گروه جامعه - معاون حقوق بشر و امور بینالملل دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: «یکی از چالشهای استان کرمان کودکآزاری است بنابراین در مسائل روزمره که عادی است، باید توجه کرد حقوق کودکان نقض نشود زیرا کودکان حق آسایش، نام شایسته و تربیت درست دارند و والدین باید رسالت خود را بشناسند و به آن نیز عمل کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی استانداری کرمان، محمود عباسی در هفدهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک در کرمان با تاکید بر احقاق حقوق کودک اظهار کرد: «باید آسیبهای اجتماعی تهدیدکنندهی کودکان را با نگاه اجتماعی مدیریت کرد البته در حوزههایی رویکرد سیاسی و امنیتی نیز لازم است».
وی زمان تولد تا ۱۸ سالگی را به عنوان دوران کودکی نامگذاری کرد و افزود: «بیش از ۲۳ میلیون نفر از جمعیت کشور و دو میلیارد نفر از جمعیت جهان را افراد زیر ۱۸ سال یا کودکان تشکیل میدهند و زمانی از حقوق کودک سخن میگوییم از مجموعهی عظیمی از سرمایههای اجتماعی سخن به میان میآید که نیازمند خدمات ویژه هستند».
معاون حقوق بشر و امور بینالملل دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک بیان کرد: «نخستین و اساسیترین نکتهای که در این راستا قابل توجه بوده، این است که همواره باید مصالح عالیهی کودکان مد نظر قرار گیرد و عالمان ما در این زمینه مطالب زیادی دارند و در روایات و آیات متعدد نیز به این موضوع پرداخته شده است».
وی افزود: «کودکان از آن جهت که کم سن بوده، برای زندگی بهتر نیازمند خرد جمعی هستند تا آسیبهایی که آنها را تهدید میکنند کاهش پیدا کرده و حمایت از حقوق آنها باید با نگاه ویژهای صورت گیرد و نیاز است همگان در زمینهی احقاق حقوق کودک گام بردارند».
عباسی با تاکید بر اینکه همه باید در راستای احقاق حقوق کودکان گام بردارند و خانواده نیز نباید از وظایفی که برعهدهی آنها است عدول کند، گفت: «اگر والدین به کودک خود تعدی کنند در برابر جامعه و مردم مسئول هستند و هیچکس نمیتواند از این خط قرمز عبور کند».
معاون حقوق بشر و امور بینالملل دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک ادامه داد: «مصالح عالیهی کودکان را باید رعایت کرد لذا اگر از این خط عبور کنیم باید پاسخگو باشیم و در بسیاری از موارد قانونگذار برای افراد حتی والدین در این بخش جرمانگاری کرده است».
وی بیان کرد: «یکی از چالشهای استان کرمان کودکآزاری است بنابراین در مسائل روزمره که عادی است، باید توجه کرد حقوق کودکان نقض نشود زیرا کودکان حق آسایش، نام شایسته و تربیت درست دارند و والدین باید رسالت خود را بشناسند و به آن نیز عمل کنند».
عباسی یادآور شد: «مصالح عالیهی کودکان یعنی اینکه از هیچ حق کودک نباید عدول کنیم یعنی هر چه به حقوق کودک مربوط است باید بشناسیم و آن را به مرحلهی اجرا در بیاوریم».
معاون حقوق بشر و امور بینالملل دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: «ما در این عرصه قانون کم نداریم و هر جا ما کوتاهی کرده، مسئولیت داریم و باید پاسخگو باشیم و اینکه باید بهترین موارد آموزشی را با در نظر گرفتن مسائل دینی برای کودکان به مرحلهی اجرا در بیاوریم یک تکلیف است».
وی ادامه داد: «اگر از ما سوال نمیشود این مسئولیت ما را از بین نمیبرد لذا دستگاههای متولی باید در حوزهی احقاق حقوق کودکان مطالبهگری کنند».
عباسی اظهار کرد: «رییس کل دادگستری، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و بسیاری از مسئولان در راستای نقض حقوق کودکان باید مطالبهگری کنند زیرا سازوکار دفاع از حقوق کودک در جامعه تبیین شده است».
وی خاطرنشان کرد: «جهل به قانون رافع مسئولیت نیست لذا مسئولان در راستای وظایف خود در زمینهی حقوق کودک باید مطلع باشند و سیاستگذاری، برنامهریزی، نظارت و پایش حقوق کودک در جامعه باید پیگیری شود».
معاون حقوق بشر و امور بینالملل دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک ادامه داد: «از سال ۸۴ گامهای خوب و ارزشمندی در راستای تحقق حقوق کودک برداشته شده و امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز گام دوم انقلاب اسلامی است و به عنوان سال تحول در حقوق کودک نامگذاری شده؛ یعنی باید به جز تکالیف روزمره برنامه و وظایف فوقالعادهای را تعریف کنیم که نتایج آن کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه کودکان باشد».
وی بیان کرد: «آسیبهای اجتماعی کودکان شناسایی و به تناسب شرایط استانها برای رفع آن برنامهریزی شده لذا این امر آشکار است که کودکان برای ما مهم و نیازمند حمایت هستند و باید برای مدیریت آسیبهایی که آنها را تهدیدی میکنند برنامهریزی کنیم». /پ
عکس: پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمان
15328
در هفدهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک در کرمان مطرح شد
نظر خود را بنویسید