گروه جامعه ـ حدود یک هفته پیش بود که خبر درگذشت یکی از پرستاران مرد در استان کرمان دلمان را به غصه نشاند و غمگینتر شدیم وقتی که در خبرها دلیل درگذشت او را ابتلا به بیماری آنفلوانزا ذکر کردند آن هم بهدلیل مراقبت او از یک بیمارِ مبتلا به آنفلوانزا. این را رئیس نظام پرستاری کرمان گفته بود که پرستار بردسیری به دلیل مبتلا شدن به بیماری H۱N۱ از یک بیمار، فوت کرده است. امانالله ابوالقاسمی همچنین، به ایسنا کرمان گفته بود: «آنفلوآنزای H۱N۱ در سراسر کشور شایع شده است و تعداد بالایی از همکاران در بردسیر به این بیماری مبتلا شدهاند». پرستاری که 24 آذرماه درگذشت، «فرهاد امیرپورسعید» بود. 42 ساله بود و پرستار پایگاه اورژانس جادهای مسیر بردسیر _ سیرجان.
حالا که هفت روز از درگذشت او گذشته، خبرنگار ایرنا کرمان با همسر زندهیاد امیرپورسعید و رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان گفتوگو کرده تا دلایل فوت او را بررسی کند.
به گزارش فردایکرمان، فاطمه شرفیان همسر امیرپورسعید در اینباره گفت: «بههمراه همسرم عصر روز سهشنبه ۱۳ آذر ماه سالجاری با سردرد شدیدی که داشتند به بیمارستان شهرستان بردسیر مراجعه کردیم و پزشک احتمال ویروس سرماخوردگی را داد و آنتیبیوتیک تجویز کرد. دو روز بعد سردردهای وی به همراه تبولرز تشدید یافت و قبل از اینکه به شیفت کاری خود مراجعه کند؛ مجدد به بیمارستان بردسیر مراجعه کردیم و در اقدامات اولیه عکس از ریه و آزمایش گرفتند و بعد وی را بهدلیل عفونت ریه بستری کردند». او افزود: «در همان شب بهدلیل تنگینفس و کاهش اکسیژن، به بیمارستان افضلیپور کرمان منتقل شدند و در اتاق ایزوله تنفس تحت مراقبت قرار گرفت و در ۱۷ آذرماه به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شد و بعد از موثر واقع نشدن اقدامات درمانی در ۲۴ آذرماه فوت کرد».
وی با اشاره به اینکه بیمارستان تشخیص دادند که آنفلوانزا گرفته است، گفت: «ما نمیدانیم که این بیماری را چگونه و از کی گرفته بود اما ریه عفونت شدید داشت و ما نمیتوانستیم در کنار بیمار بمانیم». وی با اشاره به اینکه ابتلای کادر پزشکی به بیمارهای عفونی بیشتر است، گفت: «اینکه از فرد بیماری، در هنگام کار، عفونت به وی منتقل شده باشد؛ تشخیص ما نیست اما در خانواده و اطرافیان ما کسی مبتلا به این ویروس نبودند».
شرفیان با قدردانی و رضایت کامل از خدمات ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی و کادر بیمارستان افضلیپور اظهار کرد: «دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بخشها برای اقدامات درمانی با بیمارستان هماهنگ کرده بود».
هرکاری از دستمان برمیآمد انجام دادیم
سید محمد صابری، مدیر مرکز فوریتهای پزشکی استان کرمان نیز در اینباره توضیح داد: «آن مرحوم در ۱۵ آذرماه سالجاری با علایم سرماخوردگی به بیمارستان بردسیر مراجعه میکند و بعد از اقدامات اولیه بستری میشود و بعد از ۲۴ساعت برای ادامهی درمان به بیمارستان افضلیپور کرمان منتقل میشود. در بیمارستان افضلیپور بهدلیل عفونت شدید ریه حال وی وخیمتر میشود و بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد و متاسفانه در ۲۴ آذرماه فوت کرد».
وی اضافه کرد: «کلیهی اقدامات درمانی لازم برای همکارمان انجام شد و خانواده وی به طور کامل در جریان اقدامات درمانی قرار داشتند و از خدمات ارائه شده رضایت کامل دارند». صابری با اشاره به اینکه در برخی رسانهها آمده که وی بیماری آنفلوانزا N1H1گرفته که احتمال این بیماری زیاد است اما قطعی نیست، ادامه داد: «علائم بالینی بیمار در این زمینه وجود داشته و همچنین در بخش سرویس متخصص عفونی بستری و درمانهای لازم انجام شده است که متاسفانه موثر واقع نشد».
وی با اشاره به اینکه در برخی از رسانهها منتشر شده که بسیاری از پرستاران بیمارستانها دچار عفونت آنفلوانزایی N1H1 شدهاند گفت: ا«ین موضوع به این شدتی که در رسانهها بیان شده؛ صحت ندارد و طبیعی است که کادر درمانی نسبت به جامعه عادی در معرض خطر ابتلا به بیماریها بیشتر هستند».
واکسن رایگان آنفولانزا به کادر درمانی داده میشود
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان افزود: «اینکه اتفاق خاصی رخ داده باشد و به میزان خارج از انتظار پرستاران مبتلا به آنفلوانزا N1H1 شده باشند و یا وضعیت نامناسب و غیرمنتظرهای را داشته باشند؛ وجود ندارد بلکه شرایط عادی و پرستاران و کادر بهداشت و درمان همانند سایر اقشار جامعه مشغول به ارائه خدمت هستند».
صابری با اشاره به اینکه ابتلای این اقشار به بیماریهای عفونی بیشتر است، گفت: «اقدامات لازم و پیشگیرانه برای کادر درمانی انجام میشود و همه ساله واکسن آنفلوانزا به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد».
وی با اشاره به اینکه اطلاع دقیقی از استفاده مرحوم فرهاد امیرپورسعید از واکسن آنفلوانزا نداریم؛ اظهار کرد: «واکسن به صورت رایگان در اختیار کادر درمانی بوده و هیچ محدودیتی برای تزریق وجود نداشته است».
نظام پرستاری قدری اغراق کرده است
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی کرمان افزود: «وسایل و تجهیزات اولیه از قبیل ماسک نیز برای ایمن شدن پرسنل درمانی در اختیار آنها قرار میگیرد».
وی با اشاره مطالب منتشر شده از سازمان نظام پرستاری در رسانهها در این رابطه گفت: «به نظر میرسد کمی موضوع را پررنگ کردهاند زیرا آنچنان ما ابتلای غیرمنتظرهای از جامعهی پرستاری و کادر درمانی فوریتهای پزشکی، اورژانس پیشبیمارستانی و بیمارستانی به بیماریهای عفونی را نداشتهایم و همه ساله این بیماری در کشور وجود دارد اما در این میان ممکن است درصدی از همکاران ما مشکلاتشان جدی شوند و نیاز به بستری داشته باشند».
وی یادآورشد: «اما در مجموع فوت مرحوم امیرپورسعید به طور ۱۰۰ درصدی در اثر ابتلا به آنفلوانزا نبوده است و زمانی بیمار دچار عفونت ریه میشود؛ بسیاری از باکتریها و ویروسها به عفونت اضافه میشوند و بهدلیل مشکلات و بیماریهای زمینهای مقاومت و ایمنی بدن کاهش مییابد». / الف
عکس: ایرنا کرمان
نظر خود را بنویسید