محمد لطیفکار ـ جمعه ششم دیماه که به دیدن آثار خوشنویسی و مشق شکستهی دکتر حجت گلچین رفتم اگرچه قبلا بسیاری از کارهای ایشان را از طریق فضای مجازی دیده بودم، اما خوشحال شدم که او از طریق برگزاری این نمایشگاه توانسته است کارهایش را با مخاطبان بیشتری به اشتراک بگذارد.
پیشتر دربارهی او نوشتهام: گلچین برای من شخصیت دوستداشتنی و قابل احترامی دارد. با وجود تحصیلات آکادمیک در حوزهی معماری و مرمت؛ و تدریس و پژوهش، بهطور عاشقانه مسائل و موضوعات هنری را دنبال میکند.
او دستکم در سه زمینهی خوشنویسی، عکاسی و موسیقی ایرانی فعالیت دارد، و بهطوری که در سوابق او مشهود است چندین نمایشگاه گروهی و انفرادی در زمینهی خوشنویسی شکسته نستعلیق برگزار کرده است.
اینبار اما او به این مجموعه عنوان «مشق شکسته» داده است، و بر تابلوی دیواری ورودی نمایشگاه دربارهی آثارش توضیحاتی هم داده است: خط و خوشنویسی همواره برایم دغدغه بوده است. لیکن هیچوقت خود را به مفهوم رایج امروز یک خوشنویس ندانسته و نخواندهام. خوشنویسی را به مثابه جلوهای ناب از «هندسهای بداهه» دنبال کردهام و «شکسته نستعلیق» را اوج این بداههپردازی یافتهام. آنچه که امروز پیشکش دیدگانتان شده است، تلاشی است در کشف محتوای این هندسهی شریف و ارائهی آن در ظرف و اقتضای روزگار امروزین ما...
آثار دکتر حجت گلچین بدیع و با همهی کارهایی که تا بهحال دیدهام متفاوت است. در بارهی درجهی کیفی این آثار البته باید منتقدان و خبرگان هنر خوشنویسی نظر بدهند، اما اجمالا این را هم بگویم که او بهدلیل تخصص و مطالعاتی که دارد واجد صلاحیت برای انجام چنین کارهای خلاقانهای است.
او دکترای مرمت ابنیه و بافتهای تاریخی دارد و عضو هیات علمی دانشگاه است. در حوزهی تاریخی و معماری ایران، کتیبهها و هنر و تمدن دورهی اسلامی و هندسه در معماری تدریس کرده و در مورد خط شکستهی نستعلیق نیز مطالعاتی را انجام داده است. همینها کافی است تا با وسواس به تماشای آثار او در گالری یادگاران صنعتی بنشینیم. /پ
16470
یادداشت محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید