گروه جامعه – سالانه حدود ۱۷ هزار نفر در محورهای مواصلاتی کشور جان خود را از دست میدهند و صدها هزار نفر نیز زخمی میشوند، سال گذشته در محورهای استان کرمان یکهزار و ۱۲۰ نفر بهدلیل تصادف جان باختند و تعداد تلفات امسال نیز تا مرداد ماه به ۴۹۲ نفر رسیده بود. آماری که باعث شده کرمان رتبهی چهارم جانباختگان تصادفات کشوری را به خود اختصاص دهد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، مدیر کل پزشکی قانونی استان کرمان در جلسهی شورای ترافیک شهرستان کرمان با بیان اینکه در دنیا تعداد کشتهشدههای حوادث رانندگی بر اساس هر 10 هزار خودرو 9 نفر اما در کشور ما 37 نفر است، بیان کرد: «متاسفانه تعداد جانباختگان حوادث رانندگی به نسبت هشت ماههی اول سال 97 در شهر کرمان افزایش 5.9 درصدی را داشته است که البته در روستاها کاهش 14.3 درصدی را شاهد هستیم».
دکتر عباس آمیان با بیان اینکه استان کرمان به لحاظ تعداد جانباختگان تصادفات رتبهی سوم کشور را در سال گذشته به خود اختصاص داده است افزود: «کرمان در سالجاری رتبهی چهارم را در این رابطه دارد و بر اساس تعداد مجروحین نیز رتبهی کرمان در کشور شانزدهم است».
معاون عمران فرمانداری کرمان نیز در این جلسه گفت: «از دست رفتن هر نفر در تصادفات علاوه بر ضربهای که به لحاظ عاطفی برخانوادهها وارد می کند تبعات منفی زیادی به لحاظ اجتماعی ایجاد میکند. از دست رفتن سرمایههای انسانی جامعه، آیندهی فرزندانی که سرپرست خود را از دست میدهند، تامین هزینههای آنها، مشکلات روحی و روانی و اجتماعی این خانوادهها همگی از تبعات منفی هر یک از این حادثهها محسوب میشود».
وفا خیراندیش با بیان اینکه متاسفانه آمار تصادفات در شهرستان کرمان در هفت ماههی گذشتهی سالجاری نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش داشته است اضافه کرد: «جای تاسف دارد که با تمام تلاشهای صورت گرفته شاهد افزایش تصادفات درونشهری هستیم».
وی با تاکید بر اینکه اعضای جلسه کلیهی نظرات وپیشنهادات خود را به شورا ارائه نمایند تا بتوانیم با بهرهگیری از آنها برنامهی چهار سالهی جامعی برای کاهش تصادفات تدوین کنیم بیان کرد: ه«دف باید کاهش تصادفات باشد اینکه جلسات زیادی بگیریم یا آموزش بدهیم ولی اتفاق خاصی نیفتد یعنی آموزشها موثر نبوده است».
خیراندیش با بیان اینکه با برنامههای کوتاهمدت هم میتوان جلوی بسیاری از خسارات را گرفت افزود: «گاهی با هزینههای اندکی میتوان با فرهنگسازی نتایج خوبی گرفت. میتوان با امکانات موجود آموزشهای خوبی داد. از طریق دهیاریها و دفتر امور شهری میتوانیم با هدف کاهش شاخص تصادفات به مردم آموزش داد».
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از تصادفات بیاحتیاطی دلیل اصلی است گفت: «همهی دستگاههای مرتبط باید پای کار بیایند هر کس باید سهم خود را ادا کند نه اینکه آن را وظیفهی دیگری بداند. گاهی حتی عرض زیاد خیابان سبب میشود رانندگان داخل شهر با سرعتی که باید در اتوبان رانندگی کنند در این خیابانها تردد کنند و این نیاز به فرهنگسازی بیشتری برای رانندگان دارد». /پ
16367
افزایش تعداد جانباختگان حوادث رانندگی؛
کرمان رتبۀ چهارم تلفات جادهای کشور را دارد

نظر خود را بنویسید