گروه اقتصاد - رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان گفت: «با توجه به شرایط جوی، یک فرصت دو ماهه برای نابودی ملخهای صحرایی داریم اما باید این مقابله را به دلیل آنکه ملخها پرواز میکنند، شبها یا صبحهای بسیار زود انجام دهیم ضمن آنکه ملخ در جاهای دورافتاده جا میگیرد که این موضوع یک محدودیت برای ما خواهد بود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سعید برخوری در جلسهی ستاد مدیریت بحران استان کرمان در خصوص هجوم دوبارهی ملخهای صحرایی بیان کرد: «امسال سه برابر نسبت به سال گذشته با ورود ملخهای صحرایی مواجه هستیم زیرا در سال گذشته ملخها در استان تخمگذاری کردند و امسال سر از تخم درخواهند آورد».
وی افزود: «همچنین ملخهای صحرایی از سمت کشورهای پاکستان و هند و بخشی نیز از شبهجزیره عربستان وارد استان کرمان خواهند شد که این امر کار مبارزه را سختتر میکند».
برخوری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در سال گذشته برای مبارزه با ملخ صحرایی، اضافه کرد: «سال گذشته این آفت هیچ خسارتی به محصولات کشاورزی در استان کرمان وارد نکرد اما امسال اولین دسته آن از سمت پاکستان حدود چهار یا پنج روز پیش به سمت ایران حرکت کرده است که بخشی از آن وارد جازموریان میشود».
رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب استان کرمان اعتبارات استانی برای مبارزه با کل آفات (یکی از آنها ملخ صحرایی است) را ناچیز اعلام کرد و افزود: «در سال گذشته رمز موفقیت ما این بود که رفتار ملخ را میشناختیم و علمی با آن برخورد کردیم اما امسال واقعا بحران اتفاق میافتد».
وی با بیان اینکه حدود پنج هزار لیتر سم برای مقابله با ملخ صحرایی تامین شده است، خاطرنشان کرد: «به شدت احساس خطر میکنیم لذا باید به شکل جدی برنامهریزیهای لازم را انجام دهیم».
برخوری بیان کرد: «باید دهیاران را برای مقابله با ملخ صحرایی درگیر کنیم و بخشی از سمپاشی را برعهدهی آنها قرار دهیم».
وی با بیان اینکه هر ملخ با تخمریزی به 300 ملخ تبدیل خواهد شد، گفت: «با توجه به شرایط جوی، یک فرصت دو ماهه برای نابودی ملخهای صحرایی داریم اما باید این مقابله را به دلیل آنکه ملخها پرواز میکنند، شبها یا صبحهای بسیار زود انجام دهیم ضمن آنکه ملخ در جاهای دورافتاده جا میگیرد که این موضوع یک محدودیت برای ما خواهد بود».
عباس سعیدی رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: «امسال ممکن است از بهمن ماه در شهرستانهای شرقی و ارزوئیه ریزش ملخ را داشته باشیم».
وی افزود: «متاسفانه امسال دیگر هیچ امکانات خودرویی نداریم و اگر ملخهای صحرایی حمله کنند هیچ خودرویی برای مقابله با آنها نداریم زیرا خودروها براساس دستورالعمل سازمان اقتصاد و دارایی به مزایده گذاشته شده است».
مصطفی آیتاللهیموسوی نیز گفت: «بخشی از سم مقابله با ملخ صحرایی بین کشاورزان تقسیم و به آنها آموزش نحوهی استفاده از این سموم داده شده است».
وی با بیان اینکه سال گذشته در زمینهی مقابله با هجوم ملخ صحرایی موفق عمل کردیم، بیان کرد: «باید در میزان اعتبارات تخصیصی به جهادکشاورزی کمک کنیم و همچنین از کمک بخش خصوصی در خصوص تامین سم و ماشینآلات نیز باید نهایت استفاده را بکنیم».
مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه استانداری کرمان نیز با اشاره به هشدار سازمان فائو در خصوص هجوم ملخ صحرایی به کشور افزود: «30 کیلومتر مربع گستردگی این آفت پیشبینی شده که بخشی از استان کرمان را نیز در برخواهد گرفت». /پ
15566
فرصت 2 ماهه برای مبارزه با ملخهای صحرایی
اعتبارات استانی برای مبارزه ناچیز است
استفاده از توان کشاورزان برای مقابله
نظر خود را بنویسید