری داریم، ادامه داد: «در یکونیم سال گذشته تنها کاری توانستم بکنم این بوده که درآمد 300 میلیاردی شهرداری را به 600 میلیارد برسانم و امیدوارم سال آینده سه برابر هم بشود».
وی اظهار کرد: «اما به هر حال این شهر و این شهرداری بضاعتی دارد!».
وی افزود: «متاسفانه شهر کرمان گسترش بیش از حد داشته و کارهای زیادی بر زمین مانده و همین حالا در این شهر، معبر داریم که 20 سال آسفالت نشده است!».
شهردار کرمان گفت: «در این شرایط، بالاخره شهرداری بهناچار، از انجام یکسری از کارها باز میماند و نتیجه میشود اینکه معضل آبهای سطحی آن حل نمیشود و ما نه میتوانیم در بودجه به آن بپردازیم و نه میتوانیم از دولت پول بگیریم». وی اضافه کرد: «امسال، آن هم به لطف معاون عمرانی استاندار سه میلیارد تومان از اعتبارات مدیریت بحران به شهرداری اختصاص یافته؛ با این پول چند متر کانال میتوان احداث کرد؟».
وی در عین حال گفت که در حال پیگیری هستند تا مشاوری را انتخاب کنند که شهر و مشکل آبهای سطحی آن را مطالعه کند.
به گزارش فردایکرمان، موضوع مهم سیل که به گفتهی همگان تهدیدی جدی برای شهر کرمان است در حد همین گفتوگوها در شورای شهر کرمان مطرح شد و مشخص نیست با این روند، آیندهی شهر در صورت وقوع سیل چه خواهد شد؟ /پ
عکس آرشیوی است
نظر خود را بنویسید