گروه اقتصاد ـ مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اوج برداشت محصول گوجهفرنگی در فصول سرد سال در بهمنماه است، گفت: «از نیمهی دوم آذر تا ۱۵ دیماه به تدریج شاهد افزایش تولید این محصول و کاهش قیمت آن خواهیم بود، البته همه این موارد منوط به شرایط آبوهوایی مساعد است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، حسین اصغری، دربارهی دلایل گرانی شدید قیمت گوجهفرنگی در هفتههای اخیر و وضعیت قیمت این محصول در آینده، اظهار کرد: «سبزی و صیفی در کشور به صورت چهار فصل تولید میشود اما تولید چهار فصل به معنای آن نیست که تولیدات در پاییز به اندازه تابستان است».
وی ادامه داد: «شرایط اقلیمی برای تولید گوجهفرنگی در فصل پاییز خصوصا در آبان و آذر، در سختترین شرایط خود قرار میگیرد و به همین علت سطح زیر کشت این محصول در کشور در این دو ماه نسبت به ماههای دیگر، کمتر و به تبع آن تولید هم کمتر میشود».
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: «تولید گوجهفرنگی در پاییز در چهار استان بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح ۳۲۵۰ هکتار با تولید ۱۳۵ هزار تن برنامهریزی شده که مطابق برنامه نیز عمل شده است. به عبارت دیگر امکان تولید بیش از این مقدار هم وجود ندارد، زیرا سرما به ما اجازه کشت و کار نمیدهد. از طرفی تولید زمستانه نیز از چند روز آینده شروع خواهد شد».
وی اظهار کرد: «در فصل زمستان در استانهای بوشهر، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و هرمزگان در سطح ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار، یک میلیون و ۲۰ هزار تن گوجهفرنگی تولید خواهد شد و این در حالی است که متوسط ۱۸۰ هزار تن مصرف ماهیانه تازهخوری آن وجود دارد، اما یک میلیون تن گوجهفرنگی در این سه ماه تولید خواهد شد که در حد قابل توجهی بیشتر از مصرف آن است».
اصغری با تاکید بر اینکه با افزایش تولید در زمستان با کاهش قیمت گوجهفرنگی مواجه خواهیم شد، گفت: «باید در نظر داشت چون افزایش قیمت به تدریج اتفاق افتاده است، کاهش قیمت نیز به تدریج رخ میدهد».
وی با بیان اینکه براساس متوسط مصرف کشور، صادرات محصولات و مصرف صنایع تبدیلی رب و سس و درصدی از ضایعات؛ سالیانه شش میلیون تن گوجهفرنگی در کشور تولید میشود، افزود: «یکهزار و400 هکتار از گوجهفرنگی آماده عرضه در استان بوشهر را هفتهی گذشته تگرگ از بین برد و مدت زمانی طول خواهد کشید تا آن زمینهای کشاورزی دوباره محصول دهند». / الف
نظر خود را بنویسید