گروه جامعه - رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان از تاسیس خانهی فرهنگ «مهر و آشتی» در شهر کرمان با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری و با هدف ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه خبر داد .
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، مهدی تقیزاده در اولین جلسهی شورای فرهنگی شوراهای حل اختلاف استان کرمان بیان کرد: «خوشبختانه از شهریور ماه سال جاری و بعد از ابلاغ بخشنامه ریاست قوه قضائیه، 60 درصد پروندههای کیفری ارجاع شده به شوراهای حل اختلاف استان کرمان با صلح و سازش مختومه شدهاند».
معاون رئیس کل دادگستری استان کرمان در امور شوراهای حل اختلاف استان افزود: «در زمینهی دعاوی و اختلافات خانوادگی بایستی خانوادهها آستانهی تحمل خود را بالا ببرند و بزرگان و والدین، طرفین دعوا را به صبر و گذشت توصیه کنند».
وی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف در حال حاضر به دو شیوه رایی و صلحی کار میکنند، ادامه داد: «در دوران جدید ریاست قوه قضائیه، آیتالله رئیسی بر حل و فصل دعاوی با استفاده از ظرفیت صلح و سازش تاکید دارند، لذا میطلبد دستگاههای فرهنگی استان در زمینهی ترویج فرهنگ صلح و سازش ورود کنند».
وی خاطرنشان کرد: «در بسیاری از پروندهها مشاهده میشود علت و ریشهی بسیاری از نزاعها و اختلافها، مسائل کوچک و پیش پا افتاده است که اگر طرفین در همان لحظات اولیه بتوانند بر خشم خود کنترل داشته باشند تبعات بعدی گریبانگیر آنها نخواهد شد».
تقیزاده ادامه داد: «به طور مثال در یک تصادف جزئی که میشود با خویشتنداری و پیگیری از طریق قانون به راحتی مسئله حل و فصل شود اما گاهی بهدلیل پایین بودن آستانهی تحمل افراد، با رفتار ناشایست طرفین تبدیل به یک نزاع میشود و در ادامه چندین پرونده به عناوین اتهامی مختلف از جمله ضرب و جرح عمدی، توهین و... در این رابطه تشکیل میشود».
رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: «لازم است در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش با همکاری دستگاهها و نهادهای فرهنگی شهر و شهرداری، دوره های آموزشی متنوع و مختلفی برای شهروندان برگزار شود».
استفاده از ظرفیت شوراهای محلات برای ترویج فرهنگ صلح و سازش
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان نیز با بیان اینکه شوراهای اجتماعی محلات در کرمان فعال هستند، گفت: «این شوراها با ظرفیت مناسبی که دارند میتوانند در کنار مشارکت در امور شهر و محله خود، اقدام به ترویج فرهنگ صلح و سازش کنند».
محمد جهانشاهی بیان کرد: «تاسیس خانهی فرهنگ مهر و آشتی گامی موثر در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در شهر کرمان خواهد بود».
وی خاطرنشان کرد: «تبلیغات شهری بستر مناسبی است و شوراهای حل اختلاف با همکاری شهرداری میتوانند از این ظرفیت در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و ترویج فرهنگ صبر و گذشت استفاده کنند».
جهانشاهی با اشاره به اینکه در دوران مدیریت مهندس عالمزاده، شهرداری اهتمام ویژهای به مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد، افزود: «شهرداری کرمان تلاش میکند ضریب نفوذ اقدامات فرهنگی و اجتماعی خود را در تمام نقاط شهر گسترش دهد».
وی اضافه کرد: «دادگستری کرمان و شهرداری در زمینهی کاهش آسیبهای اجتماعی یک هدف مشترک را دنبال میکند و آن هم داشتن شهری زیبا و عاری از آسیبهای اجتماعی است که امید است بتوانیم در این زمینه گامهای موثری را برداریم ».
جهانشاهی افزود: «طبق نظر کارشناسان تشکیل بسیاری از پروندهها در سیستم قضایی ناشی از عدم آشنایی افراد به مسائل حقوقی است، لذا امیداوریم با تاسیس خانهی فرهنگ مهر و آشتی و آموزش مسائل حقوقی به مردم و همچنین تبیین و تشریح مباحث مرتبط با حقوق شهروندی، گامی موثر در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی در شهر کرمان برداشته شود». /پ
نظر خود را بنویسید